16 Eylül 2008 Salı

Cupcake Wars... Tercüme: Kapkek Savaşları...

Bir süredir Msn'de kişisel ileti kısmında bir mesaj duruyor. Kısmen cupcake denemelerime uyan ama asıl içeriği haber olan bir ileti. Gelen bir mail ile haberdar olduğum durum abana dğişik geldi. "52 Cupcakes" sitesinde bahsi geçen ve kaynağı olan Washinghton Post sitesinde okuduğum haber tamamen bir cupcake incelemesi. Markaları ile bilinen ve farklı yerlerden alınan cupcakelerin oldukça kapsamlı araştırması yer almakta bu haberde. Her hafta 2 değişik cupcake üreticisini karşılaştırarak fiyat, lezzet, çeşit, büyüklük gibi konularında değerlendirilecekler. Şu anda ilk haftası. Hazırlanan tabloya göre yapılan değerlendirme biraz acımasızca olmasına rağmen yapılan yönlendirme ile halk oylaması da yapılıyor. Yani sadece editörün fikri önemli değil. Bu haftaki değerlendirme her iki markanın yaptıkları cupcakeler kuru bulunmuş. Ama her iki firmanın da yaklaşık 6-7 yıldır bu işin içinde oldukları düşünülürse sanırım alan ve satan razı olayı sözkonusu.
Şimdi Amerika bu savaşı verirken; bizim evde de ekler (eclair) savaşı başladı. Elimdeki kitaplardan,internetten ve Pierre Herme üstadın tarifinden yola çıkarak bir araştırma ve derleme olayı yaşanmakta. 3 farklı tarif deneyerek gerekli olacak notları çıkardım. Krema kısmında ise farklı tarifler deneme aşamasında. En kısa sürede derlenip toplanıp huzurlarınızda olmak üzere...

8 yorum:

Ordanburdanhayattan dedi ki...

eeee hepsi bu mudur yani???
yok mu bunun açıklaması

Ferhanca dedi ki...

Benim blogda en çok cupcake tarifi vardır.))çok da severek yaparım..
Ayşemcim sein vişneli cupcakenın vardı o tarifde naefisti..

Eklerin hepsi çok güzel, pierr türü bizlerin evde yaptığı profiterolde kullandığımız.Samsun da unlu gidalar satılan yerlerde hazır satılıyor alıp kremasını yapıyoruz tembel işi:)))

Evcilik Lezzetler dedi ki...

Yepyeni özel tariflerle, notlarla dolmuş bu sayfa, çok sevindim :))

Adsız dedi ki...

Taarif!!Taarif!!Taarif:))

♥ Suzi ♥ dedi ki...

şimdi senin evde olmak vardı :))

hanimiş dedi ki...

E hani bizim pijamali cerceve?

Punto dedi ki...

Ne çok şey değişmiş yokluğumuzda. Yavaş yavaş öğreniyorum. Hayırlı olsun yeni rotan.

pelince dedi ki...

Bende Martha Day'in çikolatalı ve dondurmalı profiterolunu yaptım gerçekten şahane oldu..