Gecenin kör saatinde uyandığımda kendi kendime konuştuğum ve ısrarla ikna etmeye çalıştığım bir durum. Göbektekine değil, tamamen beynime ve mideme hükmetme çalışması. Aşerme durumları var mıdır, bilemiyorum ama yemek istediğim şeyleri hep bebek tarafından belirlendiğine inanıyorum. Ta ki gece vakti burnuma tarçın kokusu gelene kadar. Evet bu bir aşerme durumu. Bibi'nin yani göbektekinin tarçından bir haber olduğundan emin bir şekilde, bencilce bir durum içinde istiyordum. Hem de labne soslu tarçınlı rulo'yu gecenin 3'ünde istiyordum. Sakinleştim. Dino'dan istenebilecek bir şey değil. Sabah olmalı ve güneş, tarçın kokusu içinde doğmalı planı ile bekledim. Beklemenin sonunda geriye boş bir tepsi ve kırıntılar kaldı. Oysa ki ekmek operasyonu ne kadar da sevimli ve masum idi;
Daha önce yayınlanan "Karamel Kaplı Tarçınlı Rulo" reçetesinden yola çıkılarak, ufak bir iki değişiklikle uygulamayı gerçekleştirmek mümkün. Hamur, iç malzeme, sarılması ve dilimlenmesine kadar aşamaları aynı şekilde adapte edildikten sonra dilimler bir çemberin içine yerleştirilerek yaklaşık 1 saat kadar bekletiliyor. Çember 25cm çapında ve çıkan dilim sayısı 11. Aralarda kalan boşluklar dinlenme süresinde mayalı hamurun kabarması neticesi kapanıyor. Üzerine dinlenmeye başlamadan önce serpilen kuru üzümler ise kabarma aşamasında hamur ile bütünleşiyor.
Ön ısıtma yapılmış fırında 20 dakika sonra Tarçınlı Rulo Keki, yenmeye hazır konumda sizi bekliyor. "Kıpraşma" neticesi, uykudan eden bölüm ise bu aşamada gerçekleşecek. Yeterince kalorisi olmadığına inandığımız (!) bu kekin üstüne Labne sos hazırlanıp, hala kek sıcakken üstüne dökülecek ve sosun kek tarafından çekilmesi heyecan içinde izlenecek. Sosun reçetesi ve hazırlanması ise;
Labne Sos (Cheese Sauce):
Gerekli Malzemeler:
- 50gr Labne Peynir
- 1 çay bardağı Süt
- 1 Poşet Şekerli Vanilin
- 1 çimdik Tuz
- 100gr Tereyağ veya Margarin
Bütün malzeme ocak üzerinde, kısık ateşte bir kabın içinde karıştırılarak eritilir. Hafif koyu bir kıvama geldiğinde kullanılmaya hazırdır. Bekletmeden, fırından çıkan sıcak Tarçınlı Rulo Kekin üzerine dökülür. Yaklaşık yarım saatlik beklemenin sonunda servise hazır hale gelecektir.
"Kıpraşma" neticesi çıkan buydu. İtiraf ediyorum daha tehlikeli durumlardan korkar oldum. Masumiyeti kazanma adına ekmek durumlarına dönmek istiyorum. Anlaştık mı?!...
Güneşin bu hafta sonu sıcak ve tarçınlı olması (Sanırım hala bir inat durumu var.) dileği ile...
Sevgiler ve saygılar,
35 yorum:
Tarciin! Gidip cayini yapip bahara kadar donmeyecek gunesin (normandiya iklimi boyle)hayalini kurayim bari:)
kokusu burnuma geldi ama labne sos fikrini görmeme ragmen neden denemedim neden seni bekledimki ben???
fotografını cektim yeni deneme yaparım dedim ama yok tekrar yapacagım dayanamıyorum :)
sanırım ben güneşin doğuşunu beklemyeceğim...
hımmm bu arada yazmayı unuttum rulonun tarifi nerde????
Canım kıpraşanda boşuna kıpraşmamış. Kimden ne isteyeceğini biliyor.
Ellerine sağlık. Tarçınlı ve güneşli günler diliyorum.
Selamlar
hadi sen içindeki ufaklığı suçlayıp kurtarıyorsun paçayı da biz kimi suçlayalım be Ayşemcim:))
valla beni de uykumdan eder bu enfes şey, ellerine sağlık
çok nefis birşeye benziyor. kokusu insanın burnuna geliyor. tarçının cazibesine kapılmamak ne mümkün, bir de içine labne girdiyse, derhal denemek lazım :)
Enfes gorunuyor! Tarcin li olan herseyi cok severim! Ellerine saglik. Hollandadan sevgiler
Bunu yapamam da gidip koca bir bardak tarçınlı kaynar içicem :) Yani lohusa şerbeti. Bebiş istiyorsa vardır bir bildiği kasma kendini yap yap paylaş bizle :) ellerine sağlık. Sevgiler...
kokusu burnuma kadar geldi oh mis... ellerinize sağlık
Himmm...üzüm, tarcin ve yumos yumos rulolar....offff, masum degilki ama yine de alabilirim ! Ellerine saglik, sevgiler
zehra
Bebi var, bibi yolda ve mutfakta böölesi görüntüde mamalar yapılıyor bu da yetmiyor bir de harika fotografları çekiliyor. Ne diyebilirim ki süpersiniz :))
Ah bu peynir soslu tatlı-tuzlu rulolar yok mu? tarçınlısınıda denemem lazım.Nedense hep karamel-çikolata ikilisine dadanıyorum ?.
Ellerine sağlık
:)
bak şimdi benimde canım çekti :)
Ayşemciğim ben geç kalanlardanım ama yinede tebrik etmeden geçemeyeceğim..:))ilk okuduğumda güzel haberi ne kadar heyecanlandığımı anlatamam Allah tamamını erdirsin arkadaşım.
Yapılanlar konusuna gelince o konuya hiç girmiyorum beni aşıyor, ben senin yazılarını okuyup ağızımın sularını silmekle yetiniyorum..:))ellerine sağlık
Üstüste gördüğüm kaçıncı kek bilmiyorum. Yani üstüste kaçıncı ağız suyu akışı...
içindeki minik eğer tarçını istediyse o da ağzının tadını bilecek desene.. eyvahhhh!!!
o no no no:) ben bunu hatiliyorum, cok iyi hatiliyorum, ben hamileydim ve size ziyarete geldik...hala kokusu benimle:)))
kisses
o no no no:)
ben bunu cok iyi hatiliyorum,
hamileydim, size ziyarete geldik, yalniz 1 kilo yedim:))) cok guzeldi!
tadi hala damağimda!
kisses
ah.. tarçın.. asla hayır diyemicem.. Kokusuysa şu manzaranın burnuma kadar geldi.. direğini sızlattı.. gecenin kör vakti içimi de sızlattı :) mis, mis.. afiyet bal olsun..
Çikolatalı tel şehriye tarifinizi en kısa zamanda denemek isterim..
Sizi görmek güzeldi..:)
sevgiler
gerçek bir cinnebon tarifi....
ellerine sağlıkkk
harika görünüyor
merhaba ayse hanim ben pinar didimde tanismiktik! 4 aralik oglumun 2. yas günü ve bir caullio hayrani. burda seker hamuru yapmam icin gerekli malzeme yok ve marzipan ile yapmak istemiyorum. belki seker hamuru yapmak icin farkli tarif biliyorsunuzdur diye size danismak istedim yada bana bir fikir verebilirmisiniz????
Desenize kıpraşan ağzının tadını biliyormuş. afiyet olsun
Ayşem'ciğim,
Bugün Oktay Ustanın programında seni büyük bir keyifle izledim. Hamilelik ne kadar yakışmış sana.
Doruk bebeğe hoşgeldin partisini de Ufuk'ta izledim. Çok güzel şeyler bunlar. Hep böyle güzellikler yaşaman dileklerimle...
Sevgiler,
AYŞEMCİĞİM GÜZEL HABERİ KUTLUYOR,
BAYRAMINI TEBRİK EDİYORUM CANIM
ellerine sağlık... siteni yeni keşfettim..takipçinizimmm:)))
sanirim icine hashas da koyarsaniz harika olur! ögrenci olarak benim yapabilmem pek mümkün degil ama hemen pastaneye kosuyorum ;-)
selammm mmm tarçınlı rulo enfes görünüyor valla henüz oğluş 4 yaşına geldikten sonra kilolardan kurtulmuş biri olarak o kıpraşma durumlarını bende hamileliğimde sık sık yaşadım sonuçta 38 kilo alarak hamileliğimi bitirmiştim benden bir ben daha eklenmişti yanıma :) ama pişmanmıyım hayır herhalde birdaha o kadar keyifle o kadar lezzetleri doya doya pişmanlık duymadan bir daha hayatımda hiç yememeiştim ve sonrasındada yiyemiyecektim olsun 38 kilo aldım 45 kilo verdim :) daha ne olsun ohh iyiyki yemişim zevkini çıkarmışım diyorum... ama benim gibi yapta demiyorum tabiki :)) ellerine sağlıkk sevgilerrr
Merhabalar,
bloglar arasında gezinirken sizin adreste durakladım,tarif anlatım o kadar sıcak geldi ki,helede bu blog sahibinin bir bebiş beklemesine daha da gülümsedim...
Ne denir ki bilmem,tarçınsa zaten hemen koşar gelirim.Evet enfes aradığım kelime bu,enfes görünüyor bebiş ile size afiyet olsun...
Merhaba Peçeteciğim,
Nerelerdesin iki ay oldu.Özledim seni ve yazılarını hadi gel artık.
Sevgiler*
Peçeteee,,,,
Yoksa senin bebeğinmi oldu? :))
Tarçınla iç içe günler seninle olsun.
ne muhtesem bir tarif bu, denemek icin sabirsizlaniyorum.. ellerine saglik...
tarçınlı rulonun görüntüsü gerçekten enfes, denemek istiyorum ama tarifi göremedim. yayınlarsanız çok sevinirim.
Yorum Gönder