5 Aralık 2007 Çarşamba

Kürkçü Dükkanı Nerde?

Yazdım, yazacağım derken günlerin hızlı gidişatına gene kendimi kaptırdım. Bir taraftan bloga yazı koyamadım endişesi ve suçluluğu taşırken, diğer taraftan da yaşadıklarımı kaçırmamak adına notlara devam ettim. Gene yoğun duyguların yaşandığı bir dönemden geçtik. Esra, Kevgir, düğün, fuar, Isparta şeklinde konu başlıkları oluştu. Hayatın devam ettiği gerçeğini içimize sindirmeye çalıştık. Ve gene yollara döküldük. Tukkan (Punto Amca, en kısa zamanda açıklaması geliyor.), ev ve fuar alanı şeklinde kendime bir üçgen oluşturdum.

Evde herşey yolunda demek isterdim ama Bebi'nin artık bir birey şeklinde takılmaya başlaması ve hatta giyinip evden kaçma girişimleri (Duyurulur; boyu uzamış!!!) bizler tarafından hemen değerlendirmeye alındı. Arkadaşlar, itiraf ediyorum; büyüyüyen bir oğlum ve o büyüdükçe küçülen bir ben var. Peşinden yetişmeye çalıştıkça arkadaş daha da hızlanıyor. Bu arada kendileri son bu halde bulundu, gerisini siz düşünün artık... Hala şirin buluyor musunuz bilmiyorum ama Bebi bu resmin çekilmemesi için suratına, çığlıklar eşliğinde inanılmaz şekiller verdi. Anne de inatçı keçi, resimlerini çekti durdu... Son karede, herkes çikolatalanmıştı...

Tükkan bu aralar tam "Deli kız'ın çeyizi" şeklindeydi. "Yeşil Elma" yapımcısı Filiz Erdoğan'ın düğünü için 600 adet düğün kurabiyesinin yanısıra bir de Sezer Sezar'ın yeğeninin düğünü araya sıkışıvermişti. Azmettik ve başardık. 1 hafta içinde 600 kurabiye, 7 katlı maket düğün pastası ve 300 kişilik dilim pasta... Oldu mu? Oldu ve oluyor... Bu arada başa gelenleri ayrıca yazacağım. Şimdilik sadece maket pastanın straforunu göstermek ve Sezer Sezar'ın bu straforu gördüğünde söylediği sözleri yazmak isterdim ama hepimizin sağlığı için sadece maketi göstermek ile yetiniyorum. Maket'in yanında gördüğünüz Sevgili Özlem... İşlenmeye hazır cevherdir kendileri. Ama bizden önce birileri keşfetmiş, "Arka Sokaklar" da oynuyor. Kurabiyeler üzerinde çok emeği var. Kendisine teşekkürü borç biliriz... (Tütüm ve The Ogretmen, sizleri asla unutmadım...)

Fuar kısmı için bir alttaki yazı aslında güzel bir özetti. Bu özette eksik kalanlar ise bizi ziyarete gelenlerdi. Sevgili Pastalila, Selen ve ismini alamadığımız ama bizi bloglardan takip edenler. Ayağınıza sağlık, tatlı yorgunluğumuzu bizlerle paylaştınız... Geldiğiniz için teşekkür ederiz.


Şimdilik bu kadar, bir de bugün muffin tarifini yetiştirirsem kendime kocaman bir aferin vereğim. Siz ne dersiniz?
Peçete'den not: Başlık için Punto Amca'dan alıntı yapılmıştır. Teşekkür ederiz.

9 yorum:

Yasemin dedi ki...

koŞ koş ajanım koşş! zaten ben seni hiç öyle yaymış otururken görmedimki! demekki senin olayın bu :) bebide anasini herkes iyi taniyor eee armut dibine dusermis :) bakalim benimki bi gelsin dunyaya o bana benzerse biz yiyip icip yatcezzz :D optum canimmmm!

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Bacım,okurken ben yoruldum valla...Aman nazar değmesin sana....Bebinin yaptıkları daha bişey değil,seni neler neler bekliyor bi bilsen:))))))

Punto dedi ki...

Bu kadar yoğun trafik içinde sanırım kürkçü dükkanına bir süre dönemeyeceksin!...

Unknown dedi ki...

İnşallahhhh eklersen o aferini birde ben vereceğim sana :)Bu arada hızır gibi yetiştirdiniz Tütü ve sana teşekkürlerimi borç bilirim.
Öpüyorum çikolata suratlınıda.

Adsız dedi ki...

AYŞEMCİM VALLA BLOGLARDA OLMASA GÖRÜŞEMEZ OLDUK. OĞLUŞU ÖP DENİZE SELAM SANA DA SEVGİLER. BEKLERİZ CANIM SEVGİLER

Adsız dedi ki...

:)
AYNUR

Hülya dedi ki...

Yoğunum.Yoğunsun.Yoğunuz....;)

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Yaaa, Bebi'yi şirin bulmamak mümkün değil ki:)) O çığlık atan surat ifadesi bile şirinlik örneği:)9
Bu arada pasta ve kurabiyeler içinse elinize sağlık.Fuara gelemedim ama aklım da hep oradaydı:((
Sevgiler size ve şirin Bebi'ye:))

pecete dedi ki...

Yasemin, seninkine benden selam söyle. Gelsin artık...

Suzan; allah razı olsun...

Punto Amca; ümitliyiz...

Selda; biz teşekkür ederiz sabrına, aromayı beğendin mi?

Eda; saygılar...

Aynur'um Aynur'um; benim güzel Aynur'um...

Hülya; günebakan tarlası hayalimizi anımsıyorum ve iç geçiriyorum...

Rapunzel; bir başka fuar diyeceğim, ama mümkünse bir süre olmasın. Tukkan'a bekleriz...