15 Ocak 2007 Pazartesi

naneli ayva


en sonunda tarifi aldım hem de aşağıdaki biçimde...
2 KOCAMAN BÜYÜK AYVA İDİ O GUNKÜ
Merve says (13:24):
170 DERECEDE DİLİMLENMİŞ BİR ŞEKİLDE 20 DAKİKA KIZART
Merve says (13:26):
KIZARMA DEVAM EDERKEN BİR SU BARDAĞININ YARISINA KADAR SİRKE ÜZERİNE ZEYTİN YAĞI İLAVE ET ARZUYA GÖRE DİLEDİĞİN KADAR KABA ŞEKİLDE DOĞRANMIŞ NANE İLAVE ET VE KARIŞTIR
Merve says (13:26):
AYVALARI KIZARDIKTAN SONRA BORCAMA AL
Merve says (13:26):
KARIŞIMI ÜZERİNE DÖK VE BİR GECE BEKLET
Merve says (13:26):
AFİYET OLSUN



şimdi ben bu tarifi biraz toparlayayım;

naneli ayva










6-8 kişilik
hazırlanma süresi:5 dk
pişme süresi:30-35dk
servis süresi:24 saat


gerekli malzemeler:


  • 2 büyük ayva
  • 1/2 su bardağı sirke
  • 1/2 su bardağı zeytinyağı
  • 8-9 yaprak taze nane




ayvaların kabukları soyulduktan sonra fırın tepsisine yerleştirilerek soğuk fırına verilir.fırın 170 dereceye ayarlanarak çalıştırılır. yaklaşık 20dk sonra üzeri hafif kızarınca sirke ve zeytinyağ, irice doğranmış naneler ilave edilir. 10-15dk. daha pişirilir. üzeri arzu edilen kızarıklığa ulaşılca fırından alınır ve borcama alınır. karışım üzerine dökülür ve bir gece beklenir.ertesi gün servise hazırdır. afiyet olsun...


peçete'den notlar:


  1. sirke ve zeytinyağ ağız tadınıza uygun olarak ayarlayabilirsiniz.
  2. taze nane özellikle tercih edilmelidir. ayvaya verdiği koku lezzet çok iştah açıcı oluyor.




Hiç yorum yok: