29 Ekim 2008 Çarşamba

"Çağırın, Gelelim."


Sıcacık bir merhaba... Ve geçmiş olsun hepimize.

Kaldığımız yerden devam...

İtalya yolculuğunun son iki günü kalmışken bir süre ara verip, bizden bazı haberler vermek istiyorum.

"Pasta Atolyesi" programı TV8'de yayınlandığı sırada bazı gelen maillerden dolayı, program bitiminde yeni bir oluşum doğdu. Özellikle İstanbul dışında olan, bu işi seven daha doğrusu gönülveren fakat imkanlar dahilinde eğitim alamayan ve malzeme bulamayan pastaseverler için Hanimis olarak tanıdığımız Işıl ile bir araya (Bu arada yanımızdaki meleği de unutmadık.) gelerek bir proje çıkardık. "Çağırın, Gelelim" sloganı ile yola çıkarak Anadolu' ya bu eğitimi taşıyarak bu işi sevenlerle ortak paydada buluşmak istiyoruz. İlki 09 Kasım 2008 tarihinde Eskişehir'de gerçekleşecek olan "Temel Pastacılık ve Şeker Hamuru Eğitimi" hazırlıkları tamamlanma aşamasında. Bu konu ile ilgili olarak http://www.pastaatolyesi.net/ adresinden gerekli bilgilere bulaşabilir, bültene üye olabilir veya şehrinizde bu eğitim verilmesini istiyorsanız iletişim formunu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. Aynı zamanada Facebook'ta "Pasta Atölyesi" adı ile bir grup kurduk. Bu gruba üye olarak da; gezi notlarımızdan, tasarımlardan, videolarımıza haberdar olabilirsiniz.

Eskişehir'de verilecek eğitim ile ilgili olarak biraz detay vermek gerekirse; "Petek Pastanesi" 'nin özel mutfağında yapılan olan başlangıç seviyesi olan "Temel Pastacılık ve Şeker Hamuru Eğitimi", minimum 6, makimum 8 kişilik olacaktır. Katılımcılar yanlarında herhangi bir malzeme getirmeyecekler, gerekli olacak bütün ekipmanlar bizim tarafımızdan (şapka ve önlük dahil) karşılanacaktır. Bir günlük olarak verilecek eğitimde aşağıdaki konu başlıklarının uygulamaları gerçekleştirilecek, merak edilen sorulara elimizden geldiği kadar cevap vermeye çalışacak, tarifleri ve ipuçlarını paylaşacağız.


Ders Programı:
1. Kısım:Sünger Kek hakkında bilgilendirme, sünger kek yapımı.
Pastacılıkta kullanılan kremalar hakkında bilgilendirme.
Ganaş hazırlanması, kekin katmanlandırılması, kremalanması ve sıvanması.

2.Kısım:Şeker hamuru hakında bilgilendirme, şeker hamuru hazırlanması.
Temel tekniklerin gösterilmesi, pastanın şeker hamuru ile kaplanması.
Öğretilen teknikler çerçevesinde pastanın dekore edilmesi.

Kayıt ve daha detaylı bilgi için başvuracağınız telefon numaraları ve email bilgileri http://www.pastaatolyesi.net/ iletişim kısmında yer almaktadır.
Önemli Notlar:
1.Ders kontenjanı dolduğu takdirde; yeni kayıtlar için ilerleyen terihlerde ders açılacaktır. Bu tarih "Pasta Atölyesi" tarafından belirlenecek ve internet adresinden duyuracaktır.
2. 18 Kasım 2008 tarihinde Adana'da verilecek olan "Temel Pastacılık ve Şeker Hamuru Eğitimi" 'nin kayıtları alınmaya başlanmıştır.
Son söz: Hakkımızda ve hakkınızda hayırlısı olsun...
Sevgiler...

13 yorum:

Eya dedi ki...

Sevgili Aysencigim...ne demeliyim...COOOOK TEBRIKLEEEER...
O güzel yüzünün gülümsemesi hic solmasin,önün hep acik olsun.Sen tam bir yardim melegisin... Istanbul haric bircok bayanin da bu isi ögrenmesine vesile olmak gercekten cok önemli.Konu pastacilik bile olsa...tekrar kutluyorum sizi, basarilar,sevgiler

zehra

Nane Şekeri dedi ki...

Selam,

TV8 de programinizin DVD'si cikmasi soz konusu mu :)

Delfina ; dedi ki...

Çok güzel bir girişim bu Ayşem,ülkemize hayırlı olsun.Sizlere de kolaylıklar olsun..

Sevgiyle,

Adsız dedi ki...

güzelmiş bu
dilerim güzel bir maceraya gönüşür ve keyif alırsınız
çok eylenceli olacağı kesiin gibi göründüğünden
benide götürüüün bende istyorum iki ustaya bir yamak lazım oluuur muu
:)

Adsız dedi ki...

Ayşem'cim işçi lazımmıydı?Her işi yaparım valla:)

Adsız dedi ki...

Bu süper bir fikir harikasınız muğlada proğram olursa seve seve yardımcı olurum mekan konusunda ayrıntıları mailleşiriz...

Yasemin dedi ki...

ajanim okadr sevindimki bu haberi duyunca! Rabbim muvaffak etsin sizi utandirmasin. isilcim ile beraber daha ne gusel projelere imza atarsiniz insallah! benimde yapabileceim bisey olursa sakin cekinmeyin burdaim beklerim, elimden geleni yaparim! optttuummmmm!

hilal dedi ki...

hayırlı olsun..bende ist.da anadolu yakasında olduğunda eğitimlere katılmak istiyorum

sevgiler

etki alanı dedi ki...

SİZİ KUTLUYORUM!

Başarılarınızla gurur duyuyorum...

Her yenilik yeni bir kapı açıyor projelerinde...
Kocaman öpüyorum...
Veeeeee sizi evime davet ediyorummmm....
TüTü

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ÇOK ÇOK BAŞARILAR DİLİYORUM AYŞEMCİĞİM.
YOLLARINIZ AÇIK OLSUN..
HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK BİLİYORUM.

SEVGİLER nUnU

Eylül dedi ki...

Süpeeersiniz canım yaaa harika bir fikir eee artık güzel bir tatilin ardından böyle bir çalışmayla maraton başlıyor demekki hayırlı olsun ikinizide tebrik ederim başarılarınız daim olsun...
eee çağırın gelelim demişsin bende çağırıyorum hemde nescafe yanında bademli biscotti yemeğe hoş belki siena'da yediklerin kadar güzel değildir ama benim yaptıklarında tek katkı maddesi olacak oda sana olan sevgim:)

pecete dedi ki...

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Hem desteğiniz hem de güzel sözleriniz için. Kucak dolusu sevgiler...

Filiz Morkoç dedi ki...

E bu resmen Anadolu turnesi olmuş yahu... Tebrikler valla, muhteşemsiniz ne diyeyim:)))