10 Ağustos 2007 Cuma

Limonlu ve Haşhaşlı Minikler

İlk önce Esra'ya gittiler. Daha sonra Zuhal'in doğumgünü için Burcu'nun hazırladığı davette boy gösterdiler. Kendilerini pek sevimli bulduk. İki aydır resmini "Gelecek Tarif" bölümünde sergiledik. Yeterince test edildiğine inanarak tarifi verme aşamasına geçelim istedik;

Limonlu ve Haşhaşlı Minikler















24 adet minik kek
Hazırlanma süresi: 15 dk
Pişme süresi: 20 dk
Servis süresi: 12 saat

Gerekli malzemeler:

  • 150gr margarin
  • 185gr tozşeker
  • 120gr un
  • 2 yumurta
  • 1 poşet vanilya
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1,5 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
  • 1,5 yemek kaşığı haşhaş
Fırın, fanlı olarak 175 derecede ön ısıtma yapılır. Oda sıcaklığında yağ ve tozşeker beraber 3 dk mikserin orta kademesi ile çırpılır. Yumurtalar tek tek bu karışıma ilave edilir. Meydan gelen bu karışımı 20 sn. kadar çırptıktan sonra limon suyu ilave edilir. 5 sn daha çırpılır. Un, haşhaş ve limon kabuğu rendesi çırpma işlemi bittikten sonra ilave edilir ve tahta kaşık veya spatula yardımı ile yedirilir. Yağlanmış minik keke kalıplarına karışım tatlı kaşığı yardımı ile paylaştırılır. Isıtılmış fırında yaklaşık 20 dk. pişirilir. Piştikten sonra soğutulmak üzere tel ızgaranın üstüne alınır. Afiyet olsun.





Peçete'den Notlar:

  1. Haşhaş olarak koyu renk olanı kullandım. Metro'da büyük paket olarak veya MMM Migroslarda 100gr'lık "City Farm Organik Haşhaş" markası ile karton kutularda bulabilirsiniz.
  2. Minik kek kalıpların içine hem kağıt koyarak hem de kağıt koymadan pişirdim. Her ikisinde de herhangi bir problem yaşanmadan kekler servise hazır durumdaydı.
  3. Kek sade olarak veya üstüne çikolatalı krema ile süslenerek servis yapabilinir.
  4. Hala Marmaris'teyiz. Ve hala Bebi delirmiş durumda. Ve Dino siyah atıyla ufukta gözüktü...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

Ayşem cim; şükür tarif geldi:) Ellerine sağlık, tadı zaten dediğin gibi ustalar tarafından onaylandıktan sonra... Eeee artık bize de yapmak kalıyor sanırım.. Bu arada kandılın mubarek olsun.. Vee, bebi delirdiyse sen zaten çözümü biliyorsunn:))) sen de delir olsun bitsin..
sevgiler
fıdan

Esra (Acemi Şef- Dikiş Keyfi) dedi ki...

E oh bee. Yeni gelin gibi naza çektin şu tarifi. Nihayet yani :)))
Bu arada çok kıskandım piknik olayını, içten içe hırslandım bak. Banane, gelecek yılı beklemeden bir daha isterük!

Tijen dedi ki...

Ayşem annesi bebişin,
İçine haşhaş giren şeyler bir başka güzel olmuyor mu sence de? Çıtır çıtır ve azcık büyülü...

Unknown dedi ki...

Ayşemcim şükürler olsun. Vallahi yediğim günden beri tarifini beklemekden helak oldum buralarda. 2 gün sonra evime dönüyorum ilk işim bunlardan yapmak olucak yalnız bir sorum olucak seninkiler hakkaten epey minikdiler benim o kadar minik kalıbım yok. Orta boy muffin kalıbında yapsam nasıl olurlar acaba? Hiç denedinmi? Zaten beni minikde kesmemişti o gün, karnımın davul gibi olmasına rağmen 2 taneyi hüpletivermiştim.
Öpüldün.
Sevgiler..

gülriz dedi ki...

Ayşemimmmmmm, bacımmmmmm, tamam siz bebiyle delire delire tatil yapıyorsunuz, sizin adınıza da çok mutluyum ama ben sizi çoooook özledim :((( Hele bir dön tatilden, hoplaya zıplaya girivereceğim tükkanın kapısından :))) Seni nanaklarından, bebiyi de pembiş ayaklarından öpüyorum komacan.

ZUHAL YALÇIN'IN KARNAVALI dedi ki...

Canım arkadaşım kendi küçük lezzeti kocamaaaaan olan keklerin için ve güzel yüreğin için çok çok teşekkür ederim;)
En kısa zaman da denenecekler senin ki gibi güzel olurmu bilemem ama yaptıkça seni hatırlayacağım;)
SEVGİYLE KAL...

yaban mersini dedi ki...

evet beklenen tarif nihayet gelmiş..teşekkürler.iyi tatiller.

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Ayşem merhaba
Ortadoğu ve balkanların :P en çok merak edilen tarifini ben de sabırsızlıkla beklemekteydim :)) Sabırsızlığımın hakkını vererek hemencecik denedim Ben ve ikram ettiğim kişiler bu harika miniklere bayıldık :))
Ellerine, paylaşımına sağlık :))

ladybug dedi ki...

Merhabalar,

Bake shop, bake shop herkesin dilinde bi bake shop, sanırım dayanamayacağım artık benim de bi girişimde bulunmam lazım:)Bu nedenle bake shop'taki derslerle ilgili biraz bilgi almak istiyorum. Mesela her hafta aynı program mı oluyor, programlara günlük mü katılınıyor, saatlik mi vs.?Hangi dersi alacağımızı biz mi seçiyoruz ve ya bi kez gidince tüm dersler programın içinde mi? gibi bi sürü soru var:) Ben ancak haftasonu katılabilirim. Ve tabii kurs ücreti ne kadar? Şimdiden teşekkür ederim, kısa zamanda çok ün! inşallah hep daha iyi olur!

Adsız dedi ki...

ayşem :)

Nilay Cinisli dedi ki...

Merhaba sevgili Ayşem,
Siteni ilk kez ziyaret etme fırsatı buldum..Gerçekten görüntü olarak çok hoş, sıcak ve samimi..Tariflerinde belli ki çok lezzetli..Ellerine ve yüreğine sağlık..
Tekrar görüşmek umudu ile..
Sevgiler..