27 Mayıs 2010 Perşembe

...Kabul Ediyor Musunuz? (Yes, I Do...)

Çok istemiştim yaz düğünü olmasını. Ekim ayının sonunda, yağmurlu bir günde, hafiften yaz imajı vererek yaptık düğünü. Annem "Bereket yağıyor gökten..." desemesindeki anlamını; gelen misafir açısından mı yoksa hedeflenen bebek sayısı için mi söylediğine karar verememiştim. Bütün duyguların en üst noktada yaşadığım bir düğündü... Sonrasında fotoğraflara defalarca bakıldı, videosu defalarca seyredildi. Gelinlik kuru temizlemeden geldi ve sandığa kaldırıldı. Arada bir çıkarılıp, havalandırılıyor. Ve tekrar giymek için planlar yapılıyor...

mywed

Pastayı fotoğraflardan hatırlıyorum. Gelinlikle uyumlu, krem renkli, güllü ve katlı bir pastaydı. Gördüm ki aslında imza ve ilk danstan sonra en önemli andır kendisi. Sonradan fotoğraflarda boy boy gösterilir ve açıkcası kim ne giymişten sonra yapılan en ciddi dedikodu malzemesi olarak kendini gösterir. Keyifli dedikodulara sebebiyet vermek amacıyla bu yaz evlenmeyi düşünenler için yurtdışı örneklerinden uyarlanarak hazırlanan düğün pastaları huzurlarınızda;

3tierpearls copy 3tierpearls_rose copy

2010 Yaz Düğün Pastalarında, özellikle çiçekler ön planda yer alıyor. Gül, Şakayık (Peony), Bezelye Çiçeği (Sweet Pea), Orkide gibi çiçeklerle tasarlanmış klasik veya modern pastalara rastlamak mümkün. Pastel tonlardan, daha iddialı tonlara doğru geçişler bulunmakta;

3tier_peony copy 3tier_peony_details copy
3tier_fall_rose copy 3tier_fall_rose_details copy

Umarım bazı fikirler verebilmişimdir. O dönemi hatırladıkça hala heyecanlanıyorum. Bazı detaylar aklımdan çıksa da yine de çok güzel ve özel... İçinize sindirerek yaşamak lazım. Galiba bendeki bu durum nikah tazelemeye doğru gidiyor;

mywedflower

O zaman sorduğunda da söylemiştim, gene aynısını tereddütsüz söylerim: Evet...
Haftasonu sadece güzelliklere "Evet" demeniz dileği ile,
Sevgiler ve saygılar...

23 yorum:

Adsız dedi ki...

:)))
SÜPERMİİŞ

acemi aşçı dedi ki...

Pastaların hepsi süper! Sen de öyle..

Betül KAVAL dedi ki...

bayıldım ayşemcim..

öpüyorum seni ve bibiyi...

pasta evim dedi ki...

Hani hep derler ya az olsun öz olsun diye. Arada bir ceee deyiveriyosun ama en kalitelisinden oluyor bu ceeeler.Görseller her zaman olduğu gibi bir numara.Harikasın Ayşemciğim ellerin dert görmesin.

ceydabural dedi ki...

pastalardaki görsellik şahane :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Değil mi yaaa o gelinlik tek bir gün giyilip de nasıl içinde kalmaz insanın. ben de defalarca baktım yıllar içinde, içine girme hayallerimi artk geride bıraktım zira o zamandan bu zamana tam 10 kilo gibi bir fark var, asla giremem yani:))

pastaya gelince inan ben pastamı seçmedim bile, şimdi sen söyleyince hatırladım. nikah sonrası yemeğimizi yaptığımız mekan bir pasta getirdi önümüze biz de kestik. o zaman şimdiki gibi hiç bu işlerden haberdar olmadığım için hiç de umrumda olmamıştı. ama eğer nikat tazeleme fikrim olursa bana o güzellerden birini yaparsın değil mi:)))
sevgiler

Rakunt ideas dedi ki...

Beyazın gücü sihiri .....

Tuğba Agaci dedi ki...

Yine sanat eserleri görüyorum..yine içim açıldı..

Eya dedi ki...

Muhtesem bir kadindan muhtesem eserler...sevgiler

zehra

pie kurabiye dedi ki...

Yaptığım kurabiye ve pastalardan utanmamaya çalışıyorum ama olamıyor sayende:)!!!!!
Çok çok sevgiler.

boncuk mutfakta dedi ki...

İnsanın gerçekten nikah tazeleyesi geliyor.Ben bordo güllü olanı favorim ilan ediyorum.Böyle nefis bir pasta düşünebilirim.
Teşekkürler,sevgiler.

hilal imrak dedi ki...

Muhteşemmmmler

Burcu Çalışkan dedi ki...

ayşem gel seninle bir anlaşma yapalım sen ister nikah tazele ister gelinliğini yine giy fark etmez ben fotograflarınızı çekerim :)) amaaaaaa karşılığında koca bir dilim pasta isterim ona göre :))

Handmade with love by G dedi ki...

Sen aşmışsın ama Ayşem'cim :))))

Bir dost ;)

(Zeyno'nun Sarışekeri bendeniz... Şşşşşşt )

Sevgiler,

G.

Pelin dedi ki...

Buna sadece pasta yapmak diyemeyiz. Hepsi sanat eseri. Elinize sağlık
Sevgiler

hanimis dedi ki...

Nihayet :)

HADİYE dedi ki...

Ayşe selam,
O sihirli anlara dönmek istiyor insan zaman zaman. Mutluluklar her gün yaşansa ne güzel olurdu.Her günün mutlu ve huzur dolu geçsin inşallah.
Sevgiler*

Yemekbahane dedi ki...

muhteşem hepsi canım... hepsinden zerafet akıyor..

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Genelde hep söylenir ya; Bence birbirinden güzel olmuş diye. Gerçekten öyle. Hepsi çok güzel ve hepsi günün anlamını taşıyan çok özel pastalar olmuş.
Ellerine, emeğine sağlık
sevgiler

Berceste dedi ki...

Cicekler o kadar canli ki, sanki guzelim kokulari burnuma geldi. Pastanin tadiyla birlesti veeee, gecenin bir yarisi Aysem geliyorum sana, var mi mutfakta bir parca pasta?

Zeynep'in Evi dedi ki...

ama çok uzun bir ara olmadı mı acaba, özlüyorum yazılarını=)

Gulten dedi ki...

Hepsi muhteşem gorunuyor...

Betül KAVAL dedi ki...

canımcım nerelerdesin ? çok özledim seni...

Gel artık...

öpüyorum