Patateslerin suyunu çıkarmak için kullandım. Haznesi dar olduğu için biraz zahmetli bir iş oldu. Bu noktada önerileriniz varsa lütfen belirtin;
Çıtırık Patates Tabağı (Crispy Hash Browns):
"Simple Recipes" sitesinden uyarlanmıştır.
2 kişilik
Hazırlanma Süresi: 15dk
Pişme Süresi: 6-7dk
Servis Süresi: 5dk
Gerekli Malzemeler:
- 2 adet orta boy Patates
- Kızartmak için fındık yağı
- Tuz ve Karabiber
- Dilimlerin kalan son suyunu almak için 2 adet kağıt havlu veya peçete arasında bekletilir.
Ocak üzerinde bir tavanın içine fındık yağı konur ve yanmasına izin verilmeden ısıtılır. Hazırlanan ve suyu alınan patates dilimleri bu yağa konur ve 2-3 dakika kadar karıştırılarak pişirilir. Karıştırmadan direkt olarak, tabak şeklinde kızartırsanız, Kenarda kalan patates dilimleri, iç kısma oranla daha hızlı kızarıyor. Karıştırarak pişirdiğinizde bu şekilde bir durumla karşılaşmıyorsunuz.
- Karıştırma işleminin sonunda tavanın ortasına bütün patates dilimleri toplanır ve bir tahta kaşık yardımı ile üzerine bastırılarak inceltilir. Bu şekilde 2-3 dakika veya kızarana kadar bekletilir. Nazikçe ters yüz edilerek, diğer tarafında kızarması sağlanır. Servis tabağına alınır.
Sanki güneş...
Diğer hanımlar, ne durumdayız?:
Hayatın Ta Kendisi: Ali Nazik
Çikolata Kavanozum: Tereyağlı Sarı Kek
Cafe Derin's: Tarçınlı Rulo Çörek
Devletşah: Pratik Lahmacun
Mutfak Sırları:Peynir Topları ile mevsim Salatası
KitchenArt-İst: Armutlu ve Vişneli Crumble
Yemek Zevki: Teyze Sofrası
Narince: Kabak Tava
Klubeme Hoşgeldiniz: Kuru Üzümlü ve Muslili Muffinler
Sütüme, Sarelleme Karışma: Kolay Cezerye
Günler karışıyor. 21.gün bitti. Bugün 22.gün. Yetişeceğim, söz veriyorum.
Sevgiler ve saygılar,
17 yorum:
Tam atıştırmalık,Lezzetli görünüyor,ellerine sağlık,sarmısak ezeceğiyle ben de amlaşamadığım için onu azad ettim.Artık sarımsağı küçük rendede rendeleyerek,ya da kıyarak yemeğe katıyorum.Ellerine sağlık patatesler için,Sevgiler.
çok lezzetli görünüyor! hayatta hayır diyemeyeceğim tek yiyecek patates kızartması :)
işte ben bu çıtırık patatesin üzerine yoğurt gezdiriyorum,sonra biber ve patlıcan dolmasını ortasına koyuyorum,üzerine domates sos hafifçe,bir de maydanoz sapı...gelen misafirlerim bayılıyor bayılıyor :) ben çok derin yağda kızatıyordum toplaması zor oluyordu ama bu önerin harika bir dahaki sefere tavada kızartayım ayşemcim...teşekkürler
kötü bir haber vereyim mi ben bunları bir mahalle pazarında gördüm aldım hatta fazla zorlayıp kırdım :):) Kesinlikle en iyisi bu..bir adette başka tarz var ama o da beni cinnete sürüklüyor her defasında lavaboya fırlatılıyor..
bu arada tarif sanki Rösti..
Ben birde buzlu suyun içinde bekletiyorum. Böylelikle içindeki nişasta sertleştiği için çıtır çıtır bir patates oluyor:)
Ellerine sağlık canım
Çok güzel görünüyor
sevgiler
İkea'nın sarımsak ezeceğini tavsiye ederim, ben çok sık kullanıyorum.//Ceyda
Ellerinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
Saygılar.
Patetesten yapılan hersey güzel...Harika...Ellerinize sağlık.Sevgiler.Aida
Sevgili Ayşem, harika görünüyor,özellikle çocukların bu güneşe benzer patates çıtırına bayılacaklarına eminim.
Buarada ben kibrit patatesler elde etmek için tchibo'dan aldığım bir soyma aletini kullanıyorum, pratik bir alet olmakla beraber rende kadar ince olmuyor.(Çökertme kebabı tarifimde fotoğrafı var)
sevgiler,
Çok çok begendim! Ellerine sağlık:)
aynı problem aynı dert inanmıyorum:)
Bizim sarımsak ezici gayet isviçre illerinden gelmişken nedense son vakitler bu problemle karşılaşmaya başlanmıştı. Bulaşık makinesine dayanamadı en son sanırsam. Elime alıyorum evet siyah, mavimsi bir şey, elime geçiyor, sarımsağa geçiyor, tuhaf...
Bilsem derdi sadece elde yıkanmakmış atmazdım çöpe.
Çareyi İkea'nın sarımsak ezeceğinde buldum. Çelik malzeme. İsviçre'den gelenin malzemesi ise farklı bir alaşım idi.
Fransız hatun ile olay tatlıya bağlanmış neyse ki :)
Olayın kestirme yolu metal derin bir süzgecin içine rendelenmiş patatesleri alıp, benzer çapta genişlikte bir tencere ya da borcamıda patateslerin üzerine oturtmak ve arada sıkışıp suyun alta akması olabilir miydi bilemiyorum. Sular deliklere kadar ulaşamayabilirdi de...
Evet bekliyoruz diğer reçeteyi:)
Evdeki stresi daha da artırıyoruz...
mandolin diye bir alet var bu kadar eziyet cekmeden ayni seyi yapabilirsin, anneye bir dahaki fransa seyahatine rica...
aynı şekilde bende bu aleti satın aldığımda üzerinde aliminyum yazısını görür görmez çöpe atmıştım.yıkanıp kararması sağlık açısından çokk zararlı.çünki aliminyum heleki kararmışsa kurşun etkisi yapar vucüda..çok dikkatli olmak lazım.patatesin suyunu ne iyi sıkar bu konuda fikrim yok ama sarımsağı anam usülü tahta havanda dövmek; kokusuyla ve aynı lezzeti kaybetmemesi ile benim favorim.ama elde yıkamak şartıyla:)çok farklı bir tarif ellerine sağlık arkadaşım..sevgiyle..
Resmi görünce şok oldum.Çünkü aynı şeyi akşam yaşamıştım.Kızım makinayı boşaltmıştı,ben de eve geldiğimde mutfaktaki işlerimi yaparken çekmecede görünce şok olmuştum kararan eziciye.Bir an benim eziciyi görüyür oldum.Patates rendelerinin suyunu sıkma işinde, temiz bir tülbentin içine koyup sıkarsanız hiç suyu kalmaz.
Merhaba,
Ben de Ikea'dan sarımsak ezici aldım.4 aydır kullanıyorum.Çok memnunum.
Ben çıtır patates yapıp üzerine jülyen kesilmiş biftek parçaları koyup üzerine sos yapıyorum.Çok lezzetli oluyor.
çok güzel görünüo patates güneşi :) ellerinize sağlık..
Aysem iyi misin? Hersey yolunda mi? 21.gunden beri yoksun :(
Yorum Gönder