16 Mart 2007 Cuma

Bir Teşekkür...

Eminönü, İstanbul'un en sevdiğim yerlerinden biridir. Canlıdır, karışıktır ve herşey vardır. Bebi'nin doğumdan sonra gitme arzu içinde olupta bir türlü gidemedim. Otopark problemini hallettik diyelim, bu sefer Bebi'nin tank gibi arabasını o dar yollarda nasıl kullanacaktım? Bir de " neden bebekle buraya geldin, hadi geldin arabasını niye aldın? " bakışlarıyla karşılaşmak düşüncesi beni her seferinde yerime oturttu. Pasta, börek ve çörek durumları da başlayınca da içim içimi yemeye başladı. Kime sipariş versem, nasıl yapsam, ne etsem? Özellikle çikolatalıpasta grubumuzdaki mesajları okudukça yerimde duramıyordum. Gruba yabancı kitap konusunda akıl danıştığımda tanıdım kendisini... Daha sonra güzel bir aktivite ve haberle biraraya geldik. Berna, beni; Aşçı Milli Takımı’ndan Zeynep Ada Hocanın eşliğinde Işıl, Gelincik Burcu, Pastacı Burcu, Zuhal, Lale, Ülviye ve Esin ile tanıştırırken, aynı zamanda Bakels ürünlerini yakından incelememi sağladı. Gerçekten güzel bir gündü ve benim farklı nefes almamı sağladı. Bir düğüne katıldık, çiçeklerden buketler yaptık ve hatta Bakels Satış Müdürü Murat Bey'in affına sığınarak Metin Usta'nın o muhteşem kekleri ve ekmeklerinden "evde yemek yok, çoluk çocuk aç bekler" şeklinde (Dikkat ettim, kimse bu konuda herhangi birşey yazmamış. Arkadaşlar, yoksa söylemeyecek miydik?!) topladık. Ve bu güzel günün sonunda diğer bir haber; artık online olarak alışveriş yapabilir olmamız. "Pastamalzemeleri.com" alışveriş adresinde günden güne artan malzemeler çeşitliliği ile arzu ettiğimiz ürünlere sahip olabileceğiz. Siteye her gün yeni bir şeyler ekleniyor. Ürünlerin uygulama şekilleri gösteriliyor. Ayrıca ekmek ve kek mikslerine de sahip olmak mümkün. Özellikle Bakels 7 Tahıllı Ekmek ve Bakels Browni Miks'i tarafımdan test edildi. Şiddetle öneririm. Diğer taraftan şeker hamurları çok güzel. Elinizi boyamıyor ve paketinden çıkardıktan sonra 2-3 dakika yoğurarak arzu edilen yumuşaklığı elde edebiliyorsunuz. Güzelce sardığınızda ise sertleşmeden haftalarca (Benimki 2. haftasına girdi ve hala formu iyi) kalabiliyor. Ayrıca dünya ünlü "WILTON" marka malzemelere bu siteden sipariş verebilirsiniz. Şimdi gelelim asıl konuya; İlk önce sevgili Berna, daha sonra bize mutfaklarını açan ve sabır gösteren Murat Bey, Zeynep Hoca ve Metin Usta'ya ve tanımaktan çok mutlu olduğum Işıl, Gelincik Burcu, Pastacı Burcu, Lale, Zuhal, Ülviye, Esin... Size umarım bir gün gerçeği ile teşekkür ederim. Şimdilik bunu kabul eder misiniz?

16 yorum:

NiNo dedi ki...

Canim harika olmus pastan :) dugun nasil gecti gelinle damat superler vallahi yakinda bebekleride olur sanirim :D bende taaa buralarda yetisip pastamalzemeleri comdan alisveris yaptim arkadasimin evine gelmis malzemeler simdi dortgozle bana ulasacagi gunu bekliyorum senin muhtesem pastan kadar beceremem belki ama bende bisiler denicem :) sevgiler opucukler

Damak Tadı dedi ki...

Harika bir gün geçirmişsiniz sizler adına bende çok mutlu oldum..
Tüm güzel gelişmeleri Zuhal'in sayfasından okumuştum ve görmüştüm..Diğer arkadaşlarda sağolsunlar hep yeyımlamışlar fakat sadece sen yazmışsın çörekleri aldığınızı..)))Çok sevdim ben bu işi bende olsam aynen yazardım inan..))
Bakels'i Zuhal bana daha önce söylemişti bende dört gözle bekiyordum ve hatta hatta ilk siparişimi aldım bile..
Pastan ise super olmuş ellerine sağlık canım..
Güzel bir hafta sonu diliyorum sana ve ailene..Secgiyle kalın daima..

Doruk dedi ki...

Çok zarif olmuş Ayşem'cim, merakla bekliyordum pastanı ve beklediğime değdi. Daha çok pasta yapmalısın ve yapacaksın da sanırım:)

Sanem dedi ki...

Insan kesmeye kıyamaz ki, çok güzel duruyor, kırk hafta uğraşsam belki yapabilirim, ama bu kadar kibar olur mu bilemem. Blogunuzu da yeni keşfedenlerdenim, çok beğendim.
Sevgiler
S.

Calisan Anne dedi ki...

Peçetecim, pasta harika gözüküyor. malzemeleri online alabilmek süper bir haber. Eline, klavyene sağlık.

Unknown dedi ki...

Merhabalar Ayşem ;
Pasta harika filler harika. Vallahi sizin filleri gördüm bende biraz önce bir deneme yaptım. Pek düzgün olmasada sevimli birşey oldu. Bu arada mutfagımı farklı bir bloga tasıdım bu mesajı yazdığım adres. Her zaman beklerim...
Selda

Adsız dedi ki...

Merhaba pasta harika olmuş elinize sağlık bloğunuzdaki tüm tarifler birbirindn güzel paylaşımlarınıza teşekkürler.izninizle sizi linklerime eklemek istiyorum sizde beni eklerseniz memnun olurum teşekkürler sevgiler.
www.pastacikiz.com

Hülya dedi ki...

Ne güzel bir çalışma bu böyle.Orkidelere de bayıldım...

Adsız dedi ki...

Merhaba, ben Işıl'n anlatımını beğenmiştim ama senin yazdıklarını okuyunca iyice utandım. Ya hakikaten yediğimizden içtiğimizden hiç bahsetmedik, hatta yüzsüzlük edip eve götürdüğümüz halde bir teşekkür bile etmedik. Bu kadar güzel anlattığın için, her detaya dikkat ettiğin için, çok güzel pasta yaptığın için (pasta gözümden kaçtı zannetme)TEŞEKKÜR ediyorum.

Adsız dedi ki...

Ayşem ne kadar zarifsin. Bu kadar güzel bir pastaya kim hayır diyebilir? Çok keyifli bir gün geçirmiştik. Berna sayesinde hem sizlerle hem de tüm Bakels ürünleri ile tanışma fırsatım olduğu için kendimi şanslı sayıyorum. Bize böyle güzel bir imkan yaratan Berna 'ya , çalışma ortamı yaratarak harika şeyler öğrenmemize vesile olan Bakels'a , bu harika şeyleri sabırla öğreten hocamız Zeynep Ada'ya , Bakels ürünleri ile leziz tatlar hazırlayan Metin Usta'ya ve bizi çok güzel ağırlayan evsahibimiz Murat Bey'e teşekkür ederim.
Ve itiraf ediyorum; yediklerim dışında bende eve koca bir paketle döndüm :(

Pasta Cafe dedi ki...

Canımmm harika olmuş ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Öptüm arkadaşım...

Adsız dedi ki...

Ayşem merhaba,

ben en çok geçirdiğimiz günün sonunda seni , laleyi, ülviyeyi ,zeynep adayı ve emeği geçen herkesi tanımaktan çok zevk aldım..iyi ki tanıştık :))))çok çok güzel yazıp anlatmışsın..

sevgiler

Burcu

NiNo dedi ki...

canim merhba :) gulmekten oldum sorularin aslinda cok komik degillerdi ama kac kilosunuz ve kimyiyor bunlari kismi beni gulmekten kirdi gecirdi kg mu solim simdi :) 1 aydir diyetteyim ama soz istedigim kg ya geldigimde soyleyecegim tavana vurdugumda kac kg oldugumu :) ama sunu solim yaptiklarimi genelde esim oglum ben ve komsularim yiyoruz :) bu hafta ki tariflerden bi cogu dogum gunu menumuzdendi :) ama genelde yapmayida yemeyide seven biriyim :) yoksa esimle tanistigimizda 58 kg olan ben suan bu halde olmazdim dimi ama :D sevgiler opucukler

Adsız dedi ki...

Ayşemciğim yazını büyüüükk bir keyfle okudum...:)))Gerçekten müthiş güzel yazmışsın, ayrıca pastanda enfess, ellerine sağlık. O gün benim içinde unutulmazdı ve hala etrafımda anlatır dururum aslında arasıra utanıyorum hava atar gibi ama napiiim harika bir gündü, sanırım günün güzelliği orda bulunan arkadaşlardan kaynaklanıyordu...:))

pecete dedi ki...

Nihan; sipariş geldi, di mi? Ayy insan nasıl heyecanlanıyor. Yaparsın, yaparsın. Ben böyle diyenden korkarım.

Gülcüm; teşekkür ederim sevimli kelimelerin için...Umarım bir gün seninki gibi olurlar pastalar, börekler, çörekler...

Burcu; ulu manitu... yapalım, yapalım, yapalım...hep yapalım...

Sanem; sen benim keserken ki surat ifademi görmen lazımdı. Senin yazınla çok örtüştü.

Esracığım; şu çikolatalı pasta işi ne oldu arkadaşım?
Meraktayım.

Selservis; geldim, gördüm ve kaldım.Güzell hem de çokk güzell...

Pastacı kız; deli misin? ne biçim soru? ekle bacım, ekle... Büyük onur duyarım...

Hülya; aslanım benim, ben de orkide dedim kimse inanmadı. Sonra "yabani orkide bu" dedim, sanırım biraz daha mantıklı geldi. Öperim seni...

Lalecik; ben teşekkür ederim... Samimiyetine...

Esin; daisy'imiz...Asıl o senin zarifliğin. Ben teşekkür ederim.

Özlem; hep beraber güzelliklere diyorum.

Burcu; yine yapalım, yeniden yapalım...Hep yapalım...

Nihan; sorularımın hepsine cevap vermemişsin. Pencere olayını çözersek sevinirim.

Ülviye; sen tam şekersin yaaa...

nilay dedi ki...

Sevgili peçete'cim ;
sana uğradım ,not bırakmadan gitmeyeyim dedim :) öpüyorum

sevgilerimle