Pazartesi oldu Salı. Herşey hazırdı. Yazısını yazmak dışında. Hayatın telaşına kapılıpta bir şeyleri ileriye ötelemek, iç huzuruma iğne etkisi yapıyor. Radyo söyledi. Haftasonu yağmur geliyormuş. İğne etkisi oldu kasırga. Ben de bugün turuncuya dalar giderim o zaman...
Dün akşam yemek masasında, ana yemeğin yanında yer aldı. Zeytinyağlı Havuç. İlaveten baharatlar ve portakal suyu ile pişti. Bildiğiniz ve belki benim için yorumlarda yeni şeyler ekleyebileceğiniz bir tarif;
Zeytinyağlı Bebek Havuç:
Hazırlanma Süresi: 5dk
Pişme Süresi: 20dk
Servis Süresi: 15dk
Gerekli Malzemeler:
- 500gr bebek havuç (Temizlenmiş ve ayıklanmış)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet büyük soğan (İnce halde kesilmiş)
- 2 adet portakal'ın suyu
- 2 diş sarımsak (opsiyonel)
- Muskat
- Karabiber
- Tuz
- Biberiye
Yapımı kısa ve öz;
- Bütün malzeme (Soğanlar ve havuç önden kavrulmayacak.) düdüklü ile birlikte yüksek ateşte, ocak üzerine konur.
- Düdüklüden çıkan ilk buhardan sonra ateş kısılır ve 7 dakika pişirilir.
- Süre sonunda ateş kapatılır ve düdüklünün içindeki buhar dışarı bırakılır. Yaklaşık 6 dakika...
- Zeytinyağlı Havuç soğuması için servis tabağına alınır.
Pazar gecesinden beri ağrıyan dişim için kendimi diş ve hafif aksırıp tıksıran Bibi'yi de bebek doktorumuza götürmek üzere birazdan yollara düşeceğim. O arada siz bana bu tarif ve benzerleri konusunda yorum getirebilir misiniz? "Ya vazgeç bu sevdadan..." ya da "Olur, idare ederiz biz seni..."
Unutmadan, Yemekname'de bu ay renklerler çalıştık. Özellikle cupcake severler için Vaniyalı tarifi şiddetle tavsiye ederim.
Şimdilik...
Sevgiler ve saygılar,
ellerine sağlık.
YanıtlaSilrabbim şifa versin inşallah hepinize......
ayşem olur mu öyle şey, sen yazmaya devam et biz takip ediyoruz seni..
YanıtlaSilsevgiler..
Canım benim çoook geçmiş olsun hepinize tekrardan, tarifi çok beğendim akşama deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Deniz kızımın bayıldığı bir tarif olmuş. Genelde bebe havuçlarını bütün haşlar soslarım onun için . Bunu da deneyeyim bayılacağına eminim . Sevgiler
YanıtlaSilben sevdim Ayşem gayet güzel oluyor bu tarif ve fotolarda :)) eğer kabul edersen bir önerim var fotolar bir parça daha minik olsa nasıl olur kare tam olarak ekrana sığmadığından aşağı doğru inmek zorunda kalıyorum sanki o zamanda etkisi kayboluyor gibi geldi bana (tabii bu sadece benim nac,zane fikrim ) sevgiler
YanıtlaSilSevgili Ayşem yemek açılımını kesinlikle destekliyor, yeni tariflerini bekliyorum :)
YanıtlaSilDevam lutfen.
YanıtlaSilCikolata, pasta, kurabiyenin yeri ayri olsa da once gercek yemeklerle karnimizi doyurmamiz gerek, degil mi ama?
bu turuncu benim iştahımı açtı :)
YanıtlaSilacil şifalar
Çok yaratıcı.. Ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilSevgiler
İsmet İnal Erten
hiç havuç yemeyen bile yer bu görüntü karşısında ellerinize sağlık
YanıtlaSilhmmm ben severim, başkalarını bilemem ama. ben de yaparım içinde biraz da pirinç eklerim. sen böyle devam et,küçük yavruya geçmişler olsun. hepinize acil şifalar
YanıtlaSilCoook gecmis olsun.Her ne kadar glisemik indeksi nedeniyle yememem gerekse de, havucsuz hayat cekilir mi be bacim? Nefis bir tad bence.Eline saglik.
YanıtlaSilidare etmek mi? vazgeçmek mi? kendi adıma söyleyeyim, ben bayıldım bu tarife...hele o fotoğraflar yok mu..bu arada kocaman geçmiş olsun, şifa meleği Raphael'in elinde tuttuğu şifa merheminin de rengi turuncuymuş, öyle okumuştum. Demek ki turuncu size şifa getirecek...İçim açıldı sayfayı görünce, eline sağlık:)
YanıtlaSilNisan ayı bebe havuç zamanıdır,tam zamanında ve yerinde bir tarif olmuş,ellerine sağlık...
YanıtlaSilİrem
Turuncunun hr halini severim ...valla süper bir tarifff ellerine sağlık ayşemcimm
YanıtlaSilsevgiler öptümm..
Gecmis olsun Aysem. Umarim en kisa zamanda birseyciginiz kalmaz.
YanıtlaSilTarif de guzel, fotograflar da, her zamanki gibi. Ellerin dert gormesin.