"Yapamam." diyen insandan çekinirim. Yapmaz ama bir yaptı mı, şaşkın bakışlar içinde ağzım bir karış açık kalarak durumu anlamaya çalışırım. "Eee hani yapamazdın?" soruna gelen cevap ise beni silkeler. "Aman bu mu? Çok kolay. Çocuk oyuncağı..."
İşte kendimi tenis topu gibi hissetmeme sebebiyet veren kişi: Esra Madran. Çılgın, anne, kraftçı ve bizim yuva annemiz. Ondan gelen reçete hemen yürürlüğe kondu. Mutfak birbirine girdi, herşey döküldü ve itina ile saçıldı...
İşte kendimi tenis topu gibi hissetmeme sebebiyet veren kişi: Esra Madran. Çılgın, anne, kraftçı ve bizim yuva annemiz. Ondan gelen reçete hemen yürürlüğe kondu. Mutfak birbirine girdi, herşey döküldü ve itina ile saçıldı...
Sadece isimde anlaşamadık. O dedi Peynirli Sufle, ben dedim Yufkalı Sufle... Görüntü, lezzet tam anlamıyla sarsıcı. Demirbaşlar arasına alındı.
Yufkalı Sufle (Souffle with Filo Dough):
4 kişilik
Hazırlanma Süresi: 10dk
Pişme Süresi: 40dk
Servis Süresi: 5dk
Gerekli Malzemeler:
- 2 adet Yufka
- 3 su bardağı Süt
- 2 adet Yumurta
- 250gr Kaşarpeynir (Kalın olarak rendelenmiş.)
- 1,5 parça Dil peyniri (Tel olarak ayrılmış halde)
- Kalıbı yağlamak için Fındık yağı
- Tuz, Muskat ve üstü için Haşhaş
- Fırın 180 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
- Bir kabın içine süt, yumurta, kaşar peynir, dil peyniri, tuz ve muskat rendesi konur. Karıştırıldıktan sonra 1 adet yufka parçalar halinde bu karışıma yedirilir. Suflenin içini oluşturacak hamur hazırdır.
- Sufle için kullanılacak kalıplar (ısıya dayanıklı) fındık yağı ile yağlanır. Kalan 1 adet yufka, dört parçaya bölünerek, kalıpların içine yerleştirilir. Kenarlardan mutlaka yufka dışarı çıkmalıdır.
- Bu şekilde hazırlanan kalıplara iç malzemesi paylaştırılır ve dışarda kalan yufka parçaları ile üzeri kapatılır. Bir kaç yerinden yufka kesilir. Bu sayede pişerken içerdeki peynirin eriyerek dışarı çıkması sağlanacaktır. Hazırlanan yufkalı sufle, haşhaş tohumları ile süslenir.
- Ön ısıtma yapılmış fırında 40 dakika pişirilir. Süre sonunda servise hazırdır.
Fırından çıktıktan yarım saat sonra sönmeye başlıyor. Servis yapılacak saat bu yüzden ayrı bir önem taşıyor. Eğer yanında bir sos düşünürseniz, domates içerenlerden yana şansınızı kullanın derim...
Komşuların mutfağı:
Hayatın Ta Kendisi: Buzluk Böreği
Çikolata Kavanozum: İpeksi Çikolatalı Puding
Cafe's Derin: Beyaz Çikolatalı Kakaolu Kurabiye
Devletşah: Zeytinyağlı Börülce
Mutfak Sırları: Ton Balıklı Mısır Salatası
Yemek Zevki:
Sihirli Mutfağım: Antepfıstıklı Keşkül
KitchenArt-İst: Her Daim Çikolatalı Kek
Narince: Haşhaşlı Cevizli Bisküviler
Yarın, nohutların başına gelenler üzerine bir sohbet gerçekleştireceğiz. Şimdilik...
Sevgiler ve saygılar,
10 yorum:
Yufkalı sufle çok cazip gözüküyor,son fotoğrafa bayıldım.. o kaşığın ucu benim olmalıydı ;)
ellerine sağlık...
nefis görünüyor. ellerinize sağlık.
cok hosuma gitti aysem! hemen bu aksama hayirliyorum :)
Aysem sevdiklerin cogalmis, gecte olsa tebrikler yeni aile uyenize;)
Sevgiler
Bence de peynirli sufle, nefissss görünüyor, deniyciim:)
Senin fotoğraflar beni bitiriyor Ayşemcim..
Ellerine sağlık :)
Hımmm düşündüğüme yakın..mutfaktan böyle değişik tarifler çıkmasına bayılıyorum. Deneyeceğim bu sufleyi..
Ayşem bu Esra'ya gittiğimizde yaptığı şahane şey mi? Çok sevindim vallahi tarifi yazmana. Yiyen ve bayılan biri olarak tüm peçeteden notlar okuyucularına itina ile tavsiye edilir...
Boyle tek tek kaplarda da süper olmuş, ellerine sağlık Ayşem'cim.
Herkese afiyet olsun ;-)
merhabalar,
adı her ne olursa olsun nefis bir şey olmuş:)
sevgiyle kalın...
Yahu ne yaratıcısın,bayıldım porsiyon fikrine,ben bunu ramazandan sonra da 5 çayına yaparım.
Ellerin dert görmesin.
Yorum Gönder