2 Nisan 2009 Perşembe

Bebek... (A New Baby...)

Şimdi durumu anlatmaya gerek var mı? Olay zaten vuku buldu. Hani çoşarak ve koşarak üstümüze gelen heyecan fırtınasını paylaşmak isteği ve bu sayede aklı selim hale gelebilmek için hafif bir gayret içinde olma durumu diyelim. Bir bebek var hayatımda. Hemen o büyüyen gözler küçülsün. Aslında bu bebek, bebeklikten çıkmış, yürümüş ve almış başını gitmiş. Ben de ucundan köşesinden giriverdim onun hayatına. Her ay görüşmeyi planlıyoruz. Onun için özel şeyler hazırlamak , süprizler yapmak bu planların içinde... Aslında siz de işin içindesiniz. Yorumlar önemli. Olumlu veya olumsuz. Ne düşünüyorsanız sadece yazın derim. Beklemedeyim...

Bebek? YemekName Nisan 2009 oluyor kendisi...

E_1


"Alice, Harikalar Diyarında" kitabından yola çıkarak, "Şekerleme Dosyası" hazırladık. 4 çeşit, yapımı kolay şekerlemeler var. Bunun yanısıra eskilerin ve hala vazgeçilmez olan "Rüzgar gülleri" nden bahsettik. Aslında bu da yeni bir olaya giriş olacak. Kullanabileceğinizi düşündüğüm bazı şablonlar oluşturmak istiyorum. Baharat kavabozları için isim etiketleri, minik hediye kutuları, çocuklar için kağıttan yapılacak kuklalar gibi. Fotoğraflarına, yapım aşamalarına ve şablonlarına rahatlıkla ulaşabileceğiniz şekilde. Bunu bir başlangıç olarak kabul edin lütfen. Umarım beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin...

ruzgar1 ruzgar

http://www.heatherbailey.typepad.com/ sitesinden uyarlanmıştır.

Şablon ve yapım kılavuzuna ulaşmak için burayı kullanabilirsiniz. Nisan ayı içinde bir bebek daha gelecek. Fotoğrafları ve yazısı hazırlanıyor. Sanırım haftaya hazır olur. Yarın tuzlu tarifi, hem Abi için hem de kendilerini "Çalışan, ekmek sever bir ekip" olarak tanımlayan bir grup için; (Kendilerini bu şekilde adlandırıyor. Tanımam, bilmem, etmem...)

Sevgiler ve saygılar,

18 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Ayşem,

Buraya yorum yazmadan önce ve henüz kahvaltımı da bitirmeden, dergiyi indirip Alice Harikalar Diyarına uçtum.Şekerlemelerin fotoğraflarına bakmak,hem de ekrana yaklaşarak bakmak ahh bilsen ne iyi geldi.Masalsı anlatımın,harika önerilerin ve gönül gözüne sonsuz teşekkürler...

Yeni bebeği heyecanla bekliyoruz.
Sevgiler,

Düşler Mutfağı - Butik pasta, Kurabiye ve Cupcake dedi ki...

Ayşem'immmm,

sayfanı açıpta başlığı gördüğümde sabah mahmurluğum yerini fal taşı moduna bıraktı ve hemen sana hayırlı olsun, canının çektiği birşey var mı diye mesaj atmak üzereyken dedim ki dur bi okuyayım da öyle kıza yazayım...:)Okudum ve dedim ki aaa teyze olmuyormuşum:)

Canım benim çok sevindim, bu adımlar seni büyük oluşumlara kadar yılmadan götürsün...Çünkü sen HAKEDİYORSUN!

Bu arada Azra bayılır rüzgar gülüne, teşekkür ederiz teyzesi:) Yapıp, minikle fotoğraflayıp size ulaştıracağız efem...

Seni sevgiyle kucaklıyorum kocaman da öpüyorum...

Tuğba Agaci dedi ki...

Olumlu veya olumsuz demişsin,olumsuz bir şey yazmayı düşünen olduğunu hiç sanmıyorum şahsen :) Devletşah;blog hayatına başlamamda ilham veren,çok faydalı bilgiler veren yüze insan ! Ve Peçete'den notlar;yazılarını okuyunca yüzüme bir tebessüm konduran,çektiği fotoğraflarla içimi açan güzel insan! Bu iki kişi birleşince samanlık seyran olur kanımca :) Tebrikler!

Adsız dedi ki...

Yepyeni bir soluk yepyeni bir heyecan oldu,yeni bir başlangıca hep beraber merhaba diyoruz yine ayşem farkıyla....

Sayfanı açınca yeni yazını okuyup devamıyla yemekname de son bulan geçişimle her sayfayı çevirdiğimde içimde oluşan heyecan ve mutluluğu anlatamam.

Başarılarının devamını,kaleminin her geçen gün daha da güçlü bir şekilde bizlerle buluşması,bu minik bebeğin bizimle büyümesi dileklerimle.

İrem

Çok ama çok tebrik ederim

Oytun dedi ki...

Alice Harikalar Diyarı sayfaları "ye beni ye beni" diyor,rüzgar gülleri yenemese de "ye beni" diyor, görseller çok hoş, oyuncak ayıcıklara bayıldım, senin ve emek veren diğer herkesin ellerinize sağlık. Tam bir ilkbahar projesi,insanın içini açıyor, çok başarılı. Yaz projelerini de bekler, başarılarının hep koşmasını ve çoşmasını dilerim:)
Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

Ayşecim;

Yemekname Nisanı sabırsızlıkla bekliyorum.Şekerlemeler muhteşem el
lerine sağlık sımsıcak sevgiler...

Betül KAVAL dedi ki...

olumsuz bişey yazacak biri yoktur heralde diye düşünüyorum. Zaten uzun zamandır düşünüyordum bende neden ayşem yok yemekname de diye :)Çok sevindim vallahi.

Aslında yazıya ilk baktığımda alt tarafı okumadan aklımdan çok farklı şeyler geçti :) anlarsın bebiye kardeş gibi mesela :)

Şekerlemeler harika... rüzgar gülünüdü kağana deneyeceğim inşallah başarırım.

sevgiler

Sevil Altunel dedi ki...

arkadaşım insanlığa hizmet veren harika emekler..ne diyebilirimki..tebrikler..

ha bu arada bugün yayınladığım kampanyaya destek verirsen çok sevinirim.teşekkürler..

Dünya Otizm Farkındalık Ayı
2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” (2nd April World Autism Awareness Day) olarak ilan edilmiştir. 2 Nisan’da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
toplumu bilinçlendirmek adına ne olur Destek verin...

SİNEM AKIN dedi ki...

Ayşem hanım,
Sizin sessiz takipcilerinizden biriyim.Yemeknamedeki yazınız muhteşem olmuş.Şekerlemelerden denemek istiyorum fakat size birşey sormam gerek tatlandırılmış sütü nerden alıyorsunuz yada nasıl yapıyormusunuz?

SEVGİLERİMLE

zarpandit dedi ki...

sen delisin ve cok beceriklisin :) inan bna :) seni seviyorum ya ben :)

imza: crafta bulaşmak ve hiç çıkmak istemeyen kız :)

pecete dedi ki...

Delfina; inan ben de heyecanlıyım. hayatımızda hep güzellikler olsun. Sevgiler...

Züzü; sana birşeyler yazmam lazım ama bilemiyorum. Çok dinledin beni. Ne diyim? İyi ki varsın...

Çikolata; ağaç kısmını çıkardım. Buralarda seni böyle tanımlamak istedim. Çok teşekkür ederim. Umarım bu birliktelik, sizlerle birlikte uzun süre devam eder.

İrem; ne yapsak da seninle beraber çalışsak diyorum...

Oytun; diyorum ki bir dahaki şu amatör çekim gezisine beni de çağırsanız (Dış kapının kolu) ben de sizi fotoğraflasam!!!

Derya; çok sıcacık sevgilerin daha büyüğü sana gelsin. Çok teşekkür ederim.

Betül; o konudan bir yazı gelecek ama farklı tarzda. Kardeş mevzusu biraz hassas nokta. Değişik bir durum. Rüzgar gülünde takıldığın olursa mesaj at. Olur mu? Kağanı öpüyorum ve teşekkür ediyorum...

Sevil; ilk önce çok teşekkür ederim. Keşke önceden haberim olsaydı, daha farklı bir yazı hazırlardım. Sitene şimdi geliyorum. Yazıların içine de bu konu ile ilgili notları almaya başladım. Bilgilendirme için teşekkürler ve sevgiler...

Sinem Hanım; Merhaba, güzel dilekleriniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Tatlandırılmış sütü hazır olarak kullanıyorum. www.pastamalzemeleri. com internet sitesinden veya info@pastamalzemeleri.com posta adresi ile ürüne ulaşabilirsiniz. Kargo ile adresinize gönderiyorlar. Sevgiler bizden size...

Gökche; mesajım geldi mi?

hayalcianne dedi ki...

:)

tariflerin zevkli
dergi zaten harika sen ne yaparsan güzelolur

krakerini denedik çok sevdik herkez sevdi
sevgiler

sema dedi ki...

Çok çok başarılı buldum. Özellikle giriş yazısı insana masalımsı bir dünyaya girmiş hissi veriyor ve yapılan şekerlemelerde ancak bir masalda olabilecek kadar muhteşem, çok beğendim, çok...

Unknown dedi ki...

sevgiliAyşem,
sen bi harikasın.yemekname her ay adresime gelir ve ben bi solukta okurum.bu ay senin de katıldığını görünce çok sevindim.bize bambaşka alice ülkesi yaşattın,çok yaşa emi sen ayşem.

Zehra Gürgen dedi ki...

Rüzgar gülü yapılacak bu haftasonu...
Yemekname zaten takipte...Ama ekip süper olmuş..

Kağıttan birşeylere bende bulaştım ama nedense istediğim gibi olmadı :(
ama vazgeçmek yok ! denemeye devam :))

Unknown dedi ki...

hayırlı olsun:)

MEHTAP GÜZEY ÖZCAN dedi ki...

Kısacası Ellerinize sağlık diyor tek kelimeyle mükemmelsiniz diyorum..

Blog hayatımda beni gayretlendiren ve ilham veren kişilerin en başında siz geliyorsunuz ayşem hanım...Sizi seviyoruz..

Mehtap

hanimelipasta.com dedi ki...

Yemekname nisan sayısı ilk mailime düştüğünde hemen karıştırıyorum. Allah Allah Alice şekerleme diyarında hımm ne kadar da peçete yazılarına benziyor, eee fotoğraflarda tam Ayşem stili. Bu da kim be resmen tarz çalmış diye yazının başına dönüyorum, bir süre yazı ve fotoğraf sahibini bulamıyorum. O esnada da düşünüyorum yauw Devletşah özgün kadın böyle şeyler olmaz burada derken aaa o da ne Peçete dergiye taşınmış!!
Kendi şaşkınlığıma gülüyorum uzun zamandır bloglara bakamamanın verdiği cahillikten sıyrılmam lazım :)
Hayırlı uğurlu olsun şekerim. Bence dergi daha da bir şenlendi. Sensiz olmazdı, çooook sevindim.

Ayşem valla yaptığın herşeye hayranım, tanışmayı da çok istiyorum. Mutfakstarım benim :)
Ben artık "Bilge Adam Dersanesinin" kafeterya işletmesini aldım, yerim Taksim de. Yolun düşerse beklerim, çooook sevinirim çoook.
Sevgilerimle
Hülya
www.hanimelipasta.com