6 Temmuz 2009 Pazartesi

Mutfaktan Geçmeyen Kadın...

Geliyorum, gidiyorum, aynı ekran, aynı yazı. Ben bile bekliyorum, ne zaman değişecek diye!
Mutfak bana yabancılaştı. Eskiden sıcacık olan buluşmalarımız nedense bu aralar bana keyif vermiyor. Sanırım fazla sıcak. Blogları geziyorum. Tatil yazıları, kısacık mola haberleri. Çoğunluk ara vermiş durumda. Ben de kaptırdım kendimi bu molalara. Allahtan YemekName sayesinde hala üretkenliğin devam ettiğinin farkına varabiliyorum. Bu ayki konumuz "Parmak Tatlılar". Servis yapma derdi olmayan, porsiyon sorunu yaşanmayacak türden tatlılar. Benim favorim karamelli olan. Eğer çikolata ve karamel birlikteliği hoşunuza gidiyorsa, denemekten çekinmeyin. Ağzınızdan oldukça seksi sesler çıkacağına ve kocaman bir gülümsemeye sahip olacağınızı garanti ediyorum. Adres belli: YemekName Temmuz sayısı;

temmuz kapak



Pasta Malzemeleri dükkanında Çiçek derslerimiz yazın sıcaklığından etkilenmeden devam etmekte. Son dersteki Ezgi Hanım ve Candan Hanım'dan oluşan grubumuzda, blog camiasından "Nur'un Kakao Bulutları" sitesinin sahibi Nur Hanım yer almaktaydı. Ben, bir taraftan fotoğraf makinasını unutmanın acısını yaşarken, diğer taraftan da oldukça zevkli ve sanırım onları bir miktar yoran bir eğitim yaşadık. Eğer siz de çiçeklere meraklıysanız, farklı bir tarif ve çiçek modelleri ile tanışmak isterseniz, 9 Temmuz Perşembe günü yeni bir grup ile verilecek ders için Pasta Malzemeleri sitesinden gerekli bilgilere ulaşabilir ve kayıt yaptırabilirsiniz.

Çiçeklere takık bir halde etraflarda dolaşırken, arkadaş grubumuzda yer alan Çağatay ve Magda'nın kızları Melis'in ilk yaş günü pastası talebi ile karşılaşıverdik. Tek talepleri hafif olmasıydı. Benim ise talebim bir şekilde çiçek ile olayı birleştirmekti. Sonuçta pasta ortaya çıktı ve her iki tarafında dilekleri gerçekleşti. Vanilyalı Lamington Sünger Kek ile Ananaslı ve Limon Aromalı Beyaz Krema buluştu, çiçekler içinde bir bebek uykuya daldı.

happy_brithday

İyi ki doğdun Melis, iyi ki varsınız Çato ve Magda...
Elimde hazırlanmış ve fotoğraflanmış bir reçete var. Hem de yerel bir lezzet. Kimisi çok sever, kimisi asla dönüp bakmaz bile. Yayınlanacak... Sadece biraz zamana ihtiyacı var. Daha doğrusu gelecek bir haberi bekliyoruz. Haber gelir gelmez, burda olacak. Heyecanlı mıyım? Evet...
Hadi hayırlısı...

Hoş bir serinliğin size ve bize uğraması dileği ile...
Sevgiler ve saygılar,

18 yorum:

zarpandit dedi ki...

hımmmm acaba ne olsa gerek bu yeni lezzet :) Canım kadayıf künefe tarzı bişiler çekiyor bari öyle bir şey olsaydı ;)

Bugday Tanesi dedi ki...

Bu sıcakta mutfakta oyalanmak eminim zevk vermiyordur.Ama yine de sık aralıklarla göz attım sana...
Yakında buraya geliyorsun...Serinliğe daha çok ihtiyacın olacak haberin ola.Ama burda denize daldığın anda cıss sesiyle tyekrar uyanacak vücudun...
Bekliyoruz :D
Bu arada pasta bir şahane

Hülya dedi ki...

Çoook güzel görünüyorlar gerçekten de.
Aaah İstanbul'da olmak o kurslara katılmak vardı....
Sevgiler

boncuk mutfakta dedi ki...

Ne zamandır yoksun güzel yazılarını özlemiştim.
Pasta da ne kadar şık, bebişin çiçekler arasında uyuması ne kadar masumca eline ,emeğine sağlık.Sevgiler.

Zeynep Gemalmaz Çelik dedi ki...

Uzundur ses seda çıkmıyordu. Aradım seni oradan da ses alamadım. Bir pasta da Lara istese yapar mısın? Ara beni...

Nur Vural dedi ki...

Sonunda beklediğim tarif geldi. Hani şu en altta duran. Nefis ötesi bayıldım. O gün bir bardak çayım eşlik etti kendilerine. Erik badem karışımı kaç dilim yedim hatırlamıyorum. Ellerine sağlık Ayşem.

Sevgiler...

pecete dedi ki...

Gökche; bacım, yazın şerbetli tatlıyı senden beklesek. Benimki daha hafif diyelim...

Buğdaycığım; sanırım bizim oralara gelmemiz yalan oldu. Sıcak ve izin durumları pek feci...

Hülya; bir gün hepimiz bir yerde buluşuruz. Bu arada gelecek tarif ile ilgili son yazında reçeteyi yakalamışsın demek istiyorum. Sevgiler...

Boncuk; çok teşekkür ederim. Aynı duyguları paylaşmışız seninle. Belki de o yüzden bu pastayı çok sevdim ben...

Zeynebim; mailimi gönderdim...

Nur; ne demek. Afiyet, bal ve şeker olsun. İyi oldun mu biraz daha? Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bu kadar aradan ve özlemden sonra sayfana hoşgeldin diyorummmm ve yemekname ile yapmış olduğun yumuşak geçişi kabul edip,karamel çikolatalı dilimleri yapmak için bir an önce mutfağa koşuyorummmm...

Biran önce fırsatını bulup denizi,kumu ve sakinliği kucaklayıp yeni reçetelerle bize dönüş yapman dileklerimle.

Sevgilerin en içteni...

irem

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Cok sirin bir pasta olmus!

hanimelipasta.com dedi ki...

Seni tekrar bu sayfalarda görmek ne güzel. Yemekname de olmasa ne yapardık.
Pasta çok cici. Keşke imkanlar el verse de o kursta olabilsem :(
Ellerine sağlık Ayşem, bekliyoruz bakalım :)

Sevgiler
Hülya

HUYSUZBALIK dedi ki...

Ne hoş görüntüler bunlar. Ben de Adanadayım mola durumları bende de var. Pasta nefisssss ötesi görünüyor ellerine sağlık. Sevgiler...

Adsız dedi ki...

haberini aldım çok sevindim tebrikler.

Zehra Gürgen dedi ki...

ahh bende aynı dertteyim.sıcak bastırdıkça mutfak gözüme hoş görünmüyor.
Eylül'den önce İstanbul'a gelip çiçek eğitimine katılmayı istiyorum.Bu yüzden kurs yazılarını heyecanla okuyorum.
Dilerim kısa sürede gerçekleştirebilirim bu planımı.
sevgiler

Bugday Tanesi dedi ki...

Bunu duyduğuma çok üzüldüm.Keşke gelebilseydiniz.Sıcak açısından haklı olabilirsin burası yanıyor.Sabahın erken saatlerinden başlıyor ve bizi epey yoruyor.
Ama muhakkak tanışalım muhakkak...
sevgi öpücükleri....

Sibelbek dedi ki...

yazılarını, yaptıklarını ama özellikle fotoğraflarını çok beğeniyorum.
Ellerine sağlık!

Mihman dedi ki...

sevgili ayşem

biliyorsunuz mutfak konusunda oldukça kötü olduğumu belirtmiştim.

bu yüzden de minik meyve şekerlemelerinin kekin içinde yerçekimine nasıl karşı koyacaklarını ancak sizden öğrenebilirim diye düşündüm.
unlayarak yaptığımızda bile çöktü. nedir bu işin sırrı :)

Cakil's Mom! dedi ki...

çok özledim artık çok uzattın arayı ama...

Bugday Tanesi dedi ki...

AYŞEM ABLA NERELERDESİNN????