5 Mart 2007 Pazartesi

16. Anne Bebek Çocuk Fuarı

İyi ki gitmişim; her ne kadar Bebi üstteki 4 dişini birden çıkarmaya karar vermiş bile olsa annesini yıldırmadı. Gayet sakin hazırlanıldı. Yol oyuncakları alındı. Acil durum yiyecekleri ve suları hazır edildi. Ve sonunda amaca ulaşıldı. Yeni bir fuar. Yol biraz uzun ve hatta uzak. Açık söylemek gerekirse korkarak gittim. Beklediğim sonucu alamazsam diye... Korkulacak candan umut kesilmezmiş yoksa o sıkılacak can mıydı? İşte buyrun fuar izlenimleri;


Genel bakış; fuar iki alana bölünmüştü. Birinci alanda bebek ve çocuk gereçleri ve oyuncaklar, beslenme ürünleri, ikinci alanda ise hamile, bebek ve çocuk kıyafetleri yer almaktaydı. Kitaplarla ilgili herhangi bir standda (üzülerek) rastlamadım. İşin ilginç tarafı her standda satış yoktu. Özellikle tekstil ile ilgili standlar toptan olarak satış yaptığı için açıkcası bana çok cazip gözükmedi. Bir de üzülerek söylemek gerekiyordu; bebek odası yoktu. Değişik bir kavram çatışması; fuar, bebek ve çocuk fuarı amma velakin bebeğinize süt vermek isterseniz veremiyorsunuz. Ya hiç sıkılmadan ve utanmadan ordaki bir cafede besleyeceksiniz ya da ufaklığı karnı tok getireceksiniz. Meme emen bebekler için henüz bir çözüm bulamadım. Fuardan notlar ise;


Bir oyuncak vagonu; bebek ürünleri ile ilgili kişilerle tanıştıkça bir varsayımım gittikçe kesinleşiyor. Dikkat ettim; hepsi de bebek gibiler yani yumuşacık ve ilgili... Ben göz gezdirirken sıcak bir "merhaba" ile ilk önce Bahadır Bey sonra Mehtap Hanım yanıma geldi. Oyuncaklar o kadar güzeldi ki... Hepsini alasım geldi. Bebi'ye bakarken gözüme değişik bir oyuncak ilişti. Tam Dino'ya göre bir oyuncaktı(kime niyet kime kısmet durumu). Minik topu deliklerden atlatarak "1" sayısından "60" sayısına ulaştırmaya çalışıyorsunuz ama tek engel delikler değil aynı zamanda bariyerler var. 6 yaş ve üzeri... Dediğim gibi tam Dino'luk. Bu arada eskiden abimin küçük bir tren seti vardı. Şimdi kutusuyla beraber saklanıyor. Antika durumunda. BRIO markasında o güzel tren setlerini görünce aklıma geldi. Bebi'nin açıkcası bir an önce büyümesini istedim. Çünkü bütün bu oyuncaklar anne ve babalar olarak bizim de oynamaktan zevk alacağımız ürünler. İşin güzel tarafı çoğunluk ahşap ürünler ve üzerindeki boyalar tamamen sağlıklı. Oynasın diye alınan oyuncaklar diş karıştırma işine kullanılmaya başlayınca açıkçası boyası , cilası gibi materyallere dikkat etmeye başlıyorsunuz. Bu arada özellikle bilgisayar meraklıları için ilginç bir dünya yaratmışlar. Ne olduğunu ilk önce anlamadım ama anladığımda da çok güldüm . Çünkü çok şekerlerrr... İsmi BRIO NETWORK. Hatta tanıtıcı bir film de var. Çocuğunuz olsun olmasın mutlaka inceleyin derim.
Meraklısına www.oyuncakvagonu.com

Bir oyuncak daha ve +mobilya; gene bir oyuncak standı. Diğerlerinden farklı olarak bebekle ilgili ihtiyacınız olacak herşey var. Bebek odasına halı, lamba ve hatta yatak. Figürler çok net ve renkler belirgin. Ahşap oyuncaklar, kumaş oyuncaklar, yap-bozlar ve oda aksesuarları...Hepsini tek bir yerde bulabiliyorsunuz.
Meraklısına www.atlascocuk.com

Bir biberon; sanırım biz şanslıydık. Erkek bebeklerde inanılmaz gaz problemleri yaşanırmış. Bebi'de diş çıkana kadar böyle bir durumla karşılaşmadık. Arkadaş kendi kendine gazını çıkardı. Ama etrafımda gaz problemini acı şekilde yaşayanlar oldu. Fuarda gördüğüm bir ürün çok hoşuma gitti. "DR.Brown's" markası ile mart sonu eczane ve seçkin bebek mağazalarında yer alacak olan ürün; tasarımı sayesinde biberon mamasının bebeğe verilmesi sırasında oluşacak kusma, geğirme ve sonrasındaki gaz ve kolik sancısını en az düzeye indiriyor. Bir doktor tarafından da tasarlanması hoş bir ayrıntı olarak gözüktü. Yeni doğan bebeklerden 6 ay ve üzeri yarı akışkan besinler için rahatlıkla kullanıyorsunuz.
Meraklısına www.bebedor.com

Bir organik bebek kıyafeti; çok şekerlerdi. Sıcacık ve inanılmaz pozitif elektrik veriyorlar. Bebi'nin huysuzluğu doruk noktasındaydı. Bir taraftan iyi anne olarak oğlanı alıp gitmek istiyordum bir taraftan da kötü anne olarak orda kalıp onlarla sohbet etmek istiyordum. Bir anda bebiği kucağımdan aldılar ve onla oyun oynamaya başladılar. "Önemli not: Bazen bebekler annelerinden sıkılıyorlar, farklı bir yüz ve koku istiyorlar. En iyi çözüm açık hava ve başka bir kucak.) Bebi bir anda dünyanın en sakin çocuğu oluverdi. Ama ilgilenen abla da ablaydı yani... Bizimki güzellik hastası. Güzel bir bayan görünce ve o bayan onla oynamaya başlayınca herşeyi unutuyor. Çok başım ağrıyacak çoookkk... Neyse fırsattan istifade biz de sohbetimizi yaptık. Ürünler tamamen organik yani naturel. Kimyevi hiçbir ürün kullanılmıyor. Tuba Hanım'dan gelen düzeltme için teşekkür ederim: Ürünlerde kullanılan boyar maddeler özel kimyasallardır. Bu boyar maddeler organik sertifika kuruluşunun izin verdiği özel boyalardır. Atıkları minimum %90-95 çözünerek doğaya karışabilir doğaya ve bebeğe zarar vermez.Hem çocuğunuza karşı hem de doğaya karşı saygılılar. Zararlı olacak hiçbir ürün kullanılmıyor. Bu sayede doğa kirlenmemiş oluyor. Umut hanım'ın verdiği örnek çok güzeldi: "Dönemlik bir durum aslında. Pamuk tarlasından yeterli ürün çıkmazsa bizim üretimiz de azalır." Yani onlar duruma müdahale edemiyorlar, duruma uymak zorundalar. Bu da herşeyi daha sağlıklı yapıyor. 0-24 ay arası bebekler için hazırlanmış olan ürünler, bir annenin bebeği için en gerekli ürünleri kapsıyor. Ambalajları bile geri dönüşümlü... Daha ne diyebilirim ki...
Meraklısına www.babyminta.com

Bir "BENİ KORUYUN" durumu; "PNÖMOKOK" . İsmini ve cismini bilmiyorum. Hiç duymadım. Küçücük yerde broşürleri vardı. Okudum ve bilgilendirmek istedim. Bu bakteri yüzünden dünyada dakikada 2 çocuk hayatını kaybediyor. ...,27,28,30, bir çocuk öldü. 31,32,33,...,60 bir çocuk öldü. Tüyler ürpertici. Bu bakteri zaten bizim burun, geniz ve boğazımızda yaygın olarak bulunmakta. Bu bakteriler zatürre, menenjit, orta kulak iltihabı, sinüzit, bakteriyeni (bakterinin kana karışması) gibi enfeksiyon hastalıklara neden oluyorlar.Burun ve boğazlarda pnömokok bakterisi bulunan çocuklar bu bakteriyi başka çocuklara da bulaştırabiliyor. Bulaşma genellikle öksürme, yıkanmamış ellere dokunma veya öpüşme ile geçiyor. Özellikle kreş ve anaokulu gibi yerlerde çok sık yayılabiliyor. Bu konuda doktorumuz bize korumma aşısından bahsetmişti. Ama evde büyüdüğü için bir yaşına kadar bu aşıyı yapmama kararı verdik ortaklaşa. Siz de bu konuda mutlaka doktordan bilgi alın. Ücretsiz danışma hattı için 0800 211 45 45 numaralı telefondan da bilgi alabilirsiniz. Umarım bu bilgilere ve aşılara hiçbir zaman ihtiyaç olmaz.

Küçücük not: Bebi'nin mutsuzluğu en üst noktaya ulaştığı için sadece broşür alabildim. Özetle; çocuk güvenliği çok önemli. En güvenli yer olan eviniz bile yeni yeni ayaklanmaya başlayan meraklı dedektif için gizli tehlikelerle dolu olabiliyor. Ayrıntılar www.cocukguvenligi.com.tr .

3 yorum:

Doruk dedi ki...

Oh, ne güzel gezilmiş anne-oğul. Hele bir ayaklansın, tutsun elinden gezerken, daha zevkli olacak sohbet ede ede gezmek bebiyle. Ben tanıttığın ürünlere şöyle bir baktım da bizim Bulut büyümüş mü ne, bir çabuk?
Her anlarının tadını çıkarmalı. İkinize de öpücükler.

Adsız dedi ki...

harika kuzey uyusun sindire sindire okumak istiyorum geri dönücem
kadınlar günü olduğundan merhaba ve kutlarım demek istedim
şifreyi ömere sormayı unuttum öğrenir yazarım ama
yeni bir sayfayada razıyım ben

pecete dedi ki...

Burcu; bizde sizleri öpüyoruz.

Aynurcuğum; keşke burda olsan ve beraber dolaşsaydık fuarı. Umarım bir gün bu isteğim gerçekleşir. Senin de günü kutlu olsun. sevgiler...