6 Nisan 2010 Salı

Turuncu: Zeytinyağlı Havuç... (Orange: Carrot Salad...)

Pazartesi oldu Salı. Herşey hazırdı. Yazısını yazmak dışında. Hayatın telaşına kapılıpta bir şeyleri ileriye ötelemek, iç huzuruma iğne etkisi yapıyor. Radyo söyledi. Haftasonu yağmur geliyormuş. İğne etkisi oldu kasırga. Ben de bugün turuncuya dalar giderim o zaman...



carrot




Dün akşam yemek masasında, ana yemeğin yanında yer aldı. Zeytinyağlı Havuç. İlaveten baharatlar ve portakal suyu ile pişti. Bildiğiniz ve belki benim için yorumlarda yeni şeyler ekleyebileceğiniz bir tarif;

Zeytinyağlı Bebek Havuç:
Hazırlanma Süresi: 5dk
Pişme Süresi: 20dk
Servis Süresi: 15dk

Gerekli Malzemeler:


  • 500gr bebek havuç (Temizlenmiş ve ayıklanmış)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük soğan (İnce halde kesilmiş)
  • 2 adet portakal'ın suyu
  • 2 diş sarımsak (opsiyonel)
  • Muskat
  • Karabiber
  • Tuz
  • Biberiye

Yapımı kısa ve öz;


deep



  1. Bütün malzeme (Soğanlar ve havuç önden kavrulmayacak.) düdüklü ile birlikte yüksek ateşte, ocak üzerine konur.

  2. Düdüklüden çıkan ilk buhardan sonra ateş kısılır ve 7 dakika pişirilir.

  3. Süre sonunda ateş kapatılır ve düdüklünün içindeki buhar dışarı bırakılır. Yaklaşık 6 dakika...

  4. Zeytinyağlı Havuç soğuması için servis tabağına alınır.




finally..


Pazar gecesinden beri ağrıyan dişim için kendimi diş ve hafif aksırıp tıksıran Bibi'yi de bebek doktorumuza götürmek üzere birazdan yollara düşeceğim. O arada siz bana bu tarif ve benzerleri konusunda yorum getirebilir misiniz? "Ya vazgeç bu sevdadan..." ya da "Olur, idare ederiz biz seni..."


Unutmadan, Yemekname'de bu ay renklerler çalıştık. Özellikle cupcake severler için Vaniyalı tarifi şiddetle tavsiye ederim.


nisan_kapak copy




Şimdilik...
Sevgiler ve saygılar,

16 yorum:

FİLİZ dedi ki...

ellerine sağlık.
rabbim şifa versin inşallah hepinize......

Naile dedi ki...

ayşem olur mu öyle şey, sen yazmaya devam et biz takip ediyoruz seni..

sevgiler..

birdilimdus dedi ki...

Canım benim çoook geçmiş olsun hepinize tekrardan, tarifi çok beğendim akşama deneyeceğim.

Sevgiler,
Evren

Saglıklımutfak dedi ki...

Deniz kızımın bayıldığı bir tarif olmuş. Genelde bebe havuçlarını bütün haşlar soslarım onun için . Bunu da deneyeyim bayılacağına eminim . Sevgiler

Burcu dedi ki...

ben sevdim Ayşem gayet güzel oluyor bu tarif ve fotolarda :)) eğer kabul edersen bir önerim var fotolar bir parça daha minik olsa nasıl olur kare tam olarak ekrana sığmadığından aşağı doğru inmek zorunda kalıyorum sanki o zamanda etkisi kayboluyor gibi geldi bana (tabii bu sadece benim nac,zane fikrim ) sevgiler

Ege dedi ki...

Sevgili Ayşem yemek açılımını kesinlikle destekliyor, yeni tariflerini bekliyorum :)

Selen dedi ki...

Devam lutfen.
Cikolata, pasta, kurabiyenin yeri ayri olsa da once gercek yemeklerle karnimizi doyurmamiz gerek, degil mi ama?

Bahar ve kızısı Yağmur dedi ki...

bu turuncu benim iştahımı açtı :)
acil şifalar

lezzetperisi dedi ki...

Çok yaratıcı.. Ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim
Sevgiler
İsmet İnal Erten

Kendimce dedi ki...

hiç havuç yemeyen bile yer bu görüntü karşısında ellerinize sağlık

ORDAN BURDAN HAYATTAN dedi ki...

hmmm ben severim, başkalarını bilemem ama. ben de yaparım içinde biraz da pirinç eklerim. sen böyle devam et,küçük yavruya geçmişler olsun. hepinize acil şifalar

Berceste dedi ki...

Coook gecmis olsun.Her ne kadar glisemik indeksi nedeniyle yememem gerekse de, havucsuz hayat cekilir mi be bacim? Nefis bir tad bence.Eline saglik.

PINAR CADISI dedi ki...

idare etmek mi? vazgeçmek mi? kendi adıma söyleyeyim, ben bayıldım bu tarife...hele o fotoğraflar yok mu..bu arada kocaman geçmiş olsun, şifa meleği Raphael'in elinde tuttuğu şifa merheminin de rengi turuncuymuş, öyle okumuştum. Demek ki turuncu size şifa getirecek...İçim açıldı sayfayı görünce, eline sağlık:)

Adsız dedi ki...

Nisan ayı bebe havuç zamanıdır,tam zamanında ve yerinde bir tarif olmuş,ellerine sağlık...


İrem

Betül KÖROĞLU dedi ki...

Turuncunun hr halini severim ...valla süper bir tarifff ellerine sağlık ayşemcimm

sevgiler öptümm..

Yunkabu dedi ki...

Gecmis olsun Aysem. Umarim en kisa zamanda birseyciginiz kalmaz.
Tarif de guzel, fotograflar da, her zamanki gibi. Ellerin dert gormesin.