25 Ocak 2007 Perşembe

hindistan cevizli toplar





























55-60 adet
hazırlanma süresi:15 dk
pişme süresi: 30-35 dk
servis süresi:15 dk

gerekli malzemeler:

  • 250 gr margarin oda sıcaklığında
  • 2 yumurta sarısı
  • 3,5 su bardağı un
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yumurta akı

fırın fansız olarak 170 derecede ısıtılır. bütün malzeme iyice yoğurulur. hazırlanan toplar ilk önce yumurta akına sonra hindistan cevizine bulanır.daha sonra tepsiye yerleştirilir. üstleri hafif pembeleşinceye kadar fırında 30-35dk pişirilir. süre bitiminde fırından çıkarılıp tel ızgaranın üstüne konur. arzu edilirse pudra şekeri veya hindistan cevizi ile üzeri süslenir. afiyet olsun.



peçete'den notlar:

  1. canınız tatlı ister ama şöyle küçücük bir günah niteliğinde olsun deriz. işte buyrun; iki tane yediniz ve mutlu oldunuz. güzel çözüm...

3 yorum:

damak tadı dedi ki...

Tek kelime ile muhteşem,ellerine sağlık canım..

Sevgilerimle..

Lama dedi ki...

Ay bir baktim tarifler dolmus, tatlisi tuzlusu!
Hatta blogger'a fazla gelmis sanirim, resimleri filan tam yayinlayamamis bir kontrol edin isterseniz;)
Bu arada pasta'dan size mesaj var,nerde mi? LamaMutfak'ta:)
Sevgiler

pecete dedi ki...

gülcüm, senin yanında biz var ya emekliyoruz resmen...

lamamammm sen var ya; bir tanesin...