Gerekli Malzemeler:
- 2 cups / 2 su bardağı un
- 1/2 cup / 1/2 su bardağı kakao
- 1 1/4 teaspoon / 1,5 çay kaşığı karbonat
- 1 teaspoon / 1 çay kaşığı tuz
- 1 tablespoon / 1,5 çorba kaşığı limon suyu
- 1 cup / 1 su bardağı süt
- 1 teaspoon / 1 çay kaşığı vanilya aroması
- 1/2 cup / 115gr / 3/4 su bardağı margarin (oda sıcaklığında)
- 1 cup / 1 su bardağı kahverengi şeker
- 1 yumurta (oda sıcaklığında)
Dikkat edilmesi gereken noktaları ile birlikte;
- Fırın 170 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
- Un, kakao, tuz ve karbonat yağlı kağıda elenir.
- Süt, limon suyu ve vanilya aroması bir kasede 10 dakika bekletilir.
- Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarin veya tereyağ mikserde rengi dönünceye kadar çırpılır. Rengi döndükten sonra şeker ilave edilir ve krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta ilave edilerek orta seviyede çırpmaya devam edilir.
- Bu aşamada mikser düşük seviyeye alınır ve 3 aşamada kuru malzemeler, 2 aşamada sıvı malzemeler ilave edilir. İlk önce kuru malzeme ile başlanacaktır. En son gene kuru malzemeler ile bitirilir.
- Hazır olan hamur, sıkma torbası ile yaklaşık 1,5-2cm çapında yağlı kağıt serilmiş tepsiye belli aralıklarla sıkılır. Sıkma işlemi sırasında hamurda oluşan küçük tepecikler, ıslak parmaklarla düzeltilir. Bu ıslatma işlemi mutlaka yapılması gerekiyor. Yoksa yuvarlak sandwichlerin şekilleri çok düzgün olmuyor. Aynı zamanda bu ıslaklık hamurun kıvamını bozmuyor ve lezzetini etkilemiyor.
- Hazırlanan fırın tepsileri 170 derecede 10 dakika pişirilir. Fırından çıktığında yuvarlakların üstü kek yumuşaklığında olacaktır. Soğuması için tel ızgaraya alınır.
Sandwich kekler, bir kenarda soğumaya devam ederken, aynı zamanda şekerleme olarak da yenebilecek marshallow -nam'ı diğer Puf'ları hazırlamaya başlayabiliriz. Çırpma işlemi tamamlandıktan sonra bir miktar hızlı çalışmak gerekiyor. Herhangi bir hareket görmezken ve hava ile temas etmeye başladığı anda sertleşmeye başlayan marsmallow hamuru için bu tarifte mutlaka sıkma torbası kullanmanızı tavsiye ederim.
Marshmallow:
Hazırlama Süresi: 30dk
Gerekli Malzemeler:
- 1 tablespoon / 1 yemek kaşığı toz jelatin
- 1/4 cup / 1/2 su bardağı soğuk su
- 1 cup / 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 tablespoon / 3 yemek kaşığı su
- 1/2 teaspoon / 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/3 cup / 1/3 su bardağı glikoz
- 1/2 teaspoon / 1/2 çay kaşığı vanilya aroması
İki aşamada gerçekleşecek pufların hazırlanması;
- Toz jelatin ve soğuk su birleştirilerek, toz jelatinin şişmesi sağlanır.
- Diğer tarafta ocak üzerinde pudra şekeri, su, glikoz ve tuz eriyinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Bu noktada da kaynamaması önemli. Kaşığınıza aldığınızda akışkan olarak dökülüyorsa işlem tamamdır.
- Toz jelatin ve suyun olduğu mikser kabına, hazırlanan karışım dökülür ve orta kademede tam 12 dakika çırpılır. Oldukça sıvı olarak başlayan karışım, dakikalar geçtikçe koyulaşacak ve yapışkan hale gelecektir. Bu aşamada arzu ettiğiniz aromayı ilave edebilirsiniz.
- Hazırlanan puflar sıkma torbasına yerleştirilir ve önceden hazırlanmış, soğutulmuş sandwich keklerin üzerine sıkılır. Ve üzerlerine diğer parça kapatılarak sandwich hale getirilir.
Hazırlanan pufların içine çikolatalı minik çıtır toplar koyarak ufak çapta kendime şımarıklık yaptım. Yumuşak kek ve pufun için çikolatalı çıtırlar ağızda güzel bir tezat oldu. Pufların yapışkanlığından kaynaklanan tutucu olma özelliği de açıkcası çok işe yaradı. Tek başına da yenebilecek olan bu çıtırları pasta kremalarında da kullanmak mümkün...
Evet, tuzlu olarak girdiğim mutfaktan tatlı olarak çıkmayı hafif çapta kabullenerek, tekrar tuzlu niyeti ile yönümü ufak ufak un ve tuz birleşimine kaydırıyorum. Hazırladığım ve "Sevgililer Günü" için satışa sunulacak "... de" koleksiyonundan bir parça ile huzurlarınızdan ayrılıyorum...
Güzel geçecek bir haftasonu dileği ile,
Sevgiler ve saygılar...
- Çikolatalı Çıtır Toplar: Valrhona, http://www.pastamalzemeleri.com/
- Saksılar: "... de" Koleksiyonundan. Tasarım Peçete

Peçete'deki Bu Tarifi Deneyenler:
24 yorum:
canım
süper olmuş ellerine sağlık. görüntüsü kadar tadının da muhteşem olduğuna eminim.
Sevgiler
Akşam akşam nereden bulacağım ben halley... Bunları da yapamam. Keşke komşu olsaydık. Ben tuzlu sen tatlı değişir dururduk.
joyofbaking'de gormustum ilk kez sonra bir ton sitede..ara krema hep tereyag içerdiği için sonraya karısmıstı tarif..ama suan iştahımı kabarttılar:) ellerine sağlık..bir soru sizin evde tum bu yapılanlar ne kadar zamanda tuketiliyor? bizde bazen tuketilmiyor :S çıldıracagım halbuki bir ton denenecek tarif varken...pofff!
joyofbaking'de gormustum ilk kez sonra bir ton sitede..ara krema hep tereyag içerdiği için sonraya karısmıstı tarif..ama suan iştahımı kabarttılar:) ellerine sağlık..bir soru sizin evde tum bu yapılanlar ne kadar zamanda tuketiliyor? bizde bazen tuketilmiyor :S çıldıracagım halbuki bir ton denenecek tarif varken...pofff!
Aysem'cim fotoğraflarin o kadar lezzetli ki ay pardon tariflerin oyle lezzetli gorunuyor ki :)), eline sağlık. Bu kurabiyelerin benim daha önce yaptığım brovni sandviçleri hatırlattı. Bakmak istersen http://pastalila.blogspot.com/2007/11/marsmallowlu-brovni-sandvi-kurabiye.html
bu arada saksılar da çok şık. tebrikler.
Merhabalar.Size bir sorum olacak. Hazır marshmallow la nasıl yapılabilir acaba?Cevap verebilirseniz sevinirim.
Nefis görünüyor bu şirinler
Ellerine sağlık emeğine değmiş.
Oooooooo çok güzel görünüyor ellerine sağlık.Valla gecenin bu saatinde bunları görmekte hiç iyi olmadı.(evde tatlı gibi bir şeyde yokki neyle bastırıcam içimi:((((()Acaba biraz daha büyük yapılsa tatlının formunda şekil bozukluğu olur mu?
ya sen gerçekten harikasın. Bunlar enfes olmuşlar. Bayıldım. Yalnız bir kaç şey soracağım
Glikoz miktarını gramla verebilirmisin, ben bu cup ölçülerinde çok başarısızım.
Bir de esmer şeker yerine bildiğimiz toz şeker kullansak bağırır mı???
Sevgiler şekerim
Hülya
These cookies looks delicous! So cute and sweet. Your photos are fabulous!
Ayşegül; Teşekkür ederim... Sevgiler
Devletlüm; biz mi size komşu gelelim, siz mi bize? Dino sevdi bu fikri... Sevgiler...
Gökche; pecan ile ilgili desteğini aldım ama paketin içinden kavrulmuş ve tuzlu çıkıyor. Tadym ile görüştüm. Ayrı paketleme yapmıyorlarmış. Aynı sorun bizde de var. Artık konu komşu nasibini alıyor bizden. Sevgiler
Pastalila; hemen ilk veriyorum. Ellerine sağlık ve teşekkürler...
Arife; hazır marshallowu kek parçaları ile temas edecek yüzeylerini biraz ısıtırsanız, yapışkanlık özelliği geri geliyor. o zaman kekelere gayet rahat monte edebilirsiniz. Sevgiler
Hülya; çok teşekkür ederim. Sevgiler...
anfora81; orjinal boyu hamburger şeklinde. Ayni tarif ile hazırlamak mümkün. Tüketimi daha kolay olsun ve herkes nasiplensin mantığında küçük yapıldı. Rahatlıkla deneyebilirsin. Böylece ben de sitede yayınlarım. Sevgiler...
Hülya; gram olarak daha doğrusu 80ml diyebilirim veya yanlarında bardak ölçüsünden yararlanabilirsin. Esmer şeker daha az tatlı olduğu için tercih edilmiş. Beyaz şeker ile hazırlamak mümkün. Sadece biraz daha kekler tatlı olacak. Krema olarak arasına ganaj sürdük mü tamam. Anfora ve senden denemelerinizi bekliyorum.Sevgiler...
Lisa; Hi, and thanks. then now you're turn. Next week, I will try your cupcake recipe... Loves...
Valla bunlara bayıldııııım,en son marshmallowlarım biraz yumuşak olmuştu.Onları böyle değerlendirebilirim,harikasın...Özledim:(
Misafir gelicek Ferhan liste yapıyor: börek, salata gerisi türlü türlü şekerli, tatlı tarifler yahuuu :))
bıraksalar menümü sadece şeker kullanılan bir liste halınde sunabilirim..
biz nasıl kadınlarız böyle:)))tatlı sevenler derneği kurmamız lazım sen başkan ol ben de yardımcısı:))
evde marshmallon var tarifide deftere yazdım inşlaahhhh aynen senin yaptığın kadar güzel olur bu tarifi yapıcam. bana en iyi gelen şey şeker kullanılan bir reçeyi denemek şu cansızlığımın anında silineceğinden eminim:))
ellerine sağlık çok şık olmuşlar.
Fotoğraflar muhteşem,
Whoopie pie muhteşem,
Krema tercihin ve içindekiler muhteşem,
".....de" kataloğu heyecanla beklenen,
ben sana daha ne diyeyim ki!
burada çok güzel tarifler var, halleyler harika gözüküyor, bide söylemeden geçemicem çin çay yumurtası çok değişik ve şirin gözüküyor;) ellerinize sağlık.
neşeli hafta sonları....
Cheryl Porro'nun yaptığından kat kat güzel göründüğünü söylemeliyim,hele de "Eti Puf/Halley karışımı" tadındaysa olunca zaten yeme de yanında yat :)
Merhaba çok lezzetli gözüküyorlar acaba bu marshmellow tarifini pandispanya arasına sürüp pasta kreması olarak kullanabilirmiyiz çünkü bende tam da böyle bir tarif arıyordum ama nasıl bulacağımı bilemiyordum ve pasta içinde nasıl olacağınıda açıkcası tam kestiremiyordum bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim sevgiler............
Ayşemcim, tarif harika, ellerien sağlık.
Reçeteni tam uyguladım sadece limonla sütü bir arada kulanmaya korktuğumdan süte sadece vanilya esansı ekledim.bu konuda bilgilendirmeni rica edicem.
ara malzemeyide tam yapsaydım harika olucaktı.
lavantalı yapamyı düşünüyorum.. lavanta esansı almam gerek sanıyorum.
kolaylıklar diliyorum sevgiler..
(dün yorum yazmıştım sana ulaşmadı sanıyorum)
Harikasın! Süpersin canım benim...
Çok çok güzel görünüyorlar, ellerine sağlık...
Bayıldım, Peçete tarafından denenecekler defteri kabarıyor...ne zaman nasıl yapılacak bilinmiyor, ama yapılacağı bir zaman kesin gözüyle bakılıp not alınıyor...
Bu arada kupalar ayrı bir güzel harika!
Sevgiyle kal ve enerin asla tükenmesin, öyle bir enerjin olsun ki bir daha asla bizi sensiz uzun süreler bırakamayasın...
sevgiler, bebiyi kocaman öpüyorummm...
Amaaaa bunlar çok güsellllll yaaaa..
Böle tek atımlık hüp diye :))
insan kıyamaz yahuuu...
İçindeki çıtırlar da ayrı tartışılır yani...
Böle damağımda tutarak tadını çıkarmayı hayal ediyorum vallahi.
ellerine sağlık.
irem
çok güzel süper olmuşlar ellerinize sağlık...
Fotograflardaki harika lezzetleri denemeden yorum bırakmak istemedim bu sefer:) harika oldular bayıldık..teşekkürler Ayşem bu güzel ve lezzetli paylaşımlar için...yaptıklarıma bi bakarmısın olmuşmu bakim:)
Sevgiler kucak dolusu....
Şekerim bu şahaneleri ben de denedim gel de gör bi puanlandır bakalım.
Bir de deneyenleri listelemişin beni de sıraya koy lütfen :))
İşte buradalar
http://hanimelipasta.blogspot.com/2009/01/marsmallowlu-kakaolu-sandvicler-whoopie.html
www.hanimelipasta.blogspot.com
Sevgilerimle
Hülya
Yorum Gönder