7 Ağustos 2009 Cuma

Ortaya Karışık...

Birşeyler karıştırıyor muyum? Evet...

Tatile gittim mi? Evet...

Kelimelerle arama mesafe girdi mi? Evet...

Bir aylık özettir, yukarda yazdıklarım. İçlerinden şu anda bana en acı noktasından dokunan "Kelimelerle yaşanan mesafe" durumu. Bu süre içinde yazı yazma çabalarım daha çok yazdıklarımı silme olayına dönüştü. Diğer çabalar ise Bebi'nin büyüme sendromlarına ayak uydurma ve karıştırdığım işler oldu. Tatil ise kendimi bavul gibi toparladığım ve nedense dönüşte asla kapanmayan ve sığılmayan bir durum halinde idi. Hani tatilde ne yaptık, ne ettik dedikodusuna girmek istersek, başarı (!) ile çektiğim tek kare fotoğrafla özetlenebilir. Şarjı bırakmak gibi çok akıllıca bir iş yaptığımdan size oralardan sadece aşağıdakini getirebildim. Şu aralar ki aklı selim hallerime bakınca açıkcası büyük başarı olarak nitelendiriyorum;

summer



Yemekname'de 2 yıl geride kaldı. İnanılmaz bir başarı olarak nitelendirilmeli diye düşünüyorum. Açıkcası itiraf etmek gerekirse, yeniliklere ne kadar ayak uydurmak istesem de ben de başlangıçta bir miktar temkinli yaklaşanlardanım. İlk sayılarında bu kadar uzun soluklu olabileceğini düşünmemiştim. Bir yerde kopup gidecek şeklinde olaya baktım. Tamamen özveri ile hazırlanan, herhangi maddi bir durum içermeyen bir dergi ne kadar ayakta kalabilir ki!... Derginin annesi ve babası olarak nitelendirdiğim Devletlüm ve eşi, deli gibi çalışan insanlar. Dergiye yazı yazanlar ise hiçbir karşılık almadan bu işe hayatlarından zaman ayırıp yazıyorlar. Ve iki arada, bir derede bu dergi her ay başı internette yayınlanıyor. En argo ifade ile "Bana kapak oldu mu? Hem de nasıl!" demek istiyorum ve en başta olmak üzere Devletlüm'ü ve eşini, emeklerinden ve özverilerinden dolayı bütün gelmiş, geçmiş yazarları tebrik ediyorum. 2'lerin sonuna nice rakamlar gelmesi dileği ile MUTLU YILLAR SANA YEMEKNAME...




yemekname



Hani dedik ya bir işler karıştırmanın peşine düştüm diye; bir süredir Yemekname gibi ama sadece tatlılar üzerine çalışan yabancı bir dergiyi internetten takip ediyorum. "DESSERTS MAG"; tatlı üzerine uzmanlaşmış ve bizler tarfaından da ilgi ile takip edilen yabancı blog yazarlarının tariflerinin yayınladığı derginin, geçmiş sayılarından birinde Türkiye'ye kısaca yer vermişlerdi. Hızımı alamayarak bir mail gönderdim. Arkasından gelen mail ve bu şekilde gelişen olaylar zinciri... Dergi yayınlandı, içinde Türkiye'den bir tarifle. Kendi adıma gururlandım ama açıkcası bizim adımıza daha çok gururlandım. Yayınlacak tarifin seçimi için "Friendfeed" teki arkadaşlardan büyük destek aldım. Müge Cerman, Sunipeyk, Elifile, GFK başta olmak üzere fikir beyan eden bütün arkadaşlara ithaf ediyorum bu tarifi. Aynı zamanda Bozcaada'dan Ada Cafe'nin sahiplerinden Melih Bey ve eşine yardımlarından ve gösterdikleri ilgiden dolayı ayrı bir teşekkür borcum var. Gelincik Reçeli ve Şerbeti ile tanışmak isteyenlere, tanışıpta tadı damağınızda kaldıysa, ulaşacağınız tek adres "Ada Cafe" olacaktır. Dikkat ettim; hala hangi tarif uygulandığı konusunda inatla açıklama getirmemeyi de başarmışım. Benim çocukluğumun, annem tarafından sokakta yenmesi yasaklanan ama benim gizli gizli yediğim tatlısı BİCİ BİCİ yapıldı ve yayınlandı. Onlar memnun, ben memnun. Hafif bir çocukluk kaçamak durumları ile birlikte reçetenin Türkçe versiyonu bir sonraki yazıda...

desserts_mag



Tatil planlarındaki tarih değişikliğinden dolayı bir çiçek dersi ertelenmek zorunda kaldı. Bir önceki dersten notlardan özellikle belirtmek gerekirse en çok boyama kısmında zevk aldıklarını gözlemledim. Hani ellerinden fırçaları almakta zorlandım. Çok keyifliydi. 26 Ağustos 2009 tarihindeki dersimiz için kayıtlar, diğer taraftan Eylül yani yeni sezon için de ben de çalışmalar devam ediyor. Beklemedeyiz...

cicek1 cicek2

cicek4 cicek3

Pazartesi Bici Bici ile görüşmek üzere...
Haftasonunuz, açık pencereden giren yağmurun serinliği kadar güzel geçmesi dileği ile...
Sevgiler ve saygılar,

Peçeteden Not: Güzel yorumlarınızın hepsini okuyorum ama cevaplandırma konusunda aynı başarıyı gösteremiyorum. Lütfen kırılmayın. Takip ettiğiniz ve yorum yazarak zaman ayırdığınız için kucak dolusu sevgi gönderiyorum.

11 yorum:

zarpandit dedi ki...

cok ama cok mutlu oldum hem bir Türk tarifi hemde senden..Kaliteli fotoğraflarla DM gibi cok begendiğim bir dergide yer almanı tebrik ediyorum :)
bebinin büyümesini keyifle izleyebilmen(uzaktan davulun sesi hoş geliyor değilmi? :)) dileğimle..

elimde yabancı bir kaynak seker hamurundan çiçekler yapın diyor ben sadece fotograflara saatlerce bakıp hafızama kazıyorum harekete gecsem keske..
peçeteye not:arayı çok açma yeter;)

JTB (JourneyToBlue) dedi ki...

merak içindeydim ayşem, hoşgeldin öncelikle.
sonra da başarın için tebrik ediyorum. hiç duymamıştım bu tatlıyı, ismi çok komik:)
pazartesiyi bekliyorum. sevgiler,

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

ayşem abla hoşgeldin tebrik ediyorum seni sunumun çok güzel olmuş her zamanki gibi. yalnız ben bu dergiye bakmaya çalıştım ama bir türlü yapamadım. son dergiyi açıyor diğerlerini açmıyor bana yardımcı olurmusun.
teşekkürler,

sevgiler,

Eya dedi ki...

Oh nihayet Aysemcigim...sesini daha dogrusu tuslarla isbiirligin neticesinde gözlerimiz bayram etti. Halkettigin bir basaridir bu, dergi sansliymis ki seninle karsilasabildi.Arayi acma emi, sevgiler

zehra

Bugday Tanesi dedi ki...

Ayşem Abla yoksa Marmaris'e mi gelin......
Tanışmadan ayrıldıysak çok küstüm sana :D Şaka bi yana bu kadar etkinlik içinde olmak ne güzel.Mesafemiz yakın olsaydı da katılma imkanımız doğsaydı.
Ve Zarpandit e katılıyorum.Arayı çok açma :D

Zehra Gürgen dedi ki...

hoş geldin!!
Çok güzel bir haberle gelmişsin, Dessert mag. benimde takip etmekten zevk aldığım bir dergi, bu sayısını incelememiştim açıkçası Türkiye'ye ve sana yer vermeleri gurur verici. Çok teşekkürler bizi çok iyi temsil ettiğin için.
sevgiler

Adsız dedi ki...

Kadınım; Ne kadar zarifsin, her şeyi yapan uğraşan sen teşekkürleri alan bizler :) Artık meraktan bayılma aşamasındayken gördüm yazını ve çok mutlu oldum. Detaylı havadisler için ne kadar beklemem gerek bilmiyorum ama çok özledim. Dessert Mag.başarını alkışlarken sana da sarılabilmek dileğiyle, başarılarını izlemeye devam diyorum.

EMİNE dedi ki...

Çok özlemiştim seni, hani derler ya gözlerim yollarda kaldı diye aynen öyle oldu, umutsuzca bugün de ziyaret ediyim dedim siteni:)Hoşgeldin.

Adsız dedi ki...

Öncelikle tebrik ederim hem de çoook!!!!

İkinci olarak da ne olur özleetme kendini bu kadar çok, iyice endişelenmeye başlamıştım.

Betül KAVAL dedi ki...

hehehe ne tasadüftür ki bende şarjımı almadan tatile gittim en güzel geçen ama en fotoğrafsız tatil oldu bana.

dergideki yazına hiç şaşırmadım çünkü sen zaten daha iyilerini hakediyorsun canım. tebrikler.

sevgiler

Tijen dedi ki...

Bu haber daha da güzel kıldı tatlıyı gözümde. Ellerin dert görmesin Ayşem'ciğim!