9 Nisan 2010 Cuma

;D Beyaz Çikolatalı Ve Fındıklı Topkek... ( ;D Macadamia and white chocolate muffins)

:P , :) , :D, :S, :(, :/, O_0
Yüzyüze yapılan sohbetlerde, karşınızdakinin yüzünden okuduğumuz mimiklerin, bilgisayardaki versiyonu. Yerli yerinde de kullanılıyor, gereksiz zamanlarda da... Uzun süre direndim. Fakat sonra gördüm ki kullanılmazsa problem yaşanıyor. Cümle içindeki kelimeler her anlama çekiliyor ve en kötü kavgada söylenmeyecek bir hal alıyor durum, eğer o yukardaki küçük şeyler olmazsa. Kullanmak mı doğrusu, yoksa kullanmadan derdimizi anlatabilmek mi? Hayat hızlı gidiyor. Durumu da hızlı ve bilgisayar diliyle anlatmak lazım sanırım. Bir saat gibi bir sürede yapılan, pişen ve tüketilen topkekler gibi hızlıca olmalı herşey...



muffin_case



Bu reçete için standart olan kağıt kaplar yerine, daha büyük boyutta üretilmiş olan karton tabanlı ve yağlı kağıt kaplı bir modeli kullandım. Aynı modelin kek için olan yaklaşık 20cm'lik altlıkları da bulunmakta. Herhangi bir desteğe gerek kalmadan kullanabilirsiniz. Pişerken en ufak bir yayılma yapmıyor. Tavsiye edilir.


Beyaz Çikolatalı ve Fındıklı Topkek:
http://www.taste.com.au/ sitesinden adapte edilmiştir.
5 adet büyük boy / 12 adet standart boy

Hazırlanma Süresi: 10 dk
Pişme Süresi: 20dk - Standart Boy 40dk - Büyük boy
Servis Süresi: 15dk
Saklama Süresi: 4 gün

Gerekli Malzemeler:

  • 3/4 cup / 155gr / 1 su bardağı Toz Şeker
  • 1/2 cup / 95gr / 1/2 su bardağı Kuvertür Beyaz Çikolata (Ufak doğranmış halde)
  • 2 cup / 300gr / 2 su bardağı Kekun*
  • 1/2 cup / 80gr / 1/2 su bardağı Fındık ( Küçük parçalar halinde)
  • 1 adet yumurta (Hafif çırpılmış halde)
  • 1/2 cup / 125ml / 1/2 su bardağı Fındık yağı
  • 3/4 cup / 185ml / 3/4 su bardağı Süt
  • 1 yemek kaşık limon suyu

*Ev yapımı Kekun: 1 su bardağı un + 1 1/2 çay kaşığı Hamur kabartma tozu + 1/2 çay kaşığı tuz

Miksere gerek. Arzu edilen kuruyemiş, kuru meyva veya çikolata kullanılır. Sıvıyağ olarak mutlaka Fındık Yağını tavsiye ederim. İnanılmaz bir fark göreceksiniz. Rahat bir reçetedir. İlk defa mutfağa girecekseniz püf noktalarıyla durum "nasilyap.com" sitesinde. Siteyi kurcalamalısınız. Bu arada site sahipleri ile sadece yemek değil, her konuda "Nasıl yapılır?" şeklinde bir öneriniz varsa paylaşabilirsiniz. İnternette destek hattı gibi... Fazla uzatmadan hemen topkeklere geçiyorum;

  1. Fırın 175 derecede ön ısıtma yapılır.
  2. Un ve şeker bir kabın içinde birleştirilir ve ortası çukur şeklinde açılır.
  3. Açılan çukura sıvı malzemeler; yumurta, süt, fındık yağı ve limon suyu ilave edilerek, bir tahta kaşık ile dıştan merkeze doğru karıştırılır. Tam bir karışım olduğunda beyaz çikolata ve fındık ilave edilir. İki veya 3 defadan fazla olmamak koşuluyla bütün malzeme karıştırılarak birleştirilir. Hazırlanmış olan kalıplara, 2/3 oranında doldurulur.

    muffin like...

  4. Ön ısıtma yapılmış fırında büyük boy olanlar 35-40 dakika, standart boyutta olanlar 20-25 dakika pişirilir. Süre sonunda kürdan testinden geçen topkekler pişmiş demektir. Fırından alınır. Tel ızgara üzerinde soğutulduktan sonra servis edilir.

Bu kağıt kapların sevdiğim bir diğer güzelliği hediye için oldukça şık bir görüntüye sahip. Sanırım ben onlara aşık oldum...

muffin_present

Yağmur diyorlar Dlyram, bırak yağsın. Biz yine :D

Sevgiler ve saygılar,

Not: Bu yazıya bilmeyerek katkıda bulunan Müge Cerman, GFK (Sana söz yapacağım.), Nilay, BMA, Şebnem, Zabazup, İlter Kalkancı, Dugger, Cain, İrem[taşımasu], Jack of Hearts, Keiser, Ayee,Parfe, GokceGoksel ve hatta h1n1-unique teşekkür ederim...



Peçete Alışverişte:
1.Desenli Büyük Boy Kağıt Kaplar: http://www.pastamalzemeleri.com/

23 yorum:

  1. mesaj şimdi ulaştı :))

    nefis görünüyorlar her zamanki gibi harikalar yaratmışsın.. ellerine sağlık canım..

    kalıplara bende bayıldımm..

    sevgiler öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. sunumu muhteşem, ve çok istiyorum kalkıp yapmak keşke yorgun olmasam:(

    YanıtlaSil
  3. ayşem, eline sağlık gerçekten şık ve leziz. sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ben bu kalıplardan görüp aynen senin gibi hayran kalıp almıştım. sonra çekmecede ziyan oldular. hakkını veremedim anlayacağın. sen vermişsin hakkını. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. ayşem hanım görüntü müthiş. kağıt kapları nerden alabiliriz. sevda evkuran alphan(face..)

    YanıtlaSil
  6. Aysem beni iki kere vurdun! Biri Macadamia, digeri de Pret a Manger'in blueberry muffinleri. Kaliplarin blueberry muffinlerin lezzetini hatirlatti. Macadamia malum :P

    Cok s1k(ozellikle minik kurdelaciklariyla), cok lezzetli gorunuyor bu ufakliklar. Eline saglik.

    YanıtlaSil
  7. muffin inanılmaz lezzetli görünüyor..

    ikoncanlara gelince sırf o ikonu yapmadığım için yanlış anlaşıldığım oldu vay efendim sonunda gülseymişim şaka oldugunu anlıcaklarmış ne hale geldik :)

    YanıtlaSil
  8. Yapılışı kolay,görüntüsü cezbedici.Ayrıca karton kağıdına bayıldım.Tarifi mutlaka deneyeceğim.Bu arada fındık yağından bahsetmeniz iyi olmuş.Bende kek yapımında kullanmak istiyordum.Ama keklerin tadı tuhaf olur diye cesaret edememiştim.Bundan sonra bende kullanıcam.Tarif ve öneri için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. Hmmm, yummy yummy!!
    Muffinler harika görünüyorlar, ayrica bir lokmalik gibi gözükmeleride ayri bir sirinlik katmis bunlara:))

    Ve nihayet benim Almanya'da bulamadigim kekunu tarifine de deginmen cok iyi olmus, buradan cok tesekkür ederim gercekten ve muffinler icinde ellerine saglik diyorum.

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Ayşemciğim muhteşem bir sunum ve görüntü ellerine sağlık :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  11. ben nasıl katkıda bulundum bu yazıya merak ettim

    YanıtlaSil
  12. harika görünüyorlar, herp söylediğim gibi, sunum ve fotoğraflara aşık oluyorum senin sitende:) bak, bilgisayar mimiği kullandım:) kekun'a değinmen süper olmuş ayrıca, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  13. Çok zarif duruyorlar.Bence yenmesi zor bir muffin.Çünkü açıkçası şu güzel sunumu bozmak var ucunda.Emeğinize sağlık.Bu arada bebeğinizin ve bir numara büyüğünün resimlerini diğer sayfa sahibi arkadaşlarda da gördük.Çok tatlılar maşAllah!Allah nazardan saklasın..

    YanıtlaSil
  14. arkadaşım ne kadar zarif görünümleri var insan yemeğe kıyamaz ellerine sağlık, bir gün gelip tıklatacağım kapını bu nefis mamalar için haberin ola :))

    YanıtlaSil
  15. Tam aradığım tarif ve kağıt kaplar !!
    Çok zaman önce yabancı bir blogta görüp çarpılmıştım bu kağıt kaplara.İzmir'De aradım ama bulamamıştım.Şimdi görünce gözlerim ışıldadı !

    Harika görünüyorlar pasta malzemelerine girip bir bakayım hemen :)

    ellerine sağlık ve çook teşekkür ederimm

    YanıtlaSil
  16. Tam ben de ekranda bu muhtesem kagit kaplari gorup yerimden zıplayıp "e nereden? nereden?" demisken yazmissin... :) Peki ben neden goremedim acaba? En kisa zamanda ugrana! Alına!
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  17. AY TİPLERE BAKKKKK SÜPER BUNLAR :))

    YanıtlaSil
  18. yeni görüyorum:) bilmeden katkı sağlamışım olduğumu. Ben resimlere bakarken doydum zaten:) Senin ellerine sağlık mis gibi görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  19. Ben tarife de kağıtlarada bayıldım,özellikle misafirliğe hediye götürürken yaşadığım paket sorununu ortadan kaldırdı.Ayrıca Yemek.name'deki sunumunda kullandığın kaplarada ayrıca aşık oldum.

    Hemen temin edilmeli...

    Sevgiler...

    irem

    YanıtlaSil
  20. Her zamanki gibi enfesss gorunuyorlar. Sunumlari da cok hos. Tebrik ederim. :)

    www.narcicegirengi.com

    YanıtlaSil
  21. Yine döktürmeye devam ediyorsun şeker. Sizi çok öpüyoruz Ömer & Eda

    YanıtlaSil
  22. merhaba,
    kekler harika görünüyor. kağıt kaplarda inanılmaz şık aynı yurtdışındaki cafelerin keklerine benzemiş:))
    fakat onerdiginiz sitede bu kağıt kapları bulamadim???
    kalmadı mı yoksa herkes burda gorunce :))))

    YanıtlaSil