Hazırlanma süresi: 10 dk
Pişme süresi: 30-35 dk
Servis süresi: 10 dk
Yazıcı versiyonu
Gerekli malzemeler:
- 115gr / 1 su bardağı un
- 1.5ml / 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 5ml / 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 15gr / 1 yemek kaşığı tereyağ
- 15ml / 1 yemek kaşığı haşhaş tohumu
- 90ml / 6 yemek kaşığı krema
Süslemek için:
- Süt
- Deniz tuzu (Normal tuz kullanıldı.)
Fırın 150 derecede ön ısıtma yapılır. Un, tuz ve şeker bir kaseye konulur ve tereyağ içine eklenerek yoğurulmaya başlanır. Haşhaş tohumları ilave edilir. Yeterli miktarda krema , sert bir hamur halini alıncaya kadar eklenir. Esnek ve tezgaha az yapışan bir bir kıvama gelindiğinde hafif unlanmış tezgahta açılır ve kalıp veya bıçak yardımı ile kesilir. Yağlı kağıt kaplanmış tepsiye yerleştirilir. Üzerlerine fırça ile az süt sürülür ve tuz serpiştirilir. Altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirilir. Piştikten sonra soğuması için tel ızgaranın üzerine alınır. Afiyet olsun......
Peçete'den Notlar:
- Hamur; eğer krema sıvıysa 6 kaşıktan fazla isteyebilir. İlave etmekten korkmayın.
- Haşhaş yerine susam ekleyerek hazırlanabilir.
- İçine konacak mahlep veya hardal tozu farklı bir tat kazandıracaktır.
- Tadı ne tam tatlı ne de tam tuzlu. Yanında mutlaka destekleyici bir malzemeye (peynir, reçel, sos v.b.) ihtiyaç duyulabilinir.
- Kaynak: "Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri (Ciltli)/ Joanna Farrow, Catherine Atkinson" sf:442
12 yorum:
ellerinize sağlık harika görünüyorlar, hem susamlı hem de haşhaşlılar...
denemek için sabırsızlanıyorum :)
sevgiler
pınar
http://pdenizerilehayatinicinden.blogspot.com/
Çok güzel görünüyorlar.
İçinde ne olduğunu bildiğimiz ev yapımı krakerler
Sevgiler
Bende bu haşhaşlı küçüklerin tarifini merak etmiştim. Teşekkür ederim belki siz siteye koyucaktınız ama ben aceleci biri olarak hemen merak ettim. Sevgiler TAZENANE
bayıldım ben bunlara,tadı için kötü bişey demediğine göre yapılabilir listeme aldım:))
ama en çok kalıbını beğendim ben nedense çok kibar geldi bana
iki gundur yok yapayım yok yapmayayım derken bende aynı kitaptan körili kıtırları denedim..enfesti tavsiye ederim:)
ayşem ablacım denediysen şayet muhakkak bu krakerciklerde yapılacaktır:)
ellerine sağlık canım
sevgiler
Pınar Hanım, teşekkür ederim. Deneme neticenizi heyecanla bekliyorum. Sevgiler...
Hülya; olayı çözmeme yardımcı oldun. Ne diyeceğimi bilememiştim. Sevgiler...
TazeNane; acele etmeniz benim için iyi bir tetikleyici oldu. Teşekkür ederim. Sevgiler...
Yasemin; o kalıptan bulursam hemen sana bir tane göndereceğim. 3 farklı boydu. En büyük boyunu kullandım. Zevkler aynıymış bacım diyorum. Sevgiler...
Gökche; kitap inceleme boyutunda, bazı tarifler başarılı ama bazı tariflerde problem yaşadım. Körililer sıraydı. Sayende onu atlıyorum, başka tarif deneyeyim. Sende o kitaptan yaptıklarını benle paylaşırsan çok güzel olur, güzel bir database elde ederiz. Sevgiler...
Pastanı Seç; çok teşekkür ederim. Sevgiler...
Annem, ben bu lezzetten mahrum kalmışım o gün. Benzer bir şey yapıyordum, çörekotlu. Haşhaşlı niye düşünememişim ki? Bazen kafam çalışmıyor.
Öpüyorum.
Ne keyifle yenir bunlar çıtır çıtır... Çok çok yapmalıyım...
Haşhaş çekilmiş veya tohum şeklinde çok severim.
Bu krakerler akşam misafirlrine güzel ikram..reçeteni defterime alıyorum..kolay gelsin..
Münevver Annem, Senin için özel yaparız. Seni özledik ama itiraf ediyorum blogunu daha çok özledim. Sevgiler...
Oya Kayacan; bence de çok çok yapalım ve hatta farklı türlerini yapalım. Sevgiler...
Ferhan, lokumdan sonra da aramızın iyi olması dileği ile...
Ayşemcim bu krakerler geçen hafta bizim mutfakta maaile yapıldı ve afiyetle yendi hayatım. bloga da ekledim biraz önce.
bebişini ve seni öperim canım
Yorum Gönder