22 Mayıs 2007 Salı

Karışığım Karışık!!!

Bu aralar karıştım. Yazılarım da karıştı. Anlatmaya çalıştığım şeyleri anlatamıyorum diye düşünüyorum. Anlamlar birbirinin içine girdi. Yazı yazmak isteyip beceremiyorum. Karar verdim, aynı anda 3-5 iş bana fazla geliyor. Tarif işine biraz ara verip düz yazılar yazmak istiyorum bu aralar. Elimde bir hikaye var. Bunu mutlaka paylaşmalıyım. Giriş ve gelişmesini sizlerle paylaşıp sonunu size bırakmak istiyorum. Umarım beğenirsiniz.

Bu arada hikayenin hazırlıkları devam ederken bir doğumgünü, bir Kore ziyaretçisi durumları yaşandı. Sevgili Yamac'ın doğumgünü için resimli kurabiye ve bir adet "Spiderman" pastası istendi. Resimli kurabiyelerde herhangi bir sorun yaşanmadı ama pasta için aynı şeyleri söyleyemiyeceğim. Modellemeyi bir gün önceden yapmıştım. Karar verme süreci biraz sorunluydu. Ayakta yapayım dedim, olmadı. Sevgili Ülviye ve Burcu'nun sitelerinde sürünen "Spiderman" i görünce "tamam" dedim. Zavallı kahraman sürünmeye devam ederek bana kadar geldi. Bir türlü ayağa kalkamadı yaa, ona yanarım. Yapacak bir şey yok. Koskocaman "Spiderman" ... Sürünürde, zıplarda, hoplarda... Cumartesi günü de pastayı hazırladım. Akşam montaj yaparken sürünen Örümcek Adam elimde kaldı. Sağ elimde bacaklarını, sol elimde gövdesini tutuyordum. Kafa ise masa üstüne atladı... Aaaa deli mi ne!!! Üstüme iyilik sağlık. Neyse her Örümcek adamın başına gelir bakışları içinde bir tane daha hazırladım. Pastaya monte ettim. Ağlar ile süsledim... Bir gariplik var. Allah allah... Yok bacım, bu Örümcek Adam bunalıma girmiş sürünmekten. Bir de adamcağızın kolları kısalmış mı?!! Yazık... Bu düşünceler içinde ve Dinonun şaşkın bakışları, Bebi'nin alkışları içinde teslim ettim. Kendilerinden bir daha haber alınmadı. Sanırım hala sürünmeye devam ediyor...
Haftasonu Dino'nun çekik gözlüleri Kore'den geldi. İçlerinden bir tanesi ile güzel bir dostluğu var. Fotoğraflı kurabiyelerden süpriz bir sepet hazırlayalım istedi ve hatta "ha gayret" şeklinde destek (!) verdi. (Sakın kimse bir şey demesin. Bu aralar biraz gıcığım kendisine!!!) Özellikle bebekleri ile ilgili kurabiyeleri hazırlarken suratım nedense öpücük gönderme şeklinde idi... Bunların bebekleri acaip sevimli oluyor yaa... Teslimatta pek bir şaşırmış ve mutlu olmuş. Umarım kazasız belasız Kore'ye ulaşmıştır diye düşünüyorum.


Bu gece hikayemiz başlıyor... Hadi hayırlı olsun...

9 yorum:

Adsız dedi ki...

evet az öncede bir meil geri geldi senden önce ben düşüp bayılacağım burda hayret yani

zaten laleninde gönderdikleri açılmadı yazık yani onuda perişan ettik herneyse teknoloji özürlülüğümü geride bırakıp bu kurabiye olayına nezaman başladın sen acaba

sen kil işleri yapmıyormuydunki?
ben evde dura dura cidden daha az ve yavaş algılıyorum herşeyi
sen anlatamıyorum demişsin yok şekerim o karşındakinin yarattığı bir durum sen üstüne alınma

çok beyendim muhteşem döndün yani harika asyalı insanlar uğuludur

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

:))))))))
Tüm yaşananlara rağmen pasta şahane görünüyor buradan. Ellerine sağlık. Kurabiyelerde çok şık olmuş. Çok beğeneceklerine eminim. Sevgiler,

LaMa dedi ki...

Pecetem Pecetem,
harika bir yazi olmus solukuz okudum:)
Birak sen kafayi o orumcek adam'a takma! surunsun :P pasta gayet guzle gorunuyor, yiyenler de memnundur ben sana soyleyeyim ;)
Taa Kore'ye yayilacak adin, bizi tanimazsin artik! Hele bir dene! hehe :)
Opuyorum vefali arkadasim seni. O Dino'ya da soyle kizdirmasin seni, koca bir blog ahalisini karsiinda bulur, demedi demesin!

Adsız dedi ki...

Canım bacım:) spidermanin poposu taş gibi maşallah:) Bilmem artık kolu kısa mı uzunmu ama dediğim yeri iyi yapmışsın. bebi işi biliyor alkışlıyor annesini. Dinonun Koreliler pek bir çirkinlermiş hakikaten. Herşeyin küçüğü güzel derler ya gerçekten bebeklikten çıktıktan sonra, albümün sonuna konacak fotoğrafa dönüyorlar. (Neyse allah günah yazmasın bu kadar dedikodu yeter) Canımın içi hikayeyi sabırsızlıkla bekliyorum ve yazını okurken kıskançlıktan ölüyorum. Bu ne marifet ya, elinden her bişey geliyor. Üstelik şirin de bir anneciksin. İyi vakit buluyorsun kutluyorum seni. Demek ki çocuk beni oyalıyor diyen anneler tembel, isteyen neler yapıyor neler.(Koskocaman bir MAŞALLAH diyeyim sana nazarım değmesin) Hafif tükürdüm merak etme.
Öpüyorum marifetli arkadaşım seni. Tabi minik elleriyle, annesine alkış yaparak destek veren bebiyi de.

Adsız dedi ki...

Sevgili arkadaşım,sen bir madalyayı hakettin....Bu kadar işinin arasında,böyle güzel kurabiyeler ve pasta yapmışsın.Helal olsun sana...

Adsız dedi ki...

Sevgili Peçetem

Doğum günüm için hazırlamış olduğun kurabiye ve pasta için çok teşekkurler

Senin güzel ellerinle hazırlanmıs kurabiyeler benim yakısıklı yüzümle birleşince arkadaşlarım tarafından çok beğenildi.
Spiderman pastam ise super super super di. Benim için yorulup ama sonunda mukemmel pasta ve kurabiyeler hazırladığın için seni çok çok çok öpüyorum

Yamaç :)

Ceylan dedi ki...

İşte budur ! Biraz mizah, bolca emek, annelik-kadınlık-insanlık-çocuksuluk hepsi birarada ! Blog dostlarımı çok seviyorum gerçekten! Ellerine sağlık !

Yayla sakızı da inanılmaz bir blog, süper bir anneannenin blogu!Her anneanne öyle olsa..!

Biz beklemdeyiz vallahi, iyi dileklerinizi-dualarınızı eksik etmeyin!

Adsız dedi ki...

Ayşemcim ellerine sağlık pek bir güzel olmuş..:))Hiç canını sıkma o örümcek adamın kaderi bu. Örümcek adam 3 de seyrettim oradada sürünüyor...:)))
Kurabiyelere gelince gözüm onlarda. Bir an önce bende artık yapmak istiyorum ama nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum...

Selen dedi ki...

Canımmmm,
Örümcek adam arada da sürünüversin canım ne olacak ki... Harika bir pasta olmuş bence. Sen de şu özel yazıcılardan aldın sanırım kurabiyeler için değil mi? Bu arada internet gidip duruyor o yüzden burdan hemen yazıyorum sonra msn i de deneyeceğim tekrar.

Tarif de yazsan hikaye de yazsan biz seni keyifle okuruz be güzelim. Sen nasıl mutlu olacaksan... yeter ki yaz, bizi bırakma ;)
Öperim