29 Ağustos 2010 Pazar

19.gün: Peynirli Kırmızı Biber Dolması... (Peppers Stuffed With Cheese...)

Pembeden girdim, kırmızıdan çıktım. Pancarla başladım, biber ile tamamladım. Eğlendim kendi kendime. Adamım toparlandı bu arada. Eski günlerimize dönmeye söz verdi. Ben yine de temkinliyim...
Hadi hayırlısı diyelim;



redpepper



Çok kolay bir tarif. Hemen servis. Mutlu yüzler...

Peynirli Kırmızı Biber Dolması (Peppers Stuffed With Cheese):
"Saveur" dergisinden uyarlanmıştır.
6 kişilik
Hazırlanma Süresi: 10dk
Bekleme Süresi: 30dk
Pişme Süresi: 25dk

Gerekli Malzemeler:
  • 6 adet Kırmızı Biber (İnce ve uzun olanlardan)
  • 250gr Beyaz Peynir
  • 2 adet Yumurta
  • 2 yemek kaşığı Yoğurt
  • 2 yemek kaşığı Fındık Yağı
  • Baharatlar: Tuz, karabiber, kekik, hardal tozu ve zencefil
  • Üstü için: Dil peyniri

Hani buzdolabında bekleme süresini saymazsak, hemencecik hazırlanacak bir reçete. Ana sıcaklardan önce ara sıcak tadında...

  1. Fırın 180 derece fanlı olarak ısıtılır.
  2. Kırmızı biberler, fırının teli üzerine yerleştirilir ve ısıtılmış fırında 5 dakika bekletilir. Süre sonunda ters yüz edilerek 2 dakika daha fırında tutulur. Daha sonra tezgaha alınarak, oda sıcaklığına ulaşması sağlanır.

    sleep


  3. Bu aşamada ciddi bir karar vermek gerekiyor. Orjinal uygulamada biberin kabukları soyulmuyor. Açıkcası bu uygulama beni mutlu etmedi. Ağıza alınan her lokmada, içerde kabuk ile verilecek savaşa gönlüm razı gelmedi. İster bu şekilde bırakabilirsiniz, ister kabuklarını keskin ve ince uçlu bir bıçakla soyabilirsiniz. Her iki durumda da üzerinden kabak şeklinde bir parça kesilecek ve içerdeki kalın damar ve tohumlar temizlenecektir.


    knivewithred noclosed

  4. Bu şekilde hazırlanan biberler beklerken, geri kalan malzeme, mikser yardımı ile çırpılarak, dolgu olarak hazırlanır. Temizlenmiş ve doldurulmayı bekleyen biberler, alüminyum folyonun üzerine konur. Folyonun kenarları yükseltilerek kayık formu verilir. Bu şekilde dolgu ile doldurulacak biberlerin deformasyonu en aza inmiş olacaktır. İçi ile hazır olan biberler, buzdolabında yarım saat bekletilir.

    sleep_again

  5. Süre sonunda buzdolabından alınan biberlerin üzerine Dil peynirinden parçalar konur ve fırında 15-18 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından alınarak, servis yapılır.

Dino temkinli yaklaştı. Sonra tekrar yapılacaklar listesine ekledi;


finally finally_fork


Çok iyi gidiyoruz Hanımlar;

Hayatın Ta Kendisi: Elmalı Kek
Çikolata Kavanozum: Hindistan Cevizli Cupcake
Cafe Derin's: Buttermilk Yapımı
Devletşah:Fırında Taze Soğanlı Makarna
Mutfak Sırları: Çikolatalı Muzlu Rulo Krep
Yemek Zevki: İftar Menüsü
KitchenArt-İst: Sünger Bob Sandviç
Sihirli Mutfağım: Mırlan Balığı
Narince: Kabak Mücver

Ahhh o bekleyen Mürdüm Erikleri. Kıyamam size, zaten kıyamadım size...
Sevgiler ve saygılar,

7 yorum:

melda dedi ki...

muhteşem görünüyor! kesinlikle denenmeli.
fotoğraf makinasının da iyileşmesine sevindim ayrıca :) gözün aydın..

Betül KÖROĞLU dedi ki...

HARİKA OLMUŞTUR BU OFFF... ELLERİNE SAĞLIK CANIM..

SEVGİLER

Berceste dedi ki...

Kirmizilar benim biliyorsun ;-)

En sevdiklerimden ve leziz gorunuyorlar! Eline saglik...

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Ayşem'ciğim,
Bu çok değişik bir biber dolması. Ben de hemen yapılacaklar listeme aldım.
Harikasın sen. Ellerine sağlık.
Sevgiler,

ARZU dedi ki...

ımm nefis görünüyor. ellinize sağlık. Sevgiler...

irem dedi ki...

Baharat,kırmızı biber ve peynir çok sevdim ben sizi...

Peri Tozu Fotograf dedi ki...

Merhaba Aysem,dergideki yazilarinin yaninda seni buradan takip ederkende buyuk zevk aliyorum.Tarifler, fotograflar kalemin...

Daha iki gin once dolma yapmis olmama ragmen okadar aklimi celdiki kirmizi guzellerin, kesinlikle bu aksam deneyecegim.