28 Nisan 2008 Pazartesi

Tarif Veriyorum.. Verdimmm Gitti...

Oldukça kolay, pratik ve lezzetli. Hatta gecenin bir vakti yeni kahramanımız Gigi'den talep geldi. "O şeyden yapar mısın?" şeklinde...



Ben de yaptım gitti...

Hindistan Cevizli Kurabiye
















50-55 adet kurabiye
Hazırlanma süresi: 35 dk
Servis süresi: 10 dk

Gerekli malzemeler:
  • 250 gr pudra şekeri
  • 4 yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı krem tartar
  • 250gr hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya aroması
Fırın 180 derecede ön ısıtma yapılır. Yumurta akları, krem tartar ile birlikte çırpılır. Köpürmeye başladığında pudra şekeri kaşık kaşık ilave edilir. Hafif sert tepeler oluşmaya başladığında limon suyu ve aroma eklenir. Hindistan cevizleri, çırpma işlemi tamamlandıktan sonra bu karışıma kaşıkla veya spatula yardımı ile yedirilir. Isıtılmış olan fırında yaklaşık 20dk. üst rengi dönünceye kadar pişirilir. Afiyet olsun.


Peçete'den notlar:


  1. Krem tartar'ı aktarlardan temin edebilirsiniz. Eğer bulamıyorsanız dert etmeyin, yapılan en son deneme gösterdi ki onsuz da olabiliyormuş.
  2. Ölçünün bilumum versiyonları denendi. Hepsininde de aynı sonuç alınıyor. Sadece yumurta beyazının oda sıcaklığında olması çok önemli.
  3. Gigi, sonuçtan pek memnun. Kurabiyeleri bağrına basıp ortalıklarda dolaşıyor.
  4. Tarifin orjinali "Kitchen Aid Temel Mikser Yemek Kitabı" nda yer almaktadır.


13 yorum:

Tarçın dedi ki...

ama olmazki hasta yatağımda önce canımı makoron istettin şimdide kokos:))) e hadi gel burda bana da yap:)

egeli dedi ki...

çok şükür beklediğimiz an geldi!
ellerine sağlık enfes görünüyorlar.Geçen cuma Oktay ustada yaptığın macaronlardan hemen o akşam yaptım ve sonuç harika:)))etekleri bile fırfırlandı,merakımdan 10 dakika boyunca fırın camına yapışmış vaziyette onları izledim...(Daha önce başka bir tarif ile sonuç felaket olmuştu)...vallahi çok teşekkür ederim bu tarif için yoksa kahrımdan ölecektim herhalde macaron yapamasaydım...sevgiler

ilker'in mutfağı dedi ki...

kurabiyeler nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

munevver dedi ki...

Ayşem, yeni bir tarifle dönmen ne güzel. Koko senin usulünle denenmek üzere not edildi. Bir de alttaki iletide "Eski dostlar ihmal edildi" cümlen çok doğru bulundu.

Öpüyorum sevgiyle.
Nanw Limon

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

E bizde aldık gittik tarifi ne diyelim:) Yazanın yapanın eline saglık, hani yakın olaydıkda bizde elinizden yiyebilseydik:)
Bir tek yarın bos gunumuz. Hani olurda bir bosluk yakalarsam yapılacak işler arasından , hemen bu tarifi yapayım diyorum:)

Sevgilerimle,
Figen Karavas

BURÇİİİ dedi ki...

KENDİLERİNİN SONUNCUSU GAYET ANLAMLI BİR ŞEKİLDE, BİZZAT KENDİMİN DOĞUM GÜNÜ PASTASI OLARAK TÜKETİLDİ. ŞİMDİYE KADAR BU AMAÇLI KULLANIMLARDA KREMALI OLANLARINI TERCİH ETTİYSEM DE ÇOK BAŞARILIYDI.
ÜZERİNDE MUMU DAHİ VARDI AYRICA...
HEM MAKSAT GÖNÜLLER BİR OLSUN Dİ Mİ YA...
ELLERİNİZE SAĞLIK EFENİM...
SEVGİLER..
BURÇİN

Punto dedi ki...

Yazılar bakıyorum "beni değiştir" demiyor ve arka arkaya geliyor. Umarım bu iş böyle devam eder de dostlarının gözü yollarda kalmaz.

Punto dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Semra Altay dedi ki...

Merhaba,
Benim gibi hindistan cevizine bayılan biri için
harika bir tarif. Ellerine sağlık.
Sevgiler.

angel dedi ki...

Seni çok seviyorum arkadaşım DOSTUM :)))Kuşlar gibi
> > uçmayı, balıklar gibi yüzmeyi öğrendik ama basit bir
> > sanatı unuttuk. İNSAN gibi YAŞAMAYI biliyor musun BU
> > HAFTA DÜNYA DOSTLAR HAFTASI bu mesajı sevdiğin
> > doslarına gönder eğer BEN de SEN in Yakın
> > arkadaşınsam dostunsam banada yolla Bunu
> > arkadaşlarına gönder bakalım kaç Cvp gelecek eğer 7
> > den fazlaysa çookkk sevilen birisisin demektir.
> > Dostluk Sabah öperek uyandırmaktır...Aynı dala
> > tutunmaktır kimi zaman aynı bisikleti sürmektir.
> > Ayağınız yetişmese bile...Dans etmektir kolkala...
> > küçük hediyeler almaktır... ve Kimi zaman aynı kalbi
> > paylaşmaktır.. Öpmektir onu doyasıya Ve bunu
> > söyleyebilmektir'Dostlugun en büyük Armağan Bana'
iyiki varsııınnn.sevgilerimle

maksat pasta dedi ki...

Merhabalar Ayşem hanım ben Gülşen maksatpastadan size bir sorum olucak muzlu bir pasta yapmak istiyorum ama hangi krema uygun olur bulamadım sütlü çikolatalı ganaj güzel olurmu yoksa pasta kreması mı yapmam lazım sizce hangisi daha güzel yakışır bir de tabiki pastacı kreması nasıl yapılır bilmiyorum bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim...şimdiden çok teşekkürler...maksatpasta.blogspot.com

etki alanı dedi ki...

Şaşırdımm!
Peşpeşe iki yazı!
Pamuk prensesim ve üvey kızım beni çok şaşırttınız ikinizde....
Bir de programla ilgili bir yazı dizisi bekliyorum senden...Bazen izleyemediğim günler oluyor...
Her hafta programda yaptığın tarifi yayınlarsan biz de nasiplenmiş oluruz Ayşem'im..
Şaşırma!
Kendim için değil,kızımın çeyizi için...Sandığına senin tariflerinle girdik,daha sonra malzemeler için Tükkana geleceğiz...
Zeynep'te pastacı oldu çıktı..
Bu yüzden,program sayfası adı altında bir post hazırlarsan sevinirim...(Yoksa zehirli elma hazırlarım)
Emir büyük yerden!
Seni seviyorum..
TüTü

disal dedi ki...

nefis nefis...en sevdiğim kurabiye...

ellerine sağlık...harika görünüyor...