27 Nisan 2009 Pazartesi

Amazonlar = Çilek... (Amazons = Strawberry...)

Çok kişisel bir yazıdır. Bilginize;
Amazon kadınları ile ilgili ufak bir takıntım var. Çok ama çok uzak geçmişte yaşadıkları söylenti şeklindedir. Ben ise bu mitolojik olarak adlandırılan savaşçı kadın topluluğunun tarihte var olduğunu şiddetle desteklemekteyim. İşin ilginç tarafı benim çevremde onlardan var. Tabi ki ok atabilmek için sağ göğüslerinden vazgeçmiş değiller. Yaşam tarzları, hayata bakışları açıkcası bana Amazon kadınlarını hatırlatıyor. Belki de en benzer nokta, hayatlarında erkek yok. İstiyorlar mı? En azından birinin istemediğini kesin biliyorum. Dünyayı tamamen kendi ve çocukları ile yaşayacak bir halde biçimlendirmişler. Savaşları; düşmanla değil hayat koşullarıyla. Şimdi yazının buraya kadar ki kısmı için okuyan hanımefendiler olarak "Peçete, amann biz de didiniyoruz, savaşıyoruz. Abartma lütfen..." şeklinde beyninizin gri hücrelerinden şimşek hızında bir düşünce geçirebilirsiniz. Çekinmeyin; geçmediyse, geçiverin ki ben yazıya devam edeyim. Çünkü konuyu bağlamam gerekiyor. Bu kadınlarda benim şaşkınlığımı ve bilinmezliği konusunda takdirlerimi kazanan konu; hayatlarında erkek yok. Yani aşk yok. Mutlaka kendi içlerinde yaşamışlar. Geçmiş değil şu andan bahsediyorum . O kadar da özellerine girmedim ama dışardan gördüğüm, sanki o duyguyu içlerinden söküp almışlar. Yerlerine daha farklı güzellikler yerleştirmişler. Bir kadın olarak düşündüğümde itiraf ediyorum; Dino'suz bir hayat düşünmedim. Genelleme yapalım; erkek faktörü olmadan geçirilecek bir hayat düşünemedim. Net yazmak gerekirse, benim hayatımda o faktöre ihtiyaç var. Yalnız yaşlanmak korkusu, hayatımda özel olan erkek tarafından şımartılma ihtiyacı, bazen de benim yerime hayatla mücadele etmesi gibi nedenleri bu ihtiyaçı duymak için gerekçe olarak gösterebilirim. Evet zaman zaman onu hayatımda istemediğim, kızdığım zamanlar da oluyor. Hatta o zamanlar kendimi Amazon Kadını olmaya çok yakın hissediyorum. Bu noktada frene basma hali belki bir miktar cesaretsizlikten. Asıl durduran şey o erkeğe duyduğum sevgi ve onun için özel olduğumu bilmek. İşte bağlanacak nokta bu; benim çevremdeki bu iki kadın ya bu ve benzeri duyguları içlerinde yok etmişler ya da başka yönlere kanalize etmişler. Her ne olursa olsun, benim tarafımdan hayranlıkla ve büyük bir saygınlıkla seyredilmekteler. Dedim ya, onlar Amazon kadınları. Amazon kadını olmak kolay değil. Tek başına bütün dünyaya kafa tutmak cesaret ister. Ve onları dinleyerek, yaşarak kazanılanacak bir çok tecrübeyi, hazır formatta alabilirsiniz.
İşte bu yüzden bende Amazonlar = Çilek...
Tanıdığım en özgür ruhlu meyve. Kendi başına ayakta durabilen cinsten. Biliyorum ki benim Amazon kadınlarım da çok sever. Hepsi de hayatıma hoş ve dolu dolu geliyorlar...
İşte yazı böyle kişisel başlar ve gelişir. Sonuç mu? Ne zaman sonuca ulaşabildik ki?!

amazon 017



Çilekli Mini Sandviç (Strawberry Sandwich):
"Chocs & Treats" kitabından uyarlanmıştır.
28 adet
Hazırlanma Süresi: 10dk
Pişme Süresi: 7dk
Servis Süresi: 1 saat
Saklama Süresi: 4 gün

Gerekli Malzemeler:

  • 2 yumurta (Oda sıcaklığı)
  • 1/2 cup / 1/2 su bardağı Toz Şeker
  • 2 tablespoon / 2 yemek kaşığı Mısır Unu
  • 4 tablespoon / 4 yemek kaşığı Un
  • 1/8 teaspoon / 1 çimdik Hamur Kabartma Tozu



staw6



Oldukça kolay hazırlanan bir tarif. Yaşadığım tek problem kalıptan çıkarırken, kitapta yazdığı kadar kolay çıkmıyor. Plastik bir bıçaktan destek aldım ve suçu da kalıba attım;

  1. Fırın 160 derece ve fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
  2. Yumurta ve toz şeker, elinize şeker tanesi gelmeyinceye kadar çırpılır. Şeker eridiğinde hafif koyu, krem rengi, köpüksü bir dokuya sahip bir hamurunuz olacak.
  3. Unları ve kabartma tozunu elekten geçirdikten sonra, hazırlanan hamura azar azar ilave edilerek spatula veya tahta kaşıkla iyice yedirilir.
  4. Kalıp olarak mini muffin kalıpları kullanılacaktır. Yağlanıp, hafif unlandıktan sonra 1,5 çay kaşığı kadar hamurdan, hazırlanan kalıbın bölmelerine konur. Fazla koymanıza gerek yok. Bu miktar yeterli olacaktır.

    staw5



  5. Ön ısıtma yapılmış fırında 7 dakika pişirilir. Fırından çıktığında üzerini kızarmamış olarak göreceksiniz. Pişmedi diye tekrar fırınlamayın. Daha fazla firinda tutulduğunda üstünde kabuk oluşmaktadır. Amaç üstünde kabuk oluşturmadan, iç dokusu ile dış kabuğun aynı renkte ve yumuşaklıkta olmasıdır.
  6. Fırından çıkarıldıktan sonra kalıp tek ızgara üzerine alınır ve mini keklerin hafifçe, plastik bıçak yardımı ile yan duvarlardan bağlantısı kesilir. Soğuması için beklenir. Kalıp tam olarak soğuduğunda hafif bir bıçak darbesiyle minik kekler, kalıp tabanından ayrılması sağlanır.
  7. Minik kekler soğurken, dolgu için kullanılacak krema hazırlanır. Farklı kremalar adapte edilebilinir. Hatta krema hazırlanmaya üşenilirse, arasına Nutella sürülerek olay çözüme kavuşturulur. Bir kutu süt kreması; 2 tatlı kaşığı pudra şekeri ile çırparak koyulaştırdıktan sonra içine yaklaşık 200gr ufak doğranmış çilek ilave ederek, hafif çapta üşengeçliğin yanından geçen bir krema hazırladım. Mini keklerin üzerine bu krema paylaştırıldıktan sonra sandviç olacak şekilde üzerleri kapatılır. Yaklaşık 30dk sonra servise hazırdır.

Servisten önce üzerine pudra şekeri serpmek ve gıda kalemleriyle renkli şekiller ile yapmak, sunum için hoş bir değişiklik olabilir...

cilek 341 cilek 349




Mısır Unlu Çilekli Tart (Stawberry Tart With Cornmeal):
10 adet tek porsiyon (Farklı ebatlarda) / 26cm tart kalıbı için
Hazırlanma Süresi: 45dk
Bekleme Süresi: 30dk
Pişme Süresi: 25dk
Servis Süresi: 1 saat
Saklama Süresi: 4 gün

Gerekli Malzemeler:

Tart Hamuru:
"Martha Stewart Desserts" kitabından uyarlanmıştır.

  • 6 tablespoon / 6 yemek kaşığı tereyağ veya margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 cup / 1/2 su bardağı Toz Şeker
  • 2 Yumurta sarısı (Oda sıcaklığında)
  • 1 cup / 1 su bardağı Un
  • 1/3 cup / 1/3 su bardağı Mısır Unu
  • 1/2 teaspoon / 1/2 çay kaşığı Tuz



tart



Genellikle tart hamurları için altı çıkabilen özel kalıplar kullanılmakta. Bu seferlik farklı olarak, servis açısından daha kolay olabileceğini düşündüğüm, kalıpsal olarak değerlendirebileceğim kare şeklinde farklı ebatlarda kurabiye kalıplarını değerlendirdim. Sonuç; ister sadece tadımlık, ister tamamen doyumluk, farklı yeme isteklerine cevap verdiğine karar verdim. Uygulamalı hali karşınızda;

  1. Mikser haznesinde tereyağ veya margarin, toz şeker ile rengi dönene kadar çırpılır. Yumurta sarıları da ilave edilerek tam bir karışım sağlanır.
  2. Hazırlanan bu karışımın içine un, mısır unu ve tuz ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Tezgah üzerine alınır. Yuvarlak olarak inceltilir ve streçfilme sarılarak yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
  3. Yarım saat sonra buzdolabından çıkarılan hamur sertleşmiş ve şekil verilecek hale gelmiş olacaktır. Fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serilir ve kurabiye kalıpları keskin kısımları tabana gelecek şekilde yerleştirilir. Tabandan başlayarak, hamur kalıba parçalar halinde monte edilerek, kalıbın şeklini alması sağlanır. Bu aşamada hamur elinize yapışıyorsa, parmaklarınızı biraz unlayarak bu yayma işlemi kolaylaştırabilirsiniz. Hazırlanan kalıplar buzdolabında yarım saat daha bekletilir.

    tart1 tart2


    tart3 tart4



  4. Bu aşamada fırın 170 derecede, fanlı olarak ön ısıtma yapılır. Beklemiş olan kalıplar buzdolabından çıkarılır ve tabanlarına çatal ile delikler açılır. Alüminyum folyo ile hafifçe kaplanır ve içine pirinç yerleştirilir. Küçük kalıplar kullanıldığı için ağırlık açısından pirinç, nohuttan daha iyi sonuç verecektir. Daha sonra fırınlanmış bu pirinçleri "Kadınbudu Köfte" yapımında kullanabilirsiniz. Bu şeklide ağırlıklı olarak hazırlanan kalıplar fırında 15 dakika pişirilir. Süre sonunda fırından çıkarılır ve üzerindeki ağırlıklar kaldırılarak tekrar fırında 10 dakika daha kızarana kadar pişilir. Süre sonunda soğuması için kalıplar tel ızgaraya alınır. Hafif ılındığında, yukardan aşağıya doğru yanlardan hafifçe bastırılarak kalıptan, pişmiş olan kare kaseler çıkarılır. Tam soğuma olana kadar kaseler tel ızgarada bekletilir.

Bu aşamada kaselerin içinde kullanılacak olan dolgu kreması hazırlanacaktır;

Beyaz Çikolatalı Pastacı Kreması ve Çilekli Glaze (Pastry Cream with White Chocolate & Strawberry Galze):
"Tarts Sweet and Savory" kitabından uyarlanmıştır.
2 su bardağı
Hazırlanma Süresi: 15dk
Bekleme Süresi: 20dk
Servis Süresi: 5dk

Gerekli Malzemeler:
Krema İçin

  • 2 Yumurta Sarısı
  • 75gr / 3/4 su bardağı Toz Şeker
  • 25gr Un / 2 yemek kaşığı Un
  • 15gr / 1 yemek kaşığı Pirinç Unu
  • 300ml / 1,5 su bardağı süt
  • 1 çimdik Vanilya özü
  • 1 yemek kaşığı Beyaz Kuvertür Çikolata (Ufak doğranmış halde)

Çilekli Glaze için

  • 75gr Çilek
  • 1 tablespoon / 1 yemek kaşığı Toz şeker
  • 3 tablespoon / 3 yemek kaşığı Su
  • 1 teaspoon / 1 çay kaşığı Toz Jelatin



cream



İlk hazırlık dolgu olacak olan krema ile başlar;

  1. Yumurta sarıları ile toz şeker, şeker eriyinceye katar mikser ile çırpılır. Un, pirinç unu ve vanilya özü ilave edilerek yam bir karışım oluncaya kadar çırpmaya devam edilir.
  2. Bu aşamada süt ısıtılır. Hafif kaynar hale geldiğinde 1/2 su bardağı sütten alınarak yumurtalı karışıma ilave edilir ve son kez mikser ile çırpılır. Hazırlanan bu karışım ocak üzerinde, sıcak olarak beklemekte olan sütün içine ilave edilerek, koyulaşıpcaya kadar karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelen krema ocaktan alınır ve içine ufak parçalar halinde beyaz çikolata ilave edilir. Karıştırılarak çikolatalar eritilir ve soğuması için bir kenara kaldırılır.
  3. Hazırlanan krema soğurken, bu aşamada çilekleri parlatmak için kullanılacak glaze hazırlanacaktır. Ocak üzerinde bir kabın içine doğranmış çilek, toz şeker ve 1 yemek kaşığı su konur ve kısık ateşte çilekler yumuşak hale gelinceye kadar yaklaşık 5 dakika pişirilir.Ocaktan tezgah üzerine alınır. Diğer bir kabın içinde 2 yemek kaşığı ve toz jelatin ısıtılarak, toz jelatinin erimesi sağlanır ve beklemekte olan çilekli karışımın içine dökülür. Hazırlanan glaze soğuması ve bir miktar koyulaşması için gene tezgah üzerinde bekletilir.

Soğumuş olan kaselerin içine paylaştırılan krema, üzerine istenilen şekilde yerleştirilmiş çilekler ve çileklerin üzerine sürülmüş glaze... Tam bir uyum içinde. Hatta bu şekilde oluşturulmuş minik 3 katlı bir turta-pasta versiyonu...

stawberry5 stawberry1


stawberry4 stawberry3


Bütün bunlardan sonra "Amazon Kadını = Çilek" denklemini çözebildiğiniz mi?
"İyi haftalar." dileklerimle...
Sevgiler ve saygılar,

37 yorum:

Unknown dedi ki...

Kaç gündür bir sessizlik hakimdi.Bunun nefis tatlara hazırlık(çileklerin sessizliği)olduğunu az çok anlamıştım.Ama bir lezzet ve de görsel şölenle taçlanacağını ,doğrusu kestiremedim.Ellerine sağlık güzel kadın,becerikli kadın.

defneyleyasamak dedi ki...

sen insanı öldürürsün ayşem

funda dedi ki...

yemek değil ki bu sanat .. yok başka bir adı

Sibelbek dedi ki...

Yahu bu görüntülerden sonra insanın Amazon kadını değil, ev kadını olası geliyor yapıp yapıp yemek için!!! olmazki bööle :P

çok güzel görünüyorlar vallahi, eline sağlık...

hanimelipasta.com dedi ki...

oooo ogh
nefis, tam bir beceriklilik abideleri. Emeğine sağlık.

Amazon kadınları yazına bayıldım. Şu hayatta amazon kadını şeklinde hayat sürdürmek çok zor, buna rağmen dimdik duran her kadını (sadece amazon değil) takdir ediyorum.

Benim daha, eve pencere takmak için gelen ustaların eleştirime köpürüp "beni bunla muhatap etmeyin, çekil kocan gelsin" demesi bile çıldırmama yetmişken, böyle nice yontulmamışlarla muhatap olacak bir eşin hayatımda olması bir can simidi değil de nedir??
Sevgilerle
Hülya
www.hanimelipasta.com

Unknown dedi ki...

Ayşemcigim bunlara bayildim bayildim!

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

son resime içim gitti ne güzel bir görüntü o öyle elimde kahvemle bakakaldım ne iyi olurdu şimdi yanımda olsa bir yudum alsam ondan. ah ah nasıl canım çekti anlatamam.

PAPATYA SOFRASI dedi ki...

Benim için görüntü çok önemlidir hayatın her alanında..

Ruhumun doyması için, göz köprüsünde hoş görüntüler olmalı..

Süper.Son fotoya bayıldım..Yutkundum..

sevgiler..

PASTA TASARIM By Nesrin Tong dedi ki...

AYŞEMCİM FANATİK BİR ÇİLEKSEVER OLARAK ELLERİNE SAĞLIK DİYORUM.....BENİM DE ÇEVREMDE SENİN ÇİLEKSEVER AMAZON KADINLARINDAN MEVCUT OLDUĞU İÇİN AMAZON=ÇİLEK FORMÜLÜNE DE KATILMADAN EDEMİYORUM.....:) SEVGİLER......

yeliz dedi ki...

bu ne güzellik böyle hayran kaldım ellerinize sağlık... devgiler

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

ahhh ahhh ahhhhh
:((((
TEESSÜF EDERİM AYŞEMCİĞİM :)

Zeynep - Mutlu Dükkan dedi ki...

Ayşeeeem, çılgınsın, inanılmazzzz gözüküyor, nutkum tutuldu sadece yemek istiyorum ben onları =)

Eya dedi ki...

Sevgili Ayşemciğim...muh-te-iem-sin... kendinden bişeyler katmana bayılıyorum...sevgiler

zehra

enne dedi ki...

Mouse'un ortasındaki scroll tuşu var ya, onunla sol işaret parmağım sayesinde aşağıya kadar sabırsızca geldim, itiraf ediyorum yazının tamamını da okumadım. Biliyordum ki sonunda beni güzel bir manzara bekliyor. Ama bu son resim beklentilerimi aştı, beni mahvetti. Dün çok lezzetli çilekler yemiştim, kokuları burnuma geldi. Şimdi olsa dedim, ah şimdi olsa bu resimdekinden, ağzım burnum kıpkırmızı olana dek yesem... Ellerinize sağlık, harika görünüyor:( Eminim tadı da muhteşemdir!!!

ipek dedi ki...

Bu çilekli tartlara bakarken farkında olmadan ağzımın sularını silerken yakaladım kendimi. Ama nasıl bir şey olmuş bunlar. Pes diyorum.
ellerine sağlık.

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

muhteşem bir görüntü.ellerine emeğine sağlık ayşemcim.
güzel bir hafta geçirmen dileğiyle sevgilerimi bırakıyorum

zarpandit dedi ki...

Dün:

Kapımızın önünde kurulan pazara gittim. Amaç çilek almak, küçük tatlı kıpkırmzı olsunlar istedim.. Buldum.. Harikalar yurda dönerkende bir kutu yanıma stokladım..

Bugün:

Ders dönüşü kutuyu açtım mis kokusunu içime çeke çeke allahım iyi ki yaratmıssın çileği diye sayıklaya sayıklaya peçeteyi okudum.. Çözdün beni demiş.. Çözdüğümü yazıyı okuyunca net bir şekilde anladım hatta birazda kendimi buldum.. Beklediğim cümleler dökülmüş kalvyesinden..

Güçlü oluşlarına vurgunsun Amazon kadınlarının(sende güçlüsün ama tek basına atılacak kadar değilsin çunku kadın narin hassas ayetteki tabirle emanet! ) ama işte yaratılışın ağır basıyor ve bir anda Dino diyor için.. Sebep belli bazı şeyler olmazsa olmaz konumunda hayatta ve bunlardan biride erkekler sanırım :) şımartılmaya, sen haklısın diyip (aslında kendi istediğimi çaktırmadan yaptırmaktır bu) onları önden harıl harıl koşmalarını izlemeye, sinir ettiklerinde kafalarına en topuklusundan bir terlik fırlatma isteğine,istediğimiz anda çalışmaktan vazgecmeye bayılıyoruz sanırım :):) (henuz evli değilim ama yapacaklarım belli :))

Şuan:

Amazon = çilekmidir? Gönül rahatlıgıyla diyebilirim ki evet çilektir..


ps: bu kadar uzun yorum yazılır mı höh bana!

ps2: mail atıyorum sableler hakkında..

Tuğba Agaci dedi ki...

Bu güzelliği ben yapmış olsam, resmini çerçeveletmiş,salona asmıştım bile :)

Adsız dedi ki...

Birşey diyemiyorummmm....

Hemen yakın çevre kitchenette'e(orada bulurum diye hayal ediyorum)buna benzer bişeyler bulup yemeliyim,yoksa çok fena ..

(anladın sen onu)

Bayıldım,dağıldım,bittimm...



irem

Pelin dedi ki...

Nasıl güzel görünüyorlar. Fotoğraflara da bayıldım.
Ellerine sağlık
Sevgiler

EMİNE dedi ki...

Sizinle tanışmamız Oktay Usta'nın programı ile oldu.Evet çok da iyi oldu.Bir gün yeni evlenen kardeşim annemle bana bugün size bir sürprizim var cupkek yapıcam Ayşem'den gördüm dedi.Bizimki kek yapmayı bilmezki cupkek yapsın.Bahsettiğim cupkek altı bisküvi tabanlı, üstü mereng kremalı olanı (Siz yorumlarınızda pek yüz vermemiştiniz ama biz müptelası olduk bu cupkekin,her tadanın bunun tarifini istiyorum dediği,sayesinde hava atabildiğimiz bir şey)Neyse devam ediyorum, sonra kardeşimle ikimiz Ayşem fanatiği olduk,o kadar sıcak,sevimli,öyle güzel bir elektiriğiniz var ki ekran bile bunun bize ulaşmasını engelleyemiyor.Sonra Pasta Atölyesi başladı,kardeşimle bak Ayşem yeni program yapıyor,aman unutma bugün Ayşem var tv'de diye telefonlaşmalarımızın arasına ekleniverdiniz.Şimdi de bu hayranlık blogunuz sayesinde devam ediyor.Yazılarınızı okuyorum,resimlerinize,tariflerinize bakıyorum,bu bloga her gün bakmadan duramıyorum,kardeşim bize geldiğinde bak bebi'nin resimlerine (bu arada bizim bebimizin de takma adı kopya çektik sizden Bebi:),Ayşem'in şu yazılarını bir okusana çok hoş diye bilgisayarı eline tutuşturuyorum.Gören de derki Ayşem'i yıllardır tanıyorlar.İnsan en çok kendine benzer bulduğunu sever,yakın görürmüş.Sanırım bizimki de o cihetten.Neyse kısa kesiyim artık benimki yorum değil destan oldu:)

Ufuk SITKI dedi ki...

Ayyy şimdi bayılacağım.......Pes yani Ayşem valla pessss. sabaha kadar seyredebilirimmmmm.

Alev dedi ki...

Ayse
Bunlar yemelik degil seyirlik olmus. Harika..Muhtesem daha ne denilebilirki.
Ellerine saglik

Adsız dedi ki...

Ya oldu mu akşam akşam şimdi bunlar. Her biri başka güzel, aman da aman. Emeğine yüreğine sağlık Ayşem. Teşekkürler, uğraştığın, görüntülediğin ve paylaştığın için.
Sevgi ile kal...

Unknown dedi ki...

Yine muhteşem tarifler ve muhteşem resimler.Okumakta,bakmakta acayip bir keyif.Ellerinize sağlık.
Amazonlara gelince bence her kadın ya da çoğu kadın diyeyim bir amazon ruhu taşır sadece onu dışarıya ço-ıkaracak güç şiddeti farklıdır bence.Kadınların gücü ve azmi sınırsız bana göre.Yeter ki istesin.Erkekler mi?2 oğlu bir kocası olan biri olarak asla erkek düşmanı değilim ama Allah kadınlara farklı bir güç vermiş beyindeki kıvrımlar :))

Zehra Gürgen dedi ki...

Mükemmel !!!

Söyleyecek başka söz bulamıyorum, çok ama çok beğendim, yine harikalar yaratmışsınız.

sevgiler

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Söylenecek bir tek kelime var: Muhteşem! Bayıldım...

Mehtap dedi ki...

Muhteşem,nutkum durdu ağzımın suyu aktı ne yalan söyleyim.Bunlar birer lezzet abidesi olmuş....

Bugday Tanesi dedi ki...

Hem kırmızı hem de çilek en sevdiğim ikili.Lise döneminde takma adım da Çilek'ti.Muhteşem görüntüler bunlardan kesin yapacağım ama bu kaplardan edinmem gerek.Danışmak istediğim bir şey de var aslında.Bir litre sıvıya ne kadar nişasta koymam gerekir ki sıkılaşsın.Yarım bardağın yetmediğini fark ettim...(acemi çilek)
Amazon kadınları gerçekten çok farklı yaşıyorlarmış.Ne tür bir sevgiyle kıyaslıyorlar ki bu duyguyu.Merak ettim doğrusu.Bi araştırayım ben bunu...

aynur dedi ki...

çözmek ne kelimee hatta farklı versiyonlarını türetmeye bile niyetlenebilirim

Gülfem dedi ki...

Tek kelimeyle muhteşem, diyecek başka söz yok.

Papatya dedi ki...

Çok güzel fotoğraflar...
Öyle canlı ki uzanıp bir tane çilekli tart alasım geldi :)

pasta evim dedi ki...

Ayşemciğim ,canımcığım benim yorumum yukarıdaki 29 yorumun toplamıdır. daha bi şey diyesim gelmiyo yutkunmaktan. Ellerin dert görmesin.

gülriz dedi ki...

Öpüldünüz, hem de kocaman

Not (ama çok ciddi bir not): Döner dönmez şu alttakilerden istiyorum, cidden istiyorum, "çilek mevsimi geçti" falan gibi bahaneleri asla kabul etmem bilesin.

Amazon çilek midir? Çilektir. Bir de bana sorarsan böğürtlendir; hafif dikenli dikenlidir, sahip olmasi zordur, dikenleri batar, elini yüzünü boyar ama seven onu çok sever...

pecete dedi ki...

Ömür; çilek budur demek istiyorum.

Defne; beraber mutlu, mesut yaşasak?

Funda; yok yaa!! O kadar değil...

Tibet'in Annesi; ev kadını yapma şansımız var mı seni?

Hülya; bazen evet iyi, bazen de ben erkek mi doğdum acaba dedirtiyor.

Papatya; teşekkür ederim.

Zülbiye; görmesi kolay olsa hemen diyeceğim.

Papatya Sofrası; çok teşekkür ederim.

Nesrin; hoşgeldin klube diyorum o zaman. Sevgilerimle...

Yeliz; ben teşekkür ederim.

Dutum Masalım; ne oldu, ne yaptım?

Zeynep; afiyet bal şeker olsun.

Zehra; ben de yorumlarını seviyorum

Enne; ne güzel bir yorum. Evet her taraf çilekten kırmızı olmalı. Sevgiler...

pecete dedi ki...

İpek; Çok teşekkür ederim. Sevgilerimi gönderiyorum.

Nil; güzel yorumun için teşekkür ederim. Sevgilerimle

Gökche; sen hep yaz ama hep yaz. Ayrıca senle evlenecek arkadaşın vay haline...

Çikolata; çok güldüm yorumuna. Teşekkür ederim.

İrem; toparlan, çok işimiz var seninle...

Pelin; yorumun için ben teşekkür ederim. Sevgilerimle,

Emine Hanım; ben bu destan yorumu çok ama çok beğendim. Hatta heyecanla evdeki herkese okuttum. Çok teşekkür ederim. Canlılığınızdan biraz da bana gönderseniz? Bozulmasın neşeniz diyorum ve sevgilerimi gönderiyorum hem size hem de kardeşinize...

Ufuk; kapıp sana gelecektim ama evdekiler sildi süpürdü. Bir dahaki kesin senin...

Alev; çok teşekkür ederim. Sevgilerimle...

Müge; anladın sen beni...

80; kesilikle katılıyorum sana.


ZehraG; teşekkürlerimi sevgilerimle birlikte gönderiyorum.

Züzü; ben de senin zebra kekini görünce böyle olmuştum işte

Mehtap; çok teşekkür ederim.

Buğday; açıkcası ben nişastanın içine sıvıyı dökerek yapıyorum. O şekilde kıvamını ayarlamak sanırım daha kolay olur. Hayırdır? Acil soru durumlarında mail adresimi kullananilirsin.

Aynur; versiyonları heyecanla bekliyorum.

Gülfem; iki kelimeyle teşekkür ederim. Sevgilerimle.

Papatya; buyrun efendim, istediğiniz gibi alabilirsiniz. Sevgilerimle,

Pasta evim; bu yorumu da ben tek geçerim. Çokk akıllıca ve çok şeker....

Küçüğüm; sen bir gel, seni tarlasına götürürüm. Böğürtlen güzel yaklaşım. Sevdim.

Adsız dedi ki...

çilek çilek çilek mutfağa gidip çilek yemeğe başladım.tesadüfen girdiğim sitenizi çok beğendim.ilginç ama gölgesizle adlı şarkıyı çoooooooooooooook severim.sizin blogda sözlerini görünce çok etkilendim.başarılarınızın devamını diliyorum.mutis.blogcu.com fırsat bulursanız tıklayın:)muhteşem