22 Eylül 2010 Çarşamba

Renklerin Adamı... (The Man of Colour...)

Ailenin yaramaz çocuğu cinsinden. Hafif düzene başkaldırma tarzı, üzerinde gayet şık duruyor. Hayatla ve renklerle oynuyor. Aslında bir graffiti sanatçısı. Gri ve boş duvarları kendi tarzıyla konuşturuyor. Ben de buluştuğu nokta ise bambaşka bir yer. Ben ayakkabılarla geldim, o renkleri ile. O renklerle oynadı, ben ise o renkleri giydim. Şimdi onunla tanışacaksınız. Gerçek ismi İlyas ama ben onu PainterZ olarak bilirim ve tanırım...

PainterZ


Friend Feed'i kullanmaya başladığımda, onun ilk gördüğüm fotoğrafı kedili bir ayakkabı idi. Mesajlaştığımda her türlü ayakkabının üzerine desen yapabildiğini söyledi. Akmayan, çıkmayan, silinmeyen renklerle hem de. Yurtdışında örnekleri oldukça fazla. Sizinle tanışsın istedim. Belki bir farklılık yaratmak istersiniz diye...

iloveshoes



Bendeki cümleleri:
"Şimdi Ayşem....1999-2000 yıllarında graffitiyle tanıştım. O yıllardan beri sürekli boyuyorum, belki de iyi bir üniversite kazanamama sebebim bile budur. Rahatsız mıyım? -tabi ki hayır. Bana güzel şeyler tattırdı, araştırmayı, sürekli çalışmayı öğretti... Bir bakıma artık kendimi halka açtım; içimdekileri düşüncelerimi herşeyimi... Ayakkabıya çizim yapma işine gelirsek; 3 yıldır bayan arkadaşlarım ısrarla ayakkabılarını boyamamı istediler... EE malum insanlar kendilerine özgün giysiyi elbiseyi eşyayı çok severler, bizimki de o misal.. Kişi ayakkabısını bana verir yaptırmak istedigi simgeyi veya yazıyı söyler bende ayakkabıya işlerim... Daha çok yapmak istiyorum ama işimden vakit bulamıyorum o yüzden pek reklamını yapmıyorum... Yaş ilerledikçe insanın kendine zaman ayırması gerekiyor ama ben de tam tersi; mesleğim bir yandan graffiti bir yandan ayakkabılar bir yandan gün de 7 saat uyuyunca kendimi dünyanın en mutlu insanı sanıyorum... Şimdi daha da içimi dökersem burası ağlama duvarına döner ben böyleyim renk benim renk benim kendim... Hiç bir renk tek başına mutlu değildir,ben renkleri mutlu etmek için varım... Painterz crew Hure(Elyaz)"

Hiçbir renk tek başına mutlu değildir. Bence özettir. Kendi renginizi tamamlayacak başka renkler bulmanız dileği ile...
Sevgiler ve saygılar,

İletişim Bilgileri:
PainterZ
http://friendfeed.com/painterz
email: ilyasbekci@gmail.com

12 yorum:

Handem dedi ki...

Birbirimizden habersiz aynı kişi dikkatimizi çekmiş. Bahsettiğin isyankar ama efendimsi tavrı, internetin karmaşasında ön plana çıkıyor gerçekten... Ancak sen benden daha çok bilgi sahibi olmuşsun... demek kişiye özel ayakkabı? Süpermiş!

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

"Hiçbir renk tek başına mutlu değildir. " bu nasıl güzel bir ifadedir! Yaşasın ayakkabılar, yaşasın renkler, yaşasın yaratıcı kişilikler!

ümmühan dedi ki...

Tek kelime yeter; harika...

Bayram Kombesi dedi ki...

Farkli, etkili, ozellll

Saglıklımutfak dedi ki...

Süper gerçekten çok başarılır. kediliye bittim. bir tane yaptırsammı acaba:)

Adsız dedi ki...

süpermiş. tanıştırdığınız için teşekkürler. çoğu hemcinsim gibi ben de ayakkabılara meraklıyım ki , bunu öğrendiğim şahane oldu :)

bu arada efsane gurmeler aktivitesinde tanışmıştık. daha önce yorum bırakamamıştım!yazılarınızı zevkle takip ediyorum. sevgiler.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

ooooo muhteşem şeyler yapmış. Eminim bu post onu gerekli kişilere yaklaştıracak.

Yemekbahane dedi ki...

ayyyyy bayıldımmm ayşemmmm .... aklımda bir model oluştu sonra deyivercem ama converse üzerindekine taptım

Cafe Pepela dedi ki...

Harika!
Renklerle / kelimelerle oynamak,onları en keyifli şekli ile kişiye özel sunmak..
Var mı daha cicisi:)
Çalışmaların üstadına tebrikler,bizleri tatlıca haberdar ettiğiniz için de size gönülden teşekkürler..
Sevgi ile

Zehra Gürgen dedi ki...

Çok güzel, bir yabancı filmde görmüştüm bu tarz ayakkabıları,bura da da yapılıyor olması çok güzel.

Burcu dedi ki...

bayildim bayildim ben bunlara hemen arkadaslarimada gosterdim, akilimizda olsun bu ciciler :))

narcicegirengi dedi ki...

Gercekten cok hos, calismalarina bayildim.