Bazen anlaşılmayanı yeniden anlaşılır hale getirmek lazım. Ya da farklı yönden bakmak lazım. Bütün durumları değerlendirildikten sonra karar vermek, ön yargıyı ortadan kaldırmak için birebir çözüm. Çok içten bir yaklaşımım olmadı kendisine. Bu yaza kadar benim tabağıma hiç gelmedi, gelemedi. Belki sıcaklardan olabilir ama bir kase içinde önüme buz şeklinde gelince, kendi kendime;
"Aferin, Amerika'yı yeniden keşfettin. Vallahi bravo..." dedim...
"Aferin, Amerika'yı yeniden keşfettin. Vallahi bravo..." dedim...
Tamamen elle, arada mutfak robotundan yardım alınarak yapılan sorbet. Şeker, su ve taze meyvelerle hazırlanan, hafif bir serinlik. Çocukların sevmediği meyveleri yedirmenin bir başka yolu. Hal böyle olunca bugün mutfaktan çıkan:
Kavunlu Sorbet (Sorbet with Melon):
4-6 kişilik
Hazırlanma Süresi: 20dk
Bekleme Süresi: 24 saat
Servis Süresi: 5dk
Gerekli Malzemeler:
- 3/4 su bardağı / 175gr Toz Şeker
- 2/3 su bardağı / 400ml Su
- 600gr civarı / 1/2 orta boy Kavun (dilimlenmiş halde)
- 3 damla Kavun Aroması (isteğe bağlı)
- Ocak üzerinde orta kademe sıcaklıktaki bir kabın içine şeker ve su konur.
- Şeker eriyip su kaynamaya başladığında kavun dilimleri ilave edilir ve bu şekilde 10-15 dakika kaynatılır.
- Süre sonunda tezgaha alınır ve mutfak robotundan geçirilerek püre haline (Aroma kullanılacaksa bu aşamada eklenmelidir.) getirilir. Oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabının buzluk bölümüne kaldırılır. (Ayarı: -19 derece)
- 2 saat sonunda, kenarlar buzlaşmaya başladığında çıkarılır ve mutfak robotundan (veya çatalla karıştırılarak) geçirilerek, tekrar buzluğa yerleştirilir. Bu işlem 3 defa daha tekrarlanacaktır. Süre sonunda sorbet hazırdır.
Eğer lolipop olarak hazırlamak isterseniz; sorbet hazır olduğunda kalıplara yerleştirip, buzluk bölümünde 2 saat daha bekletmeniz gerekiyor...
Bu arada bizim arkadaşın arkadaşlarına, yenileri eklenmekte. Gülümsüyoruz keyifle;
Hayatın Ta Kendisi: Bizim usul İmam Bayıldı
Çikolata Kavanozum: Limonlu Köpük
Cafe's Derin: Fındıklı / Cevizli Biscotti
Devletşah: Zeytinyağlı Kabak
Kitchen-Art: Patates Hoplatma
Yemek Zevki: Kırmızı Biberli Patlıcan Sarma
Mutfak Sırları: Dondurmalı Lokma Tatlısı
Yarın bizim oralardan, anne tarafından bir reçete olacak. Bir Boşnak yemeği. Şimdilik,
Sevgiler ve saygılar
7 yorum:
off serin serin bu sıcakta iyi gider..ben bir kase aldım iftar sonrası için..
Nefis görüntüler. Ellerine saglik. Sevgiler....
Baksana senin oğlan bayılmış açıkçası ben de hiç denemedim kavunlu sorbeti.Ellerine sağlık.
Ben bugün zencefilli havuç çorbasının hazırlıklarını yaptım inşallah yarın da afiyetle yiyeceğiz.
Sevgiler,
Evren
Sevgili Ayşem merhaba, ben de her gün bir tarifle sizlere katılacağım.
Hepimize kolay gele...
peçetemmm canım hep yapımı merak etmiştim çok iyi oldu bu. Başka meyvelerle de aynı yöntemi deneyebilirmiyiz ?
bu arada bende menü yayınlama kervanına katılmış bulunmaktayım...
öpüyorum sizleri..
Zencefil; kesinlikle. Hani oh dedik cinsinden...
Nesrin; teşekkür ederim.
Evren; sorma. kaşık bir yana, ağız direkt durumu el koydu. Bu arada çorba ile ilgili mutlaka bilgi bekliyorum.Sevgiler...
NarincE; hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz efendim...
Betül; biz de öpüyoruz. Not: Telefon çok geç geldi. Seni o sebepten aramadım. Sevgiler...
Betül; soruyu atlamışım. Kusura bakma. Benzer dokulu meyvalarla aynı oranda yapmak mümkün. Şeftali, kayısı gibi... Sevgiler
Yorum Gönder