27 Aralık 2008 Cumartesi

Yılbaşı Kızağına Devam...

Bugün kızak günü... Açıkcası çok heyecanlıyım. Parçaların birleşmesinde sorun yaşamak pek istemediğim birşey. Kaldığımız yerden devam; dün kırmızı royal icing ile yaptığımız çalışmaları tamamlamıştık. Projenin bu kısmından sonuna kadar sadece beyaz royal icing ile çalışma yapacağız. Beyaz rengin 1/3'ü bırakarak (Detay çalışmalarında gerekli olacak.) diğer kısmı su ile inceltiyoruz. Artık süslemeler için hazırız.
Kızağın ön ve arka duvarları olan küçük dikdörtgen parçaların üzerini kapladığımız kırmızının iyice kuru olduğundan emin olduktan sonra detay çalışması için ayırdığımız beyaz ile üzerine noktacıklar koyuyoruz. Bu noktalar kurumadan önce üzerlerine "Sanding Sugar" denilen, tozşekerden biraz daha irice yenilebilinir süsleme şekerlerini kaşık yardımı ile serpiyoruz. Kırmızı taban kuru, beyaz noktalar hala nemli olduğu için şeker sadece bu noktaların üzerinde kalacak, tabana yapışmayacaktır. Aynı işlemi kızağın 2 büyük yan parçalarına da uyguluyoruz. Kısacası nerde kırmızı görürsek, orda beyaz noktalar olacaktır. Noktalar için kullanılan beyaz icing, sıvı olan diğerine göre daha çabuk kuruyacağı için montajı için çok beklemek gerekmeyecektir.







Düzgün yapışması için veya çok gerekli olan ellerinize kavuşmak için su bardaklarından yardım alabilirsiniz. Tereddütüm; bardağı yasladığım zaman süslemenin bozulması idi ama benim tahmin ettiğimden de dayanıklı çıktı. Kızağın iç bölmesi bu şekilde tamamlandıktan sonra gözlerden uzak (özellikle Bebi!!) bir yere kaldırıp, büyük parçalara geçiyoruz. Elimizde mevcut olan 2 büyük parça...

Ortası beyaz benekli, kırmızı zeminli kızak parçalarının üst ve alt tabanlarını su ile inceltiğimiz beyaz icing ile kaplıyoruz. Kaplama yaparken ilk önce kontür çekmekte fayda var. Eğer kontürün belirgin olmasını isterseniz daha sert hazırlanmış icing ile çekebilirsiniz. Kontür belli olmasın derseniz, o zaman daha akışkan olan icing ile hatları belirler, 1-2 dk bekledikten sonra iç kısmını doldurabilirsiniz. Bu şekilde hiç iz kalmayacaktır ve sıvı olan icing kurabiyenin yanlarından akmayacaktır.

Büyük kızak yan parçalarının beyaz olarak kaplanmış üst kısımlarına gene iri şekerlerden serpilir. Bu serpe işlemi tamamlandığında hareket kazandırmak için üzerine süsleme çizgileri çekilir. Beyaz kaplanmış alt kısım ise tam kurduğundan emin olduktan sonra gümüş renkli Parıltı Tozu (Luster Dust) devreye girecektir. Toz olarak kullanılacağı gibi aynı zamanda alkol ile birleştirilerek sıvı hale getirilebilinir. Pek çok rengi mevcut. Özellikle alkol ile sıvılaştırılmasının sebebi, alkolun kısa sürede buharlaşması ve uygulandığı yüzeye (Şeker Hamuru, Royal İcing, vb...) zarar vermemesi. Alkol ekleyerek sıvılaştırdığımız tozu, bir fırça yardımı ile kızağın beyaz icing ile kaplanmış alt kısmına sürüyoruz. Kuruması çabuk olacaktır.








Artık parçaları birleştirme zamanı. Kızağın iç çıkmasının havada kalması için yerden belli bir mesafede yukarda olması gerekiyor. Şablonda bu mesafenin yüksekliği belirtilmiş. Uygun yükseklikte bir eşya bulduğunuzda montaj oldukça rahat olacaktır. Üstüne yerleştirdikten sonra yan yüzeylere beyaz icing sürerek büyük parçaları yapıştırabilirsiniz. Gene bardaklardan destek yapılarak kuruması için bekliyoruz.
Sona 2 kala:

Bütün parçalar hazır, birleşme işlemi tamamlandı ve bitti. Pazartesi günü içinde yılbaşına özel kurabiyelerle sizin huzurlarınızda olacaktır. Şimdilik müsade ve iyi haftasonları...






Peçete alışverişte:

  1. Parıltı Tozu (Luster Dust): http://www.pastamalzemeleri.com/
  2. Kum Şeker Süslemesi (Sanding Sugar): http://www.amazon.com/ /Americolor

11 yorum:

karamelam dedi ki...

Ayşem hanım, çok farklı ve şık olmuş. acaba kızağın içine neler girecek merakla bekliyorum:))

Unknown dedi ki...

canım
bu kızağı yakdan takip ediyorum bitmiş halini merak içinde bekleyeceğim.Kolaylıklar diliyorum
Sevgiler

Ordanburdanhayattan dedi ki...

inanamıyorum ya ben okurken stres yaptım,hayatta böyle bir işe kalkışmam.sabır gerek vesselam.ama sonuç değecek gibi.son halin fotoğrafını merakla bekliyorum.

gülriz dedi ki...

Ayşemim, bu kızağı çeken geyikler de olacak mı? En önemlisi içinde kardan adam da olacak mı? Eğer olacaksa, bir zahmet noel babaya sorar mısın bu sene bana yelkenli getirecek miymiş?

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Ayrıntılı anlatmana bayıldım,özlemişim seni gerçekten...Bu arada utanarak söylüyorum,ben yılbaşı ile ilgili hiç bişey yapmadım.canım hiç istemedi :(

etki alanı dedi ki...

Böyle bir kızakta bize de yer var mı?
Yok yok,kızak değil de,ganaj var mı ganaj?
Mutlu ve sağlıklı bir yıl geçirmenizi diliyorum tatlım...
TüTü

Unknown dedi ki...

İnsan,armağanını kalbi ile birlikte vermezse ne değeri vardır.
Yeni yıllar ALLAH'ın bizlere verdiği armağandır.En mutlu günler seninle olsun.Armağanınla yücel,2009 senesinin tüm dileklerini vermesi dileğiyle NİCE MUTLU SENELERE....ÖPTÜM....

Betül KAVAL dedi ki...

2009 da sağlıklı huzurlu ve mutlu günler dilerim..

bebi'ye de kocaman öpücükler

sevgiler

Semra Altay dedi ki...

Yeni yılda tüm dileklerinin gerçekleşmesi dileğiyle,
Mutlu yıllar.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com

Dilek Sokullu CANDAN dedi ki...

Ayşem Hn;Harikasınız yapım aşamalarını o kadar güzel anlatmış-sınız ki, bize soracak bir soru veya aklımıza takılacak birşey bırakmamışsınız.Ellerinize,yüreğinize sağlık çok güzel görünüyor.
İyi Yıllar.....

masalmutfagi dedi ki...

Öncelikle iyi yıllarr...:))Geçen sene benimde bir kızak denemem olmuştu zor ama zevkli özelliklede yeme kısmı çok eğlenceliydi..:)kolay gelsin bitmiş halini merakla bekliyorum..:)