24 Ağustos 2010 Salı

13.gün: Baharatlı Çıtır Nohut...(Crispy Roasted Chickpeas...)

Geç kaldım. Özür dilerim. Dün verilen bir iftar yemeği, kutlanası bir doğumgünü ile birleşince, evdeki hesap çarşıya, bağa, bostana ve mutfağa uymadı. Reçete yapıldı ama yazısı yazılamadı. Bugün 2 ayrı yayınla kaçan günü yakalamayı planlamaktayım. Bu arada doğumgünü derken, Devletlüm'ün bebeği, Yemek.Name 3 yılını geride bıraktı. Daha uzun yıllar daha beraber olmak kısmet olsun bize...

wellcometomyhome



Tek başına yeniyor. Servis önerisi olarak salata tavsiye edilir. İftar yemeğinde test ettiler. En son Bibi'yi uyuturken, içerden Nilay'ın sesi geliyordu: "Eee, ben bunu bitiririm amaa..."

Baharatlı Çıtır Nohut(Crispy Roasted Chickpeas):
"Steamy Kitchen" sitesinden uyarlanmıştır.4 Kişilik
Hazırlanma Süresi: 15dk
Pişme Süresi: 60dk
Servis Süresi: 3 saat

Gerekli Malzemeler:
  • 1 kutu Konserve Nohut veya 400gr haşlanmış Nohut
  • 3 yemek kaşığı Fındık yağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber, mahlep, zencefil, karabiber, kimyon, kekik ve istenilen baharatlar
  1. Fırın 180 derecede fanlı olarak ön ısıtma yapılır.
  2. Haşladığını nohutlar veya konserve nohutlar, süzgeç ile birlikte sudan geçirilir.

    washowash


  3. Daha sonra tezgahta, bir bezin üzerine alınanlar nohutlar, başka bir mutfak havlusu ile kurulanır. Bu kurulama aşamasında kabuklarından ayrılacaktır. Ayrılmakta inat edenleri de elinizle nazikçe soyabilirsiniz.

    closeup


  4. Kabuklarından arındırılan nohutlar, yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye alınır. Üzerine fındık yağı gezdirilir. Elinizin yardımı ile bütün nohutların yağlanması sağlanır.

    oilbyhand


  5. Isıtılmış fırında 40 dakika pişirilir. Süre sonunda fırından alınan nohutların üzerinde istediğiniz baharatlarla hazırlanmış karışım serpilir ve bu şekilde 10 dakika daha pişirilir. Fırından alınarak soğuması için tezgaha alınır. Servise hazır hale gelecektir.

    showmustgoon

Hemen diğer reçeteler:

Hayatın Ta Kendisi: Yoğurt Soslu Tavuk Şiş
Çikolata Kavanozum: Böğürtlenli donmuş Yoğurt
Cafe's Derin: Marshmallow ile Cupcake Süsleme
Devletşah: Çıtır Börek
Mutfak Sırları: Banduma-Islama
Yemek Zevki: Kuru Sebze Çorbası
KitchenArt-İst: Yoğurtlu Şeftalili Dondurma
Narince: Biftekli Fajitas
Sihirli Mutfağım: Fırında Patates
Sütüme, Sarelleme Karışma Yoğurtlu, Havuç, Kabak Rendesi

Koşar adım mutfağa, yenisi için...
Sevgiler ve saygılar,

7 yorum:

Özge B. dedi ki...

geçen gün aklıma geldi, leblebi yerine böyle bir şey olsa, evde denesem mi diye? işte karşımda resmen duruyor! ellerinize sağlık! en kısa sürede deneyeceğim, cidden:)

Oglak Kizlari dedi ki...

Çok beğendim bu fikri. Ellerinize sağlık. Kaç derecede pişecek bu nohutlar.

Sevgiler
Ellerinize sağlık.
Kopyacı anne Çiğdem

nesrin dedi ki...

Ben de cok severim. Ne kadar saglikli. Sevgiler...

Zehra Gürgen dedi ki...

Bizde de şekerlisi yapılır. Baharatlısını denememiştim ,

ellerine sağlık

HADİYE dedi ki...

Merhaba,

Epeydir sana uğramamışım. Eski bir dostu görür gibi oldum. :)
Çorumun leblebisi çok güzel olur. Ama bu şekildekini yememiştim. Bende ilk fırsatta deneyeceğim.
Sevgiler*

irem dedi ki...

Yemekname'ye emeği geçen herkesin yeni yaşını kutlarım,neşeniz bozulmasın,ağzınızıdan şeker tadı ayrılmasın dileklerimle.

Ramazanda yapılışı kısa olan reçeler veriyorsun ya kurtacımsın diyorum.Acaba bunu bu şeklinin dışında püre haline getirip et yemeklerinin altına veya aynına iliştirsek severlermi birbirlerini?

Ellerine sağlık.

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Süper bir tarif
Mutlaka deneyeceğim

Ellerine sağlık canım
sevgiler