22 Mart 2007 Perşembe

İtalyan Krema Kek (Italian Cream Cake)

İtalya'da Beş Çayı... 1.Bölüm

Gönül isterdi ki iki bölüm birden olsun, ama görüntü düzgünlüğü açısından bu şekilde olmasını istedim. Tabi bir de tek yorum yazarak durumu kurtarmayalım, lütfen... Herbirine ayrı ayrı yorum (Bugün biraz kaprisli miyim acaba? ) isterim. İki önceki yazımda belirtiğim gibi, evde bir İtalya havası eserken posta kutuma bu kekin tarifi geldi. İnternette biraz araştırma yapınca bu kekin oldukça çok kullanıldığını, özellikle nişan , düğün pastaları için tercih edildiğini öğrendim. Şimdi gel sen bunları öğren, sonra da yapma! Olmaz öyle şey;


İtalyan Krema Kek























10-12 kişilik
Hazırlanma süresi: 35dk
Pişme süresi: 40-45dk
Servis süresi: 1,5-2 saat


Gerekli malzemeler:
  • 115 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 120 gr sıvı yağ
  • 250 gr toz şeker
  • 5 yumurta sarısı
  • 5 yumurta beyazı, çırpılmış ve kar haline getirilmiş
  • 1 su bardağı buttermilk*
  • 220 gr un (elenmiş)
  • 1 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 1/2 çay kaşığı vanilya
  • 110 gr dövülmüş ceviz
  • 70 gr hindistan ceviz

* 1 su bardağı buttermilk için; sıcağa yakın 1 su bardağı sütün içine 1 yemek kaşığı limon suyu eklenir ve süt kestirilir. Soğuduğunda kullanılıma hazırdır. Kaynak: Sweet Kitchen

Fırın; 170 derecede, fansız ön ısıtma yapılır. Buttermilk ve yumurta beyazları hazırlanarak bir kenara ayrılır. Mikser ile margarin, sıvı yağ ve şeker iyice çırpılır. Hazırlanan bu karışıma yumurta sarıları tek tek eklenir. İyice çırpıldıktan sonra un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve en son buttermilk ilave edilir. Ceviz ve hindistan cevizinden sonra , karışımın içine 3 seferde kar geline gelmiş yumurta beyazları elde karıştırarak ilave edilir. 9" kalıpta yaklaşık 40-45dk. pişirilir. (bkz; notlar) Afiyet olsun.




Peçete'den notlar:
  1. Tarifte kek hamuru 3 adet 9" kalıba bölüştürülüp, yaklaşık 25-30dk. pişiriliyor.
  2. İkinci denememde 2 adet 10" kalıpta pişirdim. Pişmesi yaklaşık 30-35dk. sürdü.
  3. Kekin kreması için farklı bir krema tarifi verilmiştir. Bu ayrıca yapılıp test edilecektir. Resimde gördüğünüz veya görmeye çalıştığınız, kekin katlarında kullandığım krema vanilyalı Crémé Olé ve muz dilimleri idi. Süsleme olarakta şekersiz süt kreması kullandım.
  4. Oldukça hafif ve lezzetli oldu. Dino " ben bunu tek başına da (kremasız demek istiyor kendileri) yerim" diyerek yorum getirdi.





6 yorum:

Adsız dedi ki...

Pasta muhteşem olmuş ellerine sağlık

Calisan Anne dedi ki...

Pasta süper görünüyor ama yapmak için biraz zaman istiyor. Haftasonu listesine aldım. Ellerine sağlık peçete. Sevgiler

Berceste dedi ki...

Çooook lezzetli görünmekte, canım istedi ama bende o sabır nerdeeee? Hele bir de aynı boy kalıp bulma meselesi var ki o imkansız! Buttermilk konusuna gelince, ben ikisini de denedim, o kesilen sütün, gerçek buttermilk'in yerini tutmadığına kanaat getirdim. İşin kötüsü eskiden Tesco'da ibadullah olan buttermilk, ben kullanmaya başladıktan sonra bulunmaz oldu :( Bebi gene arya söylüyor muuuu? Öp onu benden olur mu? Bir de mıncık mıncık sev :P

Pasta Cafe dedi ki...

Bende bunu bekiyordum kaç gündür. Yani süperrrrrr.... Bu kremayı sen bana bir detaylı anlat bir ara olur mu???

pecete dedi ki...

Pembeli; çok teşekkür ederim.

Esra; mutlaka denemeni tavsiye ederim. Ben tadına inanamadım.

Bercestem; Sen o ince işleri yap, sonra ben de o sabır nerde de? Olmadı Dilek! Yutmam bennn... Buttermilk'in orjinalini hiç tatmadım. Sanırım benzer bir tad yakalamaya çalışıyoruz. Acaba Kefir'e benzer mi??

Özlemmm; dikkatli arkadaşım... Mennuniyetle...

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Buttermilk tarifinizi doğum günü pastamda uyguladım.. paylaştığınız için teşekkür ederim ..pastanızda çok lezzetli görünüyor..