27 Ekim 2008 Pazartesi

Bomboş...

Haftasonu ve pek tabii ki hala devam eden, benden kaynaklanan keyifsizlik dorukta. Paylaşılacak güzel haberlerin yanısıra, hazırlanan tarifler ve fotoğraflar. Peki ne yapacağım veya ne yapacağız? Siteyi başka bir yere taşımak istemiyorum. Açıkcası burası benim hak bölgem, onu geri almak için savaşmak durumundayım. Kınama gruplarına girmek, logo yayınlamak mutlaka olumlu yönde etkisi olacaktır ama ben daha somut birşeyler istiyorum. Özellikle kapanma nedeninin LİGTV'yi korsan olarak yayınlayan bloglardan dolayı olduğunu öğrendiğim andan beri beynimdeki gri hücreler zıplamaya başladı. Şu anda gelinen nokta: "3.şahıs" olarak "Kendi bloguma erişemiyorum, kullanma hakkım kayboluyor." şeklinde dava açmak. Tabi bir de işin maddi boyutu var. O kısmı araştırma halinde... Peçete'yi başka adrese taşımadan önce elimden ve elimizden ne gelebildiğini öğrenmek istiyorum. Bu arada farklı farklı yerlerden sitelere giriş yapılabiliniyor. Güvenirlilik açısından emin olamıyorum. Gelen yorumları yayınlamak konusunda da başarılı olamadım. Direkt olarak kopyalayıp buraya yerleştireceğim.

Efe sent you a message. --------------------
Subject: Bu günleride gördük Sevgili Ayşem, Dün akşam peçeteden notlara girmeye çalışırken bir de ne göreyim?Mahkeme kararıyla blogglar kapatılmış.Ay valla inanamadım gözlerime.Bütün o blogg sahiplerin emekleri havaya uçtu.Hiç bir şeyde anlamadım.Niye yemek bloggları kapatılır aklım almıyor.umarım tekrar açılır yoksa o kadar emeğe yazık olucak.(hem bloggların sahiplerine hemde benim gibi siteler arası mekik dokuyanlara)İnternette antisansür.com diye bir site var.O siteden program indirince bütün sansürlenen sitelere girilebiliyomuş.Bu akşam onu denicem.Ne yapalım başka çare bırakmıyolar.Bu arada ben anfora81 rumuzuyla yazan kişiyim.Sana daha önce yine msj yollamıştım.Adım Senem.Bu facebooktaki ad benim değil.Başkasının kaydını kullanıyorum.kendim üye olana kadar bunu kullanıcam.Senin blogg açılmadığı için hotmailini hatırlamıyorum.Bu sebepten buradan msj atıyorum sana.Bütün yemek blogglarını geri istiyorum.sevgiler......

Adsız "Son Dakika... Sabaha Karşı 04.30..." kaydınıza yeni bir yorum yaptı:
Bende bir blog takipçisi olarak aynı şoku yaşadım sevgili Ayşem.
Senin yönteminle bloglara ulaşıp kimler ne tepki vermiş diye bir bakınıyorum, yasakla ilgili ilk yaziya da senin blogunda rastladım.
Eminim yakında herkes bu yolla erişimi sağlayacaktır.
Bu çağda , böyle kısır bir bakış açısıyla , böyle anlamsız yasaklamalarla özgürlükleri kısıtlayacağını zannedenlere sadece acıyorum. Lütfen sizler yazmaktan vazgeçmeyiin. Biz yazdıklarınıza ulaşmanın bir yolunu mutlaka buluruz .
Sevgiler
Nüket Şenyüz

Berceste "Son Dakika... Sabaha Karşı 04.30..." kaydınıza yeni bir yorum yaptı:
Hayır en sinirlendiğim şey de sanki suçlu bizmişsiz! Deseler ki, şu sebeple Blogger ve ona bağlı siteler kapandı gene anlamaya çalışacağım. Ama bu hasta dal yerine ağacı kesmek gibi birşey. Dava edilip suçlu bulunan derneklerin bile web siteleri faaliyette iken, bilgi alacağımız, bilgi paylaşacağımız, iki kelam konuşacağımız yeri neden elimizden alıyorlar, üstelik habersiz! Ne yaptım ya ben diye kalakalıyor insan!

asya yusof "Son Dakika... Sabaha Karşı 04.30..." kaydınıza yeni bir yorum yaptı:
Ne ozgurlugu?? birde avrupa birligine girmeye calsiyorlar bu sekidle ozgurlukleri kisitlarsalar cok girer ler:( cok kizmisim bende ayni hasarla uzun sure ayagikalkamadim uzun sure ..
benim sitemede uzun sure girisler yasaklanmisti okdaracok gelenim varken birden gunde 10 kisiye dustu trafigim.. ben cok uzulmustum simdide sizlere yapildi bu haksizlik bunu birsekilde turkiyedeki blokcular protesto edecekler eminim..

Zehra "Son Dakika... Sabaha Karşı 04.30..." kaydınıza yeni bir yorum yaptı:
Ya Ayşemciğim...al benden de o kadar, benim gibi yurtdışında olanlar sanırım bunu fark etmediler, ama inanılmaz bir durum.Bu memleketi ben bazen çözemiyorum inanki...Nasıl bir demokrasidir, nasıl bir yaptırımdır bu.Neden bu güzel ülkemde herşey yasaklanarak çözülmeye çalışılıyor,inan öok üzgünüm...inşallah bir an önce çözüme ulaşır.
zehra


Sanki dünya üzerine bomba düşmüş, kimin yaşadığı belli değil... Elimde sinyal gönderen bir alet, kim var kim yok bulmaya çalışıyorum.

Dino'ya mektup:
Senin okuduğunu biliyorum ve beni anlamaya çalıştığını da... Yaklaşık 2 yıldır ailemizle beraber olan bu siteyi kaybetmek istemiyorum veya elimden alınmasını. Hani derler ya; bu dünyada benden geriye ne kaldı? Durumu abarttığımı düşünebilirsin. Bu sitenin yayından kalkmasına sen, ben karar verebiliriz. Başkasının bu kararı vermesi ve uygulamaya koyması anlamsız. Sadece hakkım olanı istiyorum...

5 yorum:

zarpandit dedi ki...

ben zaten yasaklara alıskındım ama bu kadarı pes dedirtti..
diyecek sözüm yok artık bakalım..
sonumuz hayır olsun..

egeli dedi ki...

vallahi ben de yorumlarımı yayınlayamıyorum ve de resim ekleyemiyorum ,arkadaşlar nasıl yapıyorlar bilmiyorum.
ben du bu dava açma konusunu çok düşündüm ama tabii maddi tarafınıda araştırmak lazım....haklısın....herkesi özledim....

Hülya dedi ki...

Elbet bu da geçecek...

Unknown dedi ki...

Canım hepinizi çokkkk özledim ve çok mutluyum,öptüm...

zarpandit dedi ki...

blogger açıldı komşuuuuu :)