
Erikli tart olarak hazırlanıyor ama hamur açılan cinsten değil. Mutfak robutunda 2 dakikada hazırlanan yumuşak dokulu, piştiğinde size kek hissiyatını verecek bir tart hamurudur kendileri;
Mürdüm Erikli Tart (Plum Tart):
"Saveur" dergisinden uyarlanmıştır.
4 kişilik (20cm*20cm lik kalıp için)
Hazırlanma Süresi: 10dk
Pişme Süresi: 40dk
Servis Süresi: 30dk
Gerekli Malzemeler:
4 kişilik (20cm*20cm lik kalıp için)
Hazırlanma Süresi: 10dk
Pişme Süresi: 40dk
Servis Süresi: 30dk
Gerekli Malzemeler:
- 10-12 adet Mürdüm Eriği
- 1 adet Yumurta
- 1 cup / 1 su bardağı Kekun veya 1 cup/1 su bardağı un + 1 teaspoon / 1 çay kaşığı Hamur kabartma tozu
- 2 tablespoon / 2 yemek kaşığı Toz şeker
- 1/4 teaspoon / 1 /4 çay kaşığı Tuz
- 60gr Tereyağ veya Margarin (Soğuk ve küp halinde kesilmiş.)
- 6 tablespoon / 6 yemek kaşığı Süt
- 1 /2 teaspoon / 1/2 çay kaşığı Vanilya aroması
Üzeri için:
- 40gr Tereyağ veya Margarin (Eritilmiş halde)
- 1/2 cup / 1/2 su bardağı Toz Şeker
- 1/2 teaspoon / 1/2 çay kaşığı Tarçın
- Fırın 200 derecede, fanlı olarak ısıtılır. Kullanılacak tart kalıbının içi yağlı kağıt ile kaplanır.
- Un, toz şeker, tuz ve soğuk olarak küp halindeki tereyağ, mutfak robutunda ekmek kırıntısı görüntüsünde oluncaya kadar karıştırılır.
- Başka bir kabın içinde süt, yumurta ve vanilya aroması karıştırılır. Hazırlanan bu karışım, unlu karışıma aklenir ve tahta kaşık yardımı ile birbirlerine yedirilir. Yağlı kağıt kaplı kalıba dökülür. Üzerine çekirdeği çıkarılmış, iki parça halinde olan Mürdüm erikleri dik olarak yerleştirilir.
- Üzeri için kullanılacak şeker ve tarçın, farklı bir kabın içinde karıştırılır ve Mürdüm eriklerinin üzerine serpilir. Diğer tarafta eritilmiş olan tereyağ veya margarin, özellikle Mürdüm eriklerinin üzerine gelecek şekilde serpilir.
- Ön ısıtma yapılmış fırında 40 dakika pişirilir. Ilıkken servise alınır.
Yanında bir bardak çay ile değmeyin keyfinize;
Hemen bakalım, neler var, neler yok?:
Hayatın Ta Kendisi: 5dk'da Peynirli Gözleme
Cafe Derin's:Bademli, Hurmalı Mirivan
Devletşah: Patlıcan Yelpazesi
Mutfak Sırları: Zeytinyağlı Mantar Sote
Yemek Zevki: Haşhaşlı Tatlı
KitchenArt-İst: Mantarlı Kabaklı Pizza
Narince: Gulaş Çorbası
Sihirli Mutfağım: Pazı Kavurması
Yarın bakalım ne çıkacak mutfaktan? Ben de merak ediyorum...
Sevgiler ve saygılar,
11 yorum:
Hımmm gerçekten enfes bir görüntü !
tarifinizi yaptım ve su anda yiyoruz, harika olmus!ozellikle tart hamuru cok pratik ve lezzetli, bir dahaki sefere şeftali dizmeyi dusunuyorum, nasil olur sizce?..
tesekkur ederim. ebru
Blogunuzu agzimin sulari akarak takip ediyorum ama hayir yine de yapmayacagim biliyorum yaparsam yerim. Ama takip etmemde resimlere bakmamdan yazilari okumamdan ve arkadaslarima onermemden sorun cikmaz degil mi?Ellerinize saglik Aygun
mürdüm eriğinin marmeladını severim de kendisini pek hatırlayamam meyve reyonunda :) ama aklıma Dorie'nin bunlarla yaptığı bir kek vardı ki kek dilimlerinde kabuktan salınan o ince kırmızılık yüzünden o keki bir fırın bulup yapmak var aklımda :)
valla ben meyve delisi olduğumdan meyveli olan her şeyde çopk hoşuma gitmiştir. ellerine sağlık ayşemcim. bu günlerde mürdüm eriği reçeli yapma planlarımın arasına bunuda sıkıştırayım..
öpüyorum seni..
Bizde de mürdüm öyle bekler dolapta. En son dün konserve yaptım. Kışa kullanırım diye. Eline sağlık Ayşem cim. Sevgiler .
Yeni evli olduğum ve mutfak robotu sığacak bir mutfağım olmadığı için bu lezzetten mahrumum:( mutfak robotuna muadil ne kullanabilirim?ellerim?fikir veririseniz çok sevinirim:)
Bizdeki mürdümlerin sonu,kompostu oldu,ama taban tarifin acayip kurtarı cinsten...
Gelsin üzerine mevsim meyveleri diyorum.
Ellerin dert görmesin.
cocukken yedigim alman komsumuzun yaptigi bir yumusak tart vardi eger bu tarif oysa aman diyeyim yillardir ruyalarimda!!!
Herkese çok teşekkür ederim. Beğenilerinizi okumak çok keyifli.
Ebru; şeftalilerin pişme esnasında çok su bırakacağını hesaba katarsak, sert olanlarla yapılabileceğini düşünmekteyim. Denemelerini paylaşırsanız sevinirim.
Zeynep32: el mikseri çözüm olabilir. O da yoksa tel bir çırpıcı ile de yapabilirsiniz.
simdi denedim ve yayinladim blogumda. harika bir tarif oldu :)
Yorum Gönder