1 Şubat 2007 Perşembe

kübik

bu tarif marmaris'ten buraya taşındı. "şaşkın şaşkın" tarifinin şekline bakıldı. "hay allah" denerek sos hazırladı. "ben bir yerde yanlış yaptım" biçiminde kek pişirildi. "yok yok bu olmadı" kararı ile sos devreye sokuldu. "gitti bütün malzeme" bakışları ile bir gün bekletildi. "belki yararı olur" düşüncesi ile hindistan cevizi ile kaplandı. " allah allah, saldırın" denerek aile fertleri tarafından tüketildi.. inanılmaz bir maceraya hoşgeldiniz;



kübik

















40-45 parça
hazırlanma süresi:15 dk
pişme süresi:25-30 dk
servis süresi:24 saat

gerekli malzemeler:


kek için

  • 4 yumurta
  • 250gr toz şeker
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 8 yemek kaşığı su
  • 250gr un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya

sos için

  • 4 1/2 yemek kaşığı kakao
  • 125gr toz şeker
  • 250gr yağ
  • 2 su bardağı su

fırın 175 derecede ön ısıtma yapılır. ilk önce yumurta ve şeker iyice çırpılır. arkasından su ve sıvıyağ ilave edilir. en son elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya, yumurtalı karışıma ilave edilir. yağlı kağıtla kaplanmış dikdötgen tepsi ile fırına verilir. kek fırında pişerken diğer tarafta sos hazırlanır. bütün malzeme hafif ayarda ısıtılarak pişirilir. en son soğuk su ilave edilir (yağ eridikten sonra).kek pişip tel ızgaraya alınır. ılındıktan sonra küçük kareler şeklinde kesilir. ılınmış olan sosa her tarafı batırılır ve yağlı kağıdın üstüne konur. bir gün bekletilir. ertesi gün hindistan cevizine bulanır. afiyet olsun...



peçete'den notlar:

  1. sostaki suya inanamadım. ama parçalara ucu ucuna yetti. yani herhangi bir yanlışlık yok tarifte.
  2. parçaların her tarafını sosa bulayın. sosa batırıp çıkarmanız yeter. sakın "lokma tatlısı" şeklinde sosun içinde bekletmeyin.
  3. bekletme süresinde üzerini yağlı kağıt ile kapatabilirsiniz.
  4. mutlaka keki alttan ve üstten çok hafif şekilde traşlayın. traşlanmazsa sosu az çekiyor.
  5. hindistan cevizi yerine ince kıyılmış ceviz, badem kullanabilirsiniz.

6 yorum:

Pasta Cafe dedi ki...

muhteşem gözüküyor arkadaşımm. yine harika şeyler yapmışsın. ellerine sağlık.

LaMa dedi ki...

Sostaki yag siviyag mi,katiyag mi?

Tarif pek hosuma gitti sulu sulu ama , bu sostaki yag isi bozuyor gibi,daha az katsam olmazmi:)

not:Ebe,mim,sobe olayini unutmayiniz ;)

Adsız dedi ki...

offf çok güzel bir tarif yahu... Mutlaka yapmam lazım... Lezzetlidirde ...

ellerinize sağlıkk

kocaman sevgiler

eliff dedi ki...

tebrikler cidden, tek tek bunlarla uğraşmak sabır ister, ben keki pişirip bütün olarak soslasam olmaz mı? :)) ( şaka şaka denicem ama, çok merak ettim tatlarını)

pecete dedi ki...

özlem'cim; sağol arkadaşım.senin pastanın yanında bu hiç bir şey değil...

lamam; hani girişteki yazıda bahsi geçen şaşkın bakış yağ yüzündendi.ama 2 bardak su olayı çözüyor. bence azaltma be arkadaşım. bir gün de yağ konusunda günah işleyelim. sana garanti içinde bu kadar yağ olduğunu kimse anlamayacak. bu arada yağ; katı yağ.
not: senden geleni nasıl unuturum!

zerrin'cim; senin ellerine sağlık. şimdiden afiyet olsun. kocaman sevgiler benden sana

elif; valla sonuna doğru "heyytt" şeklinde çığlıklar atarak mekandan kaçmak istedim ama sonuç bu çabaya değdi. öptüm seni :)

Yemekbahane dedi ki...

Merhaba,

İlk kez geldim blogunuza ve cok keyif aldım..Bundan sonra burdayım :)
Tebrikler
müge

www.yemekbahane.blogspot.com